KrzysztoFu Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 No ja niestety w tyrce wylądowałem dzisiaj. Poleciał ktoś w końcu na ten tor? Bo pogoda tak średnio optymistyczna... Zapie#dalamy w kółko na kolanach miedzy pokojem a łazienką. Taka alternatywa bo rano za bardzo wiało chłodem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Jest plan żeby w przyszły piątek, 29.05, odwiedzić tor w Bydgoszczy prognozy pokazują że ma być ładnie. Myślę żeby jechać na 10 i do 16 pośmigać. Cena za 6 godzin jazdy to 150zl. W przerwach jak nie będziemy jeździli, będą wpuszczali gokarty na sesje 10cio minutowe. Piszę sie ktoś na takie torowanko? Edytowane 22 Maja 2015 przez SMmaciek (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 do piątku jeszcze kawał czasu... ale do bydgoszczy zawsze chciałem skoczyć będziemy się zgadywać ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Tydzień szybko minie, rezerwacje wysłałem, bo terminy znikają z dnia na dzień. Zawsze można odwołać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Rezerwacje? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Mhm Dostałem potwierdzenie rezerwacji na piątek, 29.05. Niestety w Bydgoszczy jakiś chory system, kaucja 500 jakbyśmy coś popsuli, na szczęście płatne od grupy. Oczywiście jak nic nie popsujemy to wraca. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusia Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Piszę sie ktoś na takie torowanko? JA!!!! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Torowicze, napiszcie kto by pojechał w piątek a kto nie. Jak nie będzie chętnych to jutro odwołuje rezerwację i kombinuje z innym terminem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusia Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 hmm.... JA! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwinto Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) Ja odpadam, jedziemy na pannonie w tym tyg. W innym terminie możemy pomyśleć Edytowane 25 Maja 2015 przez kwinto (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Spoko, czyli odwołuje. Będziemy dogadywać jakiś termin 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 I jak torowicze? są jacys chętni na inny tor niż radom ? Myślę że można by pojechać w pierwszym tygodniu sierpnia, tylko musimy zebrać 5 osób 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusia Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 2 już są, jeszcze tylko 3 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro1975 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 jest wolny tor w dniu 9 sierpnia, od godziny 12:00 - takie info meilowe uzyskałem. Cena zaporowa jak dla mnie - 1000 zażyczyli sobie za 4h, w grę tylko wynajęcie na wyłączność, innej formy nie preferowali. Zrezygnowałem, bo nie zebrałem 10 chętnych, aby to finansowo było opłacalne. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 9 to niedziela może dlatego taka cena. Jak iedyś dzwoniłem to cena 120 za 6h latania. Musi być 5 osób. Za całą ekipe kaucja 500zł. Chyba lepiej zorganizować wycieczkę do Torunia tam jest prościej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro1975 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 jak coś to ja chętnie bym do Bydgoszczy skoczył, ale u mnie warunkiem jest niestety weekend (sobota lub niedziela) - inne dni tygodnia odpadają 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 to dawaj jutro do Radomia 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro1975 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 nie mam crashpadów jeszcze "zrobionych", nie było kiedy wprowadzić w życie Twojej podpowiedzi Dlatego Radom odpada. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Jakaś konkretna data na Bydgoszcz? Mam jeszcze jedną osobę chętną. