kwinto Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 A kto prowadził to szkolenie? Bo normalnie na Jastrzębiu powinien być Wajda, a trudno mi uwierzyć, żeby to on takie rzeczy opowiadał, bo to facet w jeździe torowej nad wyraz kompetentny jest z tego co słyszałem. U mnie też był Wajda... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dokładnie ten pan. Dlatego jak on to powiedział to ja nie wiedziałem co mam myśleć. Chyba że mówił to w kontekście małych prędkości np przy zawracaniu. Ale w sumie odniosłem wrażenie, że chodzi o normalną jazdę. Zresztą inne osoby które tego słuchały też patrzyły po sobie dziwnie.... Albo on się źle wyraził nie mam pojęcia. Przed rozpoczęciem jazdy przez ponad godzinę opowiadał o podstawach na motocyklu i szczerze to trochę przynudzał... Może kursanci na prawo jazdy byliby tym zainteresowani ale na pewno nie osoby które jeżdżą już jakiś czas i takie podstawy mają w małym palcu. Według mnie bardzo pobieżnie zostały omówione zasady poruszania się po torze. Było sporo osób które były pierwszy raz więc było to ważne. Uważam to za niedopatrzenie. Zresztą na którymś forum spotkałem się z niepochlebnymi opiniami na temat tego pana. Dosyć odważne stwierdzenie patrząc choćby na wypowiedzi ludzi z tego forum uczestniczących w innych szkoleniach na temat pozycji na motocyklu, układu stóp, pozycji podczas hamowania, zaglądając w temat dotyczącu przeciwskrętu, - no chyba że zakładasz iż spory procent ludzi z tego forum jezdzi bez prawka Dwa jedziesz po gościu że niby opowiada bazdury a chyba tak naprawdę to nie bardzo wiesz w jakim kontekscie to mówił - czy o pokonywaniu zakrętu przy wolnej czy szybkiej jezdzie. Może warto uważnie słuchać a potem dopiero równać kogoś z ziemią 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Nie jestem jakimś super riderem nie schodzę na kolano bo nie mam skórzanego kombi a texta mi szkoda ale slidery w butach pościerałem. Jeżeli starłeś buty, to oznacza że źle trzymasz stopy na podnóżkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podkopnik Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Dosyć odważne stwierdzenie patrząc choćby na wypowiedzi ludzi z tego forum uczestniczących w innych szkoleniach na temat pozycji na motocyklu, układu stóp, pozycji podczas hamowania, zaglądając w temat dotyczącu przeciwskrętu, Byłeś w niedzielę na tym szkoleniu i słyszałeś o czym mówił??? O przeciwskręcie czy pozycji podczas hamowania nie było nawet słowa. Druga sprawa to nie równam go z ziemią tylko wyrażam chyba w kulturalny sposób swoje zdanie na ten temat zresztą nie tylko moje. Nigdzie nie napisałem, że mówił bzdury tylko dziwne rzeczy Jeżeli starłeś buty, to oznacza że źle trzymasz stopy na podnóżkach Może trzymałem je tak celowo bo jeszcze nie czuję się na tyle pewnie by trzeć ogranicznikami podnóżków o asfalt??? Slider na bucie był moją czujką na ile mogę sobie pozwolić... Ale w zasadzie to po co ja się Tobie tłumaczę??? A poza tym to jeszcze coś źle zrobiłem mistrzu ??? Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez Podkopnik (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Wyluzujcie lubię to forum za swobodę wypowiedzi i możliwość podzielenia się spostrzeżeniami z innymi, niech każdy ma swoje zdanie i nie ścierajcie się o każdy przytarty slider . PEACE AND LOVE jak mawiały dzieci kwiaty (nie żebym był tak stary i pamiętał) . Przeciąganie liny nic nie wnosi. . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podkopnik Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Też już miałem to napisać.... czas zluzować majty. To tylko moje odczucia nie każdy musi się z nimi zgadzać. pzdr 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaras Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Tak mawiały dzieci kwiaty po spaleniu pola maryhujany a potem ciurlali się jak króliczki w klatce... A piniędze się same nie zarobią... 0 Cytuj kamaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Odnośnie toru i dziwnych wypowiedzi instruktorów było już parę razy i to na kilku forach. Oczywiście mowa o torze w Jastrzębiu. Zarówno opowiadali rzeczy, które się nie zgadzały z innymi materiałami jak i olewczy stosunek do kursantów . Skoro się temat i sytuacje powtarzają co raczej coś w tym musi być. Wystarczy popatrzeć na wątki o kulikowisku i jakoś tam aż takich problemów się nie spotyka. Oczywiście jak się pokopie po necie to zawsze coś się znajdzie . Dobrze że ja takich szkoleń nie lubie 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztoFu Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) A kto prowadził to szkolenie? Bo normalnie na Jastrzębiu powinien być Wajda, a trudno mi uwierzyć, żeby to on takie rzeczy opowiadał, bo to facet w jeździe torowej nad wyraz kompetentny jest z tego co słyszałem. Facet bazuje na tym, że ma papiery i coś tam kiedyś jeździł ale ma mega wywalone na ludzi, którzy rekreacyjnie jeżdżą sobie na tor. Podejście i sposób przekazywania wiedzy na miernym poziomie a jakość informacji, które przekazuje też pozostawia wiele do życzenia. Miałem z tym Panem 1 lub 2 szkolenia i po skorzystaniu z innych szkół jazdy (mam porównanie) tego Pana jako instruktora bym nie polecił co nie zmienia faktu, że do Jastrzębia na pewno się wybiorę. Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez KrzysztoFu (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Slider na bucie był moją czujką na ile mogę sobie pozwolić. A jak skończy się slider to oszlifujesz sobie paznokcie ? Twoja stopa twój problem. A poza tym to jeszcze coś źle zrobiłem mistrzu ??? Osobiście mnie to nie interesuje jak jeździsz. Każdy swoją manetką kręci. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikorr Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jeżeli chcecie dyskutować o technice jazdy to zmieńcie wątek... Pytanie czy trzeba zapisywać się na te szkolenia, czy może organizowane są zwykle motodni dla motocyklistów? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podkopnik Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 A jak skończy się slider to oszlifujesz sobie paznokcie ? A o wymiennych sliderach to słyszał ???? Żeby nie było OT: Sikorr w tamtym roku były środy motocyklowe od 15 godziny. Ale ceny nie znam. Trzeba by poszukać albo najlepiej zadzwonić do nich 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Rozumiem że wozisz zapasowe a jak pojedziesz na winkle w góry to zmieniasz na drodze. A co z tymi co jeżdżą w turystycznych i wezmą przykład ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podkopnik Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Daj se siana chłopie. Nie chce mi się odpowiadać na Twoje zaczepne posty bo będzie się to ciągnęło w nieskończoność... A admina od razu proszę o posprzątanie burdelu który tu został zrobiony. Bez odbioru !!! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi