Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Drz 400 Sm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hehehe huśki też nie będę miała, bo tak jak napisał Maciek skarbonka bez dna :smile: Zostanę przy drz ;] felgi pomaluję, jakaś okleinę fajną przykleję i będzie jeszcze lepsza od huśki :P

taki mi się marzy a nie jakieś huśki czy katy :P

post-3878-0-65974500-1422348294_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

przymierzyłam się do suki :smile: moto nie jest za wysokie, jest w sam raz :biggrin: dzięki wszystkim za rady i pomoc :smile:)) mam nadzieję, że na wiosnę będzie nowy moto! :biggrin:

Opublikowano

Fajny sprzęt:) owocnych poszukiwań:biggrin:

Opublikowano

dzięki :smile: jest już w sumie znaleziony moto :biggrin: tylko trochę kasy brak :P

Opublikowano

I na co się zdecydowałaś? Taki TM jest na allegro za jedyne 30 tys. No może trochę więcej :P Ponoć jeżdżony przez kobietę :biggrin: Jak ostatnio wyczytałem, że KTM SMR 450 waży jedyne 110kg, a ma ponad 90 nm momentu to aż nie mogłem uwierzyć... chyba się jakiś błąd wkradł.

Opublikowano

nie no TM to może kiedyś jak wygram w totka :P teraz to DRZ :smile: idealne moto dla mnie :smile:

Opublikowano

A taka huska 610?

Sporo niższe od LC4, a jeździ baaardzo fajnie. Miałem okazje się tym pobujać i zrobiło na mnie niezłe wrażenie, nawet jak usiadłem na to prosto z mojego fazera kyóry ma niemal 100KM

HUSQVARNASM610-340_8.jpg

Kupię "użytkowe sm"

Opublikowano

niezbyt dobre opinie są o tej huśce

Opublikowano

O KTMie też :smile:  i to każdym :smile: DRZ bardzo fajne moto. Tobie ma się podobać. Wiem że to nie supermoto ale widziałaś ktm rc 390? Same dobre opinie tylko brak używek.

Opublikowano

dlatego kata nie chcę :P wolę jeździć niż siedzieć w garażu większość czasu albo olej zmieniać co chwila :P DRZ jest super mimo swojej brzydoty :P zobaczyłam, usiadłam i innego moto nie chce ;) Po prostu wiem na jakie moto mnie stać, a na jakie nie :smile: Zastanawiałam się nad ktm rc rok temu, teraz to już nie ma innej opcji - tylko SM :smile:

Opublikowano

Kurcze, tak czytam i nie wiem, czy Ciebie tak źle życie doświadczyło :P  czy ja miałem wyjątkowego farta. W przeciagu trzech lat, mój Kacik miał tylko jeden przestój tygodniowy i to tygodniowy dlatego bo transport nawalił i trzy dni na części czekałem. No chyba że jesteś wyjątkową psują  :whistling:  B)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Opublikowano

Lusia mówi o sprzętach motogodzinnych :P LC4 to turystyk :P

Opublikowano

hmm no ciągle słyszę, że Maciek coś przy kacie musi zrobić :P a oprócz tego miesiąc torowania z głowy przez remont silnika :P zresztą nawet przed remontem codziennie w garażu bywał :P więc możliwe, że mam lekkie uprzedzenie :P

Opublikowano (edytowane)

Nie ma co porównywać serwisu  wyczynowego z cywilnym :smile:

Takie LC4 spokojnie 30-40kkm bez grzebania zrobi, jedyny ból w tym że do polandi sprowadzają motocykle z niewiadomym przebiegiem rzeczywistym podczas gdy na liczniku magiczne 8-20tysięcy.  I jak ktoś tak sobie pojeździ to potem zdziwienie że mój kat się sypie jak ma na liczniku 20 tysiecy :smile:

A nowsze huski to praktycznie to samo co KTM"y tyle że z inną ramą i plastikami

Edytowane przez fincher (wyświetl historię edycji)

Kupię "użytkowe sm"

Opublikowano

Części do KTMa mogą być tańsze niż do DRZty. Do tego bardziej dostępne. Awaryjność? Mity i legendy. Psują się sprzęty zaniedbane, a te w dobrym stanie jeżdżą.

