PrzemoKNZ Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Witam mam mały problem z moją lalką otóż mam dziwne wrażenie, że silnik w mojej maszynie nie pracuje jak powinien wiec chciałem sie poradzić czy to jest normalna praca rn 09?? Może zawory albo rozrząd??https://www.youtube.com/watch?v=lZt03Wja...e=youtu.bedodam też że po odkręceniu korka od wlewu oleju po wciśnieciu sprzegła słychać jakies delikatne tarcie jakby blacha o blache.. porównywałem to z r6 kolegi co prawda świeżo po zmianie sprzegła to u niego wszystko ładnie pracuje i nic takiego nie słychać jak u mnie.. ktoś wie co to może być? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 To cykanie ustaje po rozgrzaniu? Miałem podobny dźwięk może nawet donośniejszy też obstawiałem rozrzad, a nawet przeszła myśl o panewkach. Okazało się, że kompleksowa regulacja zaworów. Taki urok podobno Yamah - głośne kosze 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoKNZ Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) To sie dzieje dopiero jak silnik sie rozgrzeje.. na zimnym tak tego nie słychać... dlatego też pomyślałem o rozrządzie Edytowane 18 Stycznia 2015 przez PrzemoKNZ (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Rozrząd raczej wręcz przeciwnie, przy ciepłym silniku powinien cichnąć. Ja bym obstawiał zaworki, ale podjedź może do jakiegoś mechaniora 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechanik Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Rozrząd ociera o pokrywę sprawdź napinacz albo najlepiej zdemontuj pokrywę ale wina też może być w koszu sprzęgłowym jak to sprawdzić wystarczy wcisnąć sprzęgło jak będzie cicho to wina kosza ale bardziej stawiam tu na rozrząd lub uszkodzony napinacz w kawasaki 636 taki sam objaw miałem rozrząd ocierał o pokrywę okazał się wadliwy napinacz tak ze bez stresu działaj powodzenia 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoKNZ Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Niebawem moto pojedzie do Mechanika to bd wiedział co i jak bo samemu troche sie waham.. mam nadzieje, że nie bd to nic poważnego i lalka na wiosne bd jak talala dzieki wielkie LwG 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Hmm ew cisnienie pompy oleju jak się olej rozgrzeje to nie podaje na górę silnika i wszystko gra. Ew zawory. Ale pytanie czy problem pojawił sie nagle czy z czasem sie nasilal? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoKNZ Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Te silniki ogólnie mają dziwna prace wiec tak naprawde wczesniej sie nad tym nie zastanawiałem bo była u mechanika na przeglądzie i nic nie mówił ale ostatnio zauważyłem, że chyba coś jest nie tak bo po rozgrzaniu było słychać ten "warkot" wiec nagrałem to i wrzuciłem by ktoś coś podpowiedział.. na innym forum ktoś mi napisał, że ten typ tak ma ale nie jestem przekonany że silnik w rn09 powinien tak pracować.. a nie chce go zajeździć i szukać pózniej nowego pieca Teraz spadł śnieg i nie mam jak podskoczyć do jakiegoś magika by osłuchał Lalke i powiedział co ją boli... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 proponuję do kilera podjechać, najlepszy specjalista od R1 w łodzi chyba 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoKNZ Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Oddałem Wczoraj Do MadPawła z Stunt-EX i okazało się że zaworki definitywnie nadawały się do regulacji noi łańcuszek rozrządu wyciągnięty był.. Zobaczymy jak teraz Bd działać mam nadzieje, że już bd git 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi