Skocz do zawartości

Nowe Dziecko Junaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tez zgadzam sie Regisem. ryżowozy to badziew z załozenia. produkcja jak najmniejszym kosztem nie moze dac dobrych efektów. co do nowego junaka wizualnie fajne moto ale nie slyszalem o nich pozytywnej opinii - wrecz przeciwnie.

Opublikowano

Ktoś wie ile ten junak 650 nk kosztuje?Ale tak jeszcze o tych chińskich maszynach oni na przestrzeni 5, 8 lat bardzo poszli technicznie do przodu i nie tylko w motorach ale we wszystkich dziedzinach wcale bym się nie ździwił jak ten junak 650nk będzie dobra maszyną.Znalazłem cene junaka TR 650 19.999 brutto, cena netto 16.259.Junak nk 650 18.999

Opublikowano

Nic prostszego jak wejść na stronę Junaka i sprawdzić!

http://www.junak.com.pl/

Na każdym modelu jak klikasz masz dane techniczne a tam jest sugerowana cena detaliczna. Poszukaj też na otomoto.pl allegro.pl i na innych stronkach gdzie ludzie sprzedają, bo często idzie znaleźć taniej. Sugerowana cena detaliczna mojego Zippa byłą 8400 a na necie były oferty za 7200!

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

Na wystawie motocykli w warszawie mialem mozliwosc zobaczenia kilku modeli. Powiem Wam że byłem pozytywnie zaskoczony.

Znam chińczyki bo jeżdziłem na nich i te nie wyglądały najgorzej. A patrzać np na model 650NK ciekaw jestem jego osiągów:

Dołączona grafika

więcej

IV Ogólnopolska Wystawa Motocykli i Skuterów - Galeria zdjęć - Forum Łódzkich Motocyklistów

"Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska

Opublikowano

A ja jestem ciekaw, co się stanie jak z tej 650ccm coś odpadnie w trakcie jazdy... to już nie pełznąca 50ccm, tym można przygrzać... oby to ryżowate ustrojstwo nie dostało imienia zabójcy ...

- Regis-

- Airbrush & Tattoo Artist-

-Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-

Opublikowano

A ja jestem ciekaw, co się stanie jak z tej 650ccm coś odpadnie w trakcie jazdy... to już nie pełznąca 50ccm, tym można przygrzać... oby to ryżowate ustrojstwo nie dostało imienia zabójcy ...

no coś w tym jest ;p
Opublikowano

Regis, jeżdziłeś kiedyś jakimś chińskim motocyklem?

"Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska

Opublikowano

Posiadałem chinski motorowerek marki Yamasaki zrobiłem na nim 9.800 z groszami w ciągu sezonu, bez awaryjnie. jedyna rzecz która mi się spuła to była szpilka od kolektora, która się odrywała, ale jak naprawiona już była zminiłem nakrętki (zrobiiłem na kontre) i awaria tego ustała.Więc też się zastanawiam dlaczego taka 'nienawiść' do awaryjności i rozpadania się skuterów marek chinskichSprzęt był z 2009r

LwG!!!

Opublikowano

Krzysztofor, no ja też jeździłem 2 sezony i mogę coś na ten temat powiedzieć. A negatywne opinie o chinskich motocyklach są zazwyczaj od osób które nie miały z nimi w ogole styczności.Nie mówie że są tak samo dobre jak np. japońskie (bo nie są), ale też nie są tak tragiczne jak to czasem ludzie przedstawiają.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam koledzey :smile:

Jeżeli mogę coś powiedzieć o Chinolach, to odrobinę się zgodzę z powyższymi postami. Niedokręcone śruby(lub też samoodkręcające się), odrobinę tragiczne plastiki, elektryka na poziomie podstawówki. A teraz reasumując. Miałem trochę motocykli. W jednym poleciało cosik, w drugim jakaś inna pierdółka. Ale zawsze były to wcześniej japończyki. I jaki z tego morał? A taki że byle jaka część do chinola kosztuje grosze a do japończyka sporo kasy. Plastiki zawsze można wymienić, śruby powymieniać lub dokręcić. Nie są to koszta kosmiczne, a w sumie jakby nie było chinole palą drobne. Może moc silników nie jest kosmiczna, ale za to jedzie się prawie za free :smile:. Powoli się przymierzam do Junaka 650, tyle że nie wiem jeszcze do której wersji, a są aż :smile: dwie.