Kwestii częstych wypraw do garażu czy serwisów Twojego partnera (?) komentować nie będę ;)

A prawie-nie-regulowane zawieszenie DRZty w porównaniu do WP? Nie mam pytań.

Co do zakupu to jak dany sprzęt kosztuje od 9 do 15kpln, to jeśli ktoś zakupi za 9799 PLN i liczy na to że będzie super tip top to jest po prostu naiwny. I to niezależnie czy to będzie Suzuki, KTM czy BMW.

Opublikowano

Nie wychodziłem w zeszłym sezonie z garażu, bo kupiłem zajechaną sztukę (najtańszą jaką udało się znaleźć) idoprowadzam maszyne do perfekcji. Exc to wymagający sewisowo sprzęt, ciężko trafić cukierka, w którym nie ma nic do zrobienia. Dlatego zrobię wszystko sam i mam pewność że mam dobry sprzęt, który nie zawiedzie :biggrin:

Opublikowano

Ale kupić zajechanego trupa za grosze, i samemu wyremontować to tez jest dobra opcja. Jak nie najlepsza. Wtedy dokładnie wiesz co siedzi w środku i jeśli samemu zadbasz to będzie cud miód i orzeszki. Tylko to może wyjść nieco drożej niż kupno potencjalnie dobrego sprzętu. (nie mówię o kupnie po dzwonie, tylko np z zabitym silnikiem)

Kupię "użytkowe sm"

Opublikowano

Mariusz nie liczę, że kupię dobry sprzęt, o to się nie martw ;) Ostatnio zaczęłam właśnie myśleć czy nie kupić trupa i wyremontować :smile: Ale będę myśleć o wszystkich za i przeciw, jak będę kupować moto :smile: Nie jestem uprzedzona do żadnej marki, żeby nie było, że psioczę na kata ;) Po prostu znajomy mechanik powiedział, że suka w sam raz dla mnie na początek i tego się trzymam :] A po drugie jeden kat w rodzinie wystarczy :P przynajmniej na razie :P

Opublikowano (edytowane)
Tylko to może wyjść nieco drożej niż kupno potencjalnie dobrego sprzętu.

Kupno "potencjalnie dobrego" EXC zawsze kończy sie kupnem trupa. Zejdźmy na ziemię, nikt nie będzie robił prezentów w postaci cylindra z tłokiem za niespełna 5 tysia w sprzęcie który kosztuje wyjściowo na profesjonalnym portalu aukcyjnym 9... Ale już kupno potencjalnie  dobrej DR-Z jest duuużo bardziej prawdopodobne i realistyczne bo DR-Z'to taka... hmmm... no DR-Z'ta :biggrin: Więc się nie dziwię że ten tok myślenia został obrany  :smile: Ale i tak bym wolał Husqve  :P

I to niezależnie czy to będzie Suzuki, KTM czy BMW.

Zapomniałeś o Hondzie, są Hondy, później długo, długo nic i dopiero cała reszta  :laugh2: Nie no, żartuje, bo jeszcze Lusia kupi Honde  :P Honda jest nudna jak flaki z olejem  ;)

A po drugie jeden kat w rodzinie wystarczy przynajmniej na razie

Pomyśl/cie inaczej, moglibyście przekładać/pożyczać sobie części i jest większe prawdopodobieństwo że zawsze jeden był by na chodzie  :P

Edytowane przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Opublikowano (edytowane)

Michał dzięki za pomysł :P wiem wiem drz to nie sm :P też wolałabym huśkę, najbardziej TM ale na razie musi mi starczyć suka ;)

Edytowane przez Lusia (wyświetl historię edycji)