boromir Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Sorki za troszku śmiecenie forum - ale nie mogłem już poprawić nazwy tematu (dot.Scenica) Szukam samochodziku do pracy w mieście , najlepiej 7 osobowy miniVan jednak żeby nie być stałym klientem serwisu. Co sądzicie o Zafirze ? będę wdzięczny za wszystkie opinie z góry dziękuję za waszą pomoc. 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę
Wino Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Seat Alhambra/ ford galaxy/ vw sharan 1.9tdi polecam 0 Cytuj
michal_lc4 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) I znowu ja Zafira wydaje się być spoko, znam kilku taksówkarzy którzy użytkuja na taryfie, na pewno duuuużo rzadziej bywają na podnośniku niż Scenic'i Jeżeli 7 osób możesz jeszcze brać pod uwagę Forda Galaxy czy Kia Carnival (na bazie Mazdy) PS. Na taryfę chcesz to auto? ( praca na mieście, 7 osób ) Edytowane 10 Listopada 2014 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
boromir Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 I znowu ja Zafira wydaje się być spoko, znam kilku taksówkarzy którzy użytkuja na taryfie, na pewno duuuużo rzadziej bywają na podnośniku niż Scenic'i Jeżeli 7 osób możesz jeszcze brać pod uwagę Forda Galaxy czy Kia Carnival (na bazie Mazdy) PS. Na taryfę chcesz to auto? (praca na mieście, 7 osó Nie klikałem że na taryfę bo "złotów" się nie za bardzo lubi ale u mnie obiecuję zniżki dla stowarzyszenia ..... niestety czas podorabiać do etatu a jak już zadałem egzamin - nie ma już odwrotu. 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę
michal_lc4 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Nie klikałem że na taryfę bo "złotów" się nie za bardzo lubi Hahaha, ale sa złotówy i złotówy Spoko, ja na co dzień mam do czynienia w pracy, obsługujemy spora część znanej korporacji Ale rzeczywiście, po pewnym czasie jak "przesiąkną" mają specyficzne podejście do życia 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
kosmaty Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 z tych wszystkich wymienionych pozostałbym przy zafirze, serwisowo najtaniej wyjdzie i rzadko bedziesz odwiedzał takie przybytki, galaxy odrzucam bo auto szybko gnije jak i każdy ford, stare kijanki carnival również nie należą do najmniej awaryjnych. popatrz również na VW Tourana lub avensis verso, fajne i mało awaryjne, spalanie też nie zabija 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
Mark_Ka Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 z tych wszystkich wymienionych pozostałbym przy zafirze, serwisowo najtaniej wyjdzie i rzadko bedziesz odwiedzał takie przybytki, galaxy odrzucam bo auto szybko gnije jak i każdy ford, stare kijanki carnival również nie należą do najmniej awaryjnych. popatrz również na VW Tourana lub avensis verso, fajne i mało awaryjne, spalanie też nie zabija Niestety musze przyłączyć się do zanegowania Galaxy - nie wiem jak te nowsze ale 1 generacji tragedia. Nie dość że gnije to ciągle coś a to okna sie same otwieraja a to centralny nie dziala - a silnik niby VW więc dobra jednostka ale większość jest już zajężdzonych. Sam zastanawiam się nad Zafirą i robiłem już wywiad wśród znajomych i nie narzekają ... Galaxy też znam z doświadczeń znajomych i sami już więcej by nie kupili... 0 Cytuj ekowkuchni.pl - Już niedługo zjesz zdrowo i smacznie
Aidekk Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Nie osobiście ale przez znajomych znam kilka przypadków problemów z silnikami z grupy VAG, zarówno TSI jak i dieslami. W TSI znam 2 przypadki pękniętego bloku silnika po 33 oraz 67 tys km. Właściciele jeździli dość ostro (szczególnie jeden) ale mimo wszystko nie świadczy to dobrze o jakości i wytrzymałości materiałów, z których są robione. W dieslach norma to pompowtryskiwacze. Ja mam drugiego koreańca i nie narzekam. Hyundai, Kia od biedy stary sprawdzony i niekoreański Ford (mało awaryjny a jeśli już to pierdoły ale tanie i dostępne cześć). Bardzo dobre opinie krążą też o niektórych cytrynkach np Picasso. Nie jestem ani mechanikiem, ani moja wiedza nie jest fachowa. Mówię głównie z tego co widzę u znajomych. A VAGi non stop na serwisie 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
boromir Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 Dziękuję Koledzy za pomoc i uwagi o puszkach. Spektrum wyboru jest ograniczone Więc..... zostaje Zafira. no chyba że się coś odmieni 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę
michal_lc4 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Nie no, jak Wy jesteście na etapie Galaxy MK1 z pierwszych roczników czy starej Kia pierwszej generacji to z racji samego wieku auto jest już do wyrzucenia Nie wiem, znajomi taryfiarze mają Galaxy MK2 2.0 2.3 w gazie i raczej rzadko odwiedzają podnośniki. Ale ja wiem, o co chodzi my już tak we krwi mamy że VW i tylko VW wypierdziane po niemcu będzie najlepsze mimo że ktos pół miliona kilometrów skręcił nam za plecami na zegarze VW to prestiż Zafira mówisz, myślę że będzie Pan zadowolony mimo wszystko (z zadbanego egzemplarza oczywiście) Edytowane 10 Listopada 2014 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 3 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
Olo Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja dla prestiżu Nysę bym sobie kupił 2 Cytuj
pafcio Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Nysa zbyt wywrotna bierz żuka 2 Cytuj
boromir Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Po Warszawie jeździ Nysa z Łódzkimi numerami i obwozi turystów u Nas w Łódce za dużo fajnych atrakcji nima chiba że po marketach centrach handlowych Pozdro 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę
Piotr Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja dla prestiżu Nysę bym sobie kupił czemu nie, np taką 1 Cytuj
Wino Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Mój tata jeździ Seatem alchambra z 1998 (to samo co galaxy i sharan) Kupił od handlarza z magicznym przebiegiem 180 tyś. Obecnie ma już ponad 400tyś na liczniku. Jedyną awarie jaką miał to w zeszłym roku turbo padło, blache zrobił zaraz po zakupie - 2005r i do tej pory problemów z autem nie ma. A samochod używany jako dostawczak bo tata prowadzi sklep. Spalanie wychodzi okolo 5-6 L, jak dla mnie autko super 0 Cytuj
Pan Bombel Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Seat Alhambra/ ford galaxy/ vw sharan 1.9tdi polecam moim zdaniem to najbardziej niezawodny sprzęt Mój tata jeździ Seatem alchambra z 1998 (to samo co galaxy i sharan) Kupił od handlarza z magicznym przebiegiem 180 tyś. Obecnie ma już ponad 400tyś na liczniku. Jedyną awarie jaką miał to w zeszłym roku turbo padło, blache zrobił zaraz po zakupie - 2005r i do tej pory problemów z autem nie ma. A samochod używany jako dostawczak bo tata prowadzi sklep. Spalanie wychodzi okolo 5-6 L, jak dla mnie autko super a jaki przebieg był rzeczywiście nikt nie wie heheh... niemiecki to najlepszy sprzęt 0 Cytuj
boromir Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Tylko szkoda że ciężko trafić autko z PL salonu - chyba przebieg i stan jest najbardziej prawdopodobny jakoś <nikomu nie ubliżając> od importera ciężko kupić w uczciwym stanie autko 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę
boromir Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) a co sądzicie o : Skoda Fabia i pytanie z jakim silniczkiem 1.4 / 1.6 ? oczywiście jak przystało na przyszłą złotówę w LPG Pozdro Edytowane 14 Listopada 2014 przez boromir (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę
piotreklodz Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 A wiesz ile Fabia ma miejsca w środku? Jeszcze z butlą w bagażniku... Gdybym miał już wybulićna taryfę i mógł wybrać to napewno nie pojechałbym fabią 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
Olo Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 A wiesz ile Fabia ma miejsca w środku? Jeszcze z butlą w bagażniku... Gdybym miał już wybulićna taryfę i mógł wybrać to napewno nie pojechałbym fabią Ale to prawie Volkswagen 0 Cytuj
boromir Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Dzięki Piotruś tak też myślałem zostaje zefir No i zbadałem w ten sposób preferencje Klientów 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę
boromir Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Dalej szukam furmanki ... co prawda zima nie nastawia do zakupów a koniec roku wręcz zniechęca . a co powiecie o : Chevrolet Lacetti? macie jakieś doświadczenie z takim wynalazkiem ? zachęca cena - rocznik- kombi i ze na gaz!można trafić 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę
Rogal Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ale to prawie Volkswagen No, dla skąpych Boromir, jak wcześniej ludzie pisali, zależy kogo/co chcesz przewozić. Czytam że idziesz w coś 7 osobowego, ale jak często to Ci się przyda? Ile osób bierze taksówkę na więcej niż 5 osób ? Domyślam się że zazwyczaj jest to banda najebanych wracających nocą z jakiegoś klubu, a to okropny klient.Jak bym miał robić na taxie, to bym kupił Volvo V50 z silniczkiem 1,6 w ropie. Lakier czarna perła, ładne, wygodne, oszczędne, mało awaryjne (samochód jak i silnik) Do bagażnika zmieszczą się trzy walizy żeby zawieźć kogoś na lotnisko a i w środku będzie wygodnie. Nastaw się może na klienta bardziej premium? No nie wiem... Zbadaj rynek, zobacz na co jest zapotrzebowanie. Zamów kurs taxą, wydaj z 30 zł, ale wykorzystaj to na wypytanie gościa co i jak się sprawdza w tym fachu 0 Cytuj ...
michal_lc4 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Czytam że idziesz w coś 7 osobowego, ale jak często to Ci się przyda? Dość często, a czasami można być jedynym potrzebnym na mieście Ile osób bierze taksówkę na więcej niż 5 osób ? Domyślam się że zazwyczaj jest to banda najebanych wracających nocą z jakiegoś klubu, a to okropny klient. Sporo jak masz dobry dzień, zwłaszcza weekendy albo z nocek odwozisz ludzi z pracy (Dell, Indesit, ABB...) i jest to najlepszy zarobek. Niby okropny klient ale... bez urazy,zawód taksówkarza to okropny zawód to stan umysłu, trzeba mieć mocną psyche. Wtedy najebani nie starszni Do bagażnika zmieszczą się trzy walizy żeby zawieźć kogoś na lotnisko a i w środku będzie wygodnie. A jak często wozisz kogoś na lotnisko, zwłaszcza w Łodzi... 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
Rekomendowane odpowiedzi