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusia Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Raczej nie Bydgoszcz tylko Torun. Chcemy jechać pierwszy tydzień sierpnia, konkretna data do ustalenia, zależy jak komu pasuje na pewno nie weekend 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Odgrzeję temat Byłem wczoraj swoim parchem i szczerze polecam kartodrom Bydgoszcz. W porównaniu do Radomia: + dłuższa nitka ok. 200m, więc okrążenie trwa dłużej + dłuższa prosta start/meta, na której można było się rozpędzić spokojnie do 110-120km/h + szerszy pas (na papierze szerokości wpisane podobne, ale wizualnie dużo więcej miejsca moim zdaniem na ew.poprawienie błędu) + możliwość wprowadzenia motocykla w uślizg przy tzw. ostrym dohamowaniu z dwóch dłuższych nitek (na Radomiu są dla mnie zbyt krótkie odcinki, abym jako początkujący to ogarnął) Niestety mam wrażenie, że nawierzchnia na torze w Bydgoszczy jest gorszej jakości niżeli w Radomiu. Być może to tylko moja bariera psychiczna, ale nie mogłem pojechać na "pełnym gwizdku", bo czułem uślizgi tylnego koła. Im temperatura powietrza była wyższa (ok.20*C), tym problem ustępował. Jeżdżąc kilka dni temu w Radomiu przy dużo gorszej pogodzie, jedno-dwa okrążenia rozgrzewkowe i można było dawać w palnik Podsumowując - bardzo polecam kartodrom Bydgoszcz, ponieważ jest bardzo wymagający (jak każdy tor zresztą...) i nie tak łatwo położyć się na "kolanko". Wreszcie w kontrolowanych w miarę prędkościach mogłem przetestować przednie heble przed ostrym wejściem w zakręt (główka ramy ma taki luz, że chciała wyskoczyć ), dzięki czemu praca nóg była niezastąpiona i kolejny raz poznałem swoje słabe strony. Najchętniej wróciłbym na Bydgoszcz jeszcze dziś, ale poczekam na gorączki sezonu 2016 i teraz schowam maszynę pod zimowy koc najprawdopodobniej. No chyba, że jutro na Radom podjadę... 2 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 + dłuższa prosta start/meta, na której można było się rozpędzić spokojnie do 110-120km/h W Radomiu śmiało można się tak napędzić 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 W Radomiu śmiało można się tak napędzić Mój kloc ma opóźnienie - reakcja gaz/maneta/zaskoczenie silnika trwa wieki Jednakże sprawdzę to przy najbliższej okazji, ale jak dobrze pamiętam może ze stówkę wyciągnąłem. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwinto Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Odgrzeję temat Byłem wczoraj swoim parchem i szczerze polecam kartodrom Bydgoszcz. W porównaniu do Radomia: + dłuższa nitka ok. 200m, więc okrążenie trwa dłużej + dłuższa prosta start/meta, na której można było się rozpędzić spokojnie do 110-120km/h + szerszy pas (na papierze szerokości wpisane podobne, ale wizualnie dużo więcej miejsca moim zdaniem na ew.poprawienie błędu) + możliwość wprowadzenia motocykla w uślizg przy tzw. ostrym dohamowaniu z dwóch dłuższych nitek (na Radomiu są dla mnie zbyt krótkie odcinki, abym jako początkujący to ogarnął) Niestety mam wrażenie, że nawierzchnia na torze w Bydgoszczy jest gorszej jakości niżeli w Radomiu. Być może to tylko moja bariera psychiczna, ale nie mogłem pojechać na "pełnym gwizdku", bo czułem uślizgi tylnego koła. Im temperatura powietrza była wyższa (ok.20*C), tym problem ustępował. Jeżdżąc kilka dni temu w Radomiu przy dużo gorszej pogodzie, jedno-dwa okrążenia rozgrzewkowe i można było dawać w palnik Podsumowując - bardzo polecam kartodrom Bydgoszcz, ponieważ jest bardzo wymagający (jak każdy tor zresztą...) i nie tak łatwo położyć się na "kolanko". Wreszcie w kontrolowanych w miarę prędkościach mogłem przetestować przednie heble przed ostrym wejściem w zakręt (główka ramy ma taki luz, że chciała wyskoczyć ), dzięki czemu praca nóg była niezastąpiona i kolejny raz poznałem swoje słabe strony. Najchętniej wróciłbym na Bydgoszcz jeszcze dziś, ale poczekam na gorączki sezonu 2016 i teraz schowam maszynę pod zimowy koc najprawdopodobniej. No chyba, że jutro na Radom podjadę... A jak z kosztami? Są tam w końcu wolne treningi dla motocykli? Wcześniej ktoś pisał że trzeba zebrać grupę etc...? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Wjeżdżasz kiedy tylko tor jest pusty, czyli musisz zadzwonić do biura, umówić godzinę, na którą chcesz przyjechać i termin konkretny. Zapisują Cię w kalendarzu, przyjeżdżasz, wypisujesz oświadczenie i ogień Po zabawie płacisz za wyjeżdżone godziny (cennik znajduje się na ich stronie) i wracasz do Łodzi. Żadnych grup nie trzeba tworzyć - byłem sam na torze, więc nawet do pary nikogo nie miałem Kaucja 500zł również nie dotyczy motocyklistów, więc nie ma tzw.ukrytych kosztów. 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi