krzysiek Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Sporo kierowców po wypadku czy to samochodem czy motorem korzysta przede wszystkim z odszkodowania za rzecz(motor,auto)-szkoda rzeczowa. Ale istnieje także możliwość uzyskania odszkodowania za ból i cierpienie czy zadośćuczynienie.Które uzyskujemy na podstawie zgromadzonych dokumentów lekarskich od pierwszej wizyty czy też pobytu w szpitalu.Historii choroby.Jest to szkoda osobowa.Po niżej opisuję z grubsza.WAŻNE. Na zgłoszenie do lekarza mamy max. 14dni.Możemy się ubiegać do 3 lat wstecz.Przy sprawach sądowych z Kodeksu Karnego możemy cofnąć się do 20 lat ale nie później niż przed 10.08.1997 są to wypadki z większymi obrażeniami czy śmiercią.Przy wypadkach gdzie pasażer czy kierowca,przechodzień,rowerzysta poniósł śmierć zadośćuczynienie otrzymają najbliższe osoby w rodzinie.Odszkodowania nie może dostać tylko sprawca wypadku. po za nim wszyscy uczestnicy czy to na motorze czy w aucie. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emil Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Dzięki Krzychu za posta i oby takich więcej z twojej strony, bo nigdy nie wiadomo czy kiedyś któremuś z nas nie przyda się Twoja fachowa rada 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ffojtus Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 oby się nikomu nie musiała przydawać 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy-wolk Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Krzysiek widzę się reklamuje porządnie Nie dość, że rozdaje wizytówki, to widziałem plakat w sklepie motocyklowym w Głownie pod Łodzią 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Całe szczęście że bylismy na tej mszy w brzezinach, teraz mamy gwarantowany rok bez większych problemów 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emil Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Ja z Suchym nie byłem http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Ja z Suchym nie byłem http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif Nie tylko Wy nie byliście Ja też nie mam gwarancji, że nic się nie stanie... 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek Posted August 2, 2011 Author Report Share Posted August 2, 2011 W Głównie to nie moje. Ale wiem kogo. Na mszy też nie byłem-byłem na parkingu. Aj byłem na mszy w Częstochowie kurde też na parkingu. Byłem na mszy w Opocznie też na parkingu ale tam była msza. jak by coś jestem pod telefonem. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek Posted August 5, 2011 Author Report Share Posted August 5, 2011 Się właśnie uśmiałem http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/cry.png Przepraszam oczywiście w Głownie.pisałem w telefonie 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASTRZAB Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Krzysiek widzę się reklamuje porządnie Nie dość, że rozdaje wizytówki, to widziałem plakat w sklepie motocyklowym w Głownie pod Łodzią Plakat w Głownie jest moją reklamą , i znam bardzo dobrze od wielu lat właścicieli sklepu , pomogłem samemu włascicielowi jak i jego wielu znajomym , pytaj o Jastrzebia :-)) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts