Muodyv6 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 A teraz przedstawię co robiłem wczoraj oraz dziś pare godzin pracy Do polerki Użyłem następujących papierów: 220 ( do zejśćia lakieru ) ponieważ nie kiedyś nie było scansoli itp i ludzie żyli więc wole ręcznie według mnie dokładniej;) 220 , 400, 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000. Do tego jeszczę potrzeba pastę do polerki App 01 lub o3 oraz filc techniczny biały, Po który sam muszę jakoś podjechać żeby skończyć polerkę A więc teraz parę foto z prac: Wyglądała tak i już po samych papierach wygląda tak 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Fajna robota, tylko nie uważasz, że taka ręczna polerka niesie za sobą pielęgnację? - Nie mam w tym doświadczenia, ale zapewne będzie trzeba to ręcznie co jakiś czas poprawiać, po kilku razach być może straci swój urok jaki był na początku 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GROCHU17 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Suchy masz rację aluminium po czasie śniedzieje i przebarwia się a więc polerka co jakiś czas musowo ale czasami warto dla samego wyglądu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Jestem świadom tego że trzeba o to dbać, lecz żeby były efekty musi być poświęcenie;) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 no kulega wylizał felusie jak ta lala 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 no kulega wylizał felusie jak ta lala To jeszcze nie koniec http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preker84 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 dobra robota. Zastanawiam sie gdyby zabezpieczyc to jakims lakierem bezbarwnym, tylko niestety problem tkwi w tym, ze lakier nie bedzie sie trzymal jesli potraktowales to 2000. Albo podpytaj w mieszalni lakierow samochodowych czy sa jakies lakiery do zabepieczania aluminium polerowanego 0 Cytuj 504635425 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofor Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Wygląda kozacko . Teraz przypomniałeś mi, że musze swoje poczyścić 0 Cytuj LwG!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 dobra robota. Zastanawiam sie gdyby zabezpieczyc to jakims lakierem bezbarwnym, tylko niestety problem tkwi w tym, ze lakier nie bedzie sie trzymal jesli potraktowales to 2000. Albo podpytaj w mieszalni lakierow samochodowych czy sa jakies lakiery do zabepieczania aluminium polerowanegoNie, polecisz bezbarwnym zmatowieje, poprostu filc i pasta co jakiś czas i tyle;) i żadnych myjek samo obsługowych i karcherów na polerkę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Efekt widoczny gołym okiem - dobra robota. Felgi zostawiasz ze swoim aktualnym, naturalnym wyglądem, czy pryskasz je na jakiś kolor? Rozumiem, że stosując taki zabieg wszelkiego rodzaju rysy, odpryski i inne niedoskonałości po prostu znikną z powierzchni felg pod wpływem takiego zabiegu? Jeszcze pytanie co do zestawu - gdzie można nabyć takowy? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mawet Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Robienie polerki, a potem psikanie bezbarwnym to słaby pomysł. Psuje cały efekt lustra, do tego farba nie trzyma się powierzchni, szybko robią się odpryski i zaczyna wyglądać jak chlew. Taka polerka wcale nie jest trudna do utrzymania. Ale jak niektórym nawet się łańcucha nie chce wyczyścić to faktycznie może wydawać się, że utrzymanie efektu to jakaś męka. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Efekt widoczny gołym okiem - dobra robota. Felgi zostawiasz ze swoim aktualnym, naturalnym wyglądem, czy pryskasz je na jakiś kolor? Rozumiem, że stosując taki zabieg wszelkiego rodzaju rysy, odpryski i inne niedoskonałości po prostu znikną z powierzchni felg pod wpływem takiego zabiegu? Jeszcze pytanie co do zestawu - gdzie można nabyć takowy?Papiery kupowałem w leroy merlin, po pastę i filc muszę jechać na przybyszewskiego , 200 metrów od tego sklepu z nakrętkami, śrubkami itp. Kolor zostaje jaki był ponieważ nowe malowanie też będzie troche czarnego. Co do rys to tak, 3/4 rys usunąłem lecz niektóre jednak pozostały, bo są tak grube że chyba 60 bym musiał zacząć. Lecz przy efekcie lustra według mnie nie będą się rzucały w ocza.Robienie polerki, a potem psikanie bezbarwnym to słaby pomysł. Psuje cały efekt lustra, do tego farba nie trzyma się powierzchni, szybko robią się odpryski i zaczyna wyglądać jak chlew. Taka polerka wcale nie jest trudna do utrzymania. Ale jak niektórym nawet się łańcucha nie chce wyczyścić to faktycznie może wydawać się, że utrzymanie efektu to jakaś męka.Żadnego psikania bezbarwnym, a co do utrzymania to się nie boje bo dla mnie jest przyjemnością dbać o moto. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys94 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Suchy masz rację aluminium po czasie śniedzieje i przebarwia się a więc polerka co jakiś czas musowo ale czasami warto dla samego wyglądu W moim starym skuterze też zrobiłem polerkę rantu felg na początku 2011 roku, pojeździłem ok. 3 m-cy i od tamtej pory skuter stoi nieużywany, a z felgami nic się nie stało. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubY Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Nie o polerke z takim efektem chłopakom chodzi.Bo jak dla mnie to gołe alu a nie polerka ale może się nie znam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys94 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 No nie wiem, kierowałem się poradnikiem z innego forum i powiem szczerze, że w słońcu ładnie się wszystko mieni 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszZR7 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) Może i się mieni w słońcu, ale to nie jest polerka ( a jeżeli była to już zapyziała ) To jest prawdziwa polerka : Polerkę po deszczu/wilgoci trzeba poprawiać bo tworzą się zacieki i robi się matowa ;( Edytowane 5 Marca 2012 przez Suchy-wolk Poprawiony link do zdjęcia (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 super efekt lustro 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOti Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 ale to już pewnie zabawa z włókniną stalową, dość duzo roboty ale efekt super 0 Cytuj "Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 zawsze jeszcze można galwanizować (np. chromowanie, cynkowanie, cynowanie, kadmowanie, miedziowanie, niklowanie, złocenie). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Fajnie tylko że ile $$ w chrom a ile w polerkę, przy polerce trochę serca trzeba włożyc ale sam coś zrobiłeś i też jest kozak, a chrom do polerki jest bardziej matowy.. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lampart42 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Wygląda kozacko . Teraz przypomniałeś mi, że musze swoje poczyścić Brak papieru 3000 i 5000 i to bedzie lepszy efekt a poza tym wystarczy zabezpieczyć woskiem i nie bedzie sniedzieć alu Edytowane 7 Października 2013 przez Suchy-wolk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skullcrew Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ja znam warsztat co ma maszynę do polerowania rantów w felgach. Jest to dosyć prosta sprawa ( ta maszyna) chodzi o to e wypolerowanie felgi zajmuje chwilkę i po problemie. Adresu nie będe podawał bo zostanę posądzony o spamowanie więc jak coś to PW. A na polerowane aluminium to faktycznie tylko wosk i to najlepiej taki twardy do mebli w baaardzo cienkiej warstwie ale to i tak tylko trochę opóźnia utlenianie aluminium a sprawia sporo problemu przy odswierzaniu polerki. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi