Skocz do zawartości

Kartodrom W Bydgoszczy

KrzysztoFu

Rekomendowane odpowiedzi

No ja niestety w tyrce wylądowałem dzisiaj. Poleciał ktoś w końcu na ten tor? Bo pogoda tak średnio optymistyczna...

Zapie#dalamy w kółko na kolanach miedzy pokojem a łazienką. Taka alternatywa bo rano za bardzo wiało chłodem B)

• 7 miesięcy temu...

Jest plan żeby w przyszły piątek, 29.05, odwiedzić tor w Bydgoszczy :smile: prognozy pokazują że ma być ładnie. Myślę żeby jechać na 10 i do 16 pośmigać. Cena za 6 godzin jazdy to 150zl. W przerwach jak nie będziemy jeździli, będą wpuszczali gokarty na sesje 10cio minutowe. Piszę sie ktoś na takie torowanko?

Edytowane przez SMmaciek (wyświetl historię edycji)

Mhm

Dostałem potwierdzenie rezerwacji na piątek, 29.05. Niestety w Bydgoszczy jakiś chory system, kaucja 500 jakbyśmy coś popsuli, na szczęście płatne od grupy. Oczywiście jak nic nie popsujemy to wraca.

• 1 miesiąc temu...

jest wolny tor w dniu 9 sierpnia, od godziny 12:00 - takie info meilowe uzyskałem. Cena zaporowa jak dla mnie - 1000 zażyczyli sobie za 4h, w grę tylko wynajęcie na wyłączność, innej formy nie preferowali. Zrezygnowałem, bo nie zebrałem 10 chętnych, aby to finansowo było opłacalne.

9 to niedziela może dlatego taka cena. Jak iedyś dzwoniłem to cena 120 za 6h latania. Musi być 5 osób. Za całą ekipe kaucja 500zł.  Chyba lepiej zorganizować wycieczkę do Torunia :smile: tam jest prościej

jak coś to ja chętnie bym do Bydgoszczy skoczył, ale u mnie warunkiem jest niestety weekend (sobota lub niedziela) - inne dni tygodnia odpadają :sad2:

Raczej nie Bydgoszcz tylko Torun. Chcemy jechać pierwszy tydzień sierpnia, konkretna data do ustalenia, zależy jak komu pasuje :smile: na pewno nie weekend

• 2 miesiące temu...

Odgrzeję temat :smile: Byłem wczoraj swoim parchem i szczerze polecam kartodrom Bydgoszcz.

W porównaniu do Radomia:

+ dłuższa nitka ok. 200m, więc okrążenie trwa dłużej

+ dłuższa prosta start/meta, na której można było się rozpędzić spokojnie do 110-120km/h

+ szerszy pas (na papierze szerokości wpisane podobne, ale wizualnie dużo więcej miejsca moim zdaniem na ew.poprawienie błędu)

+ możliwość wprowadzenia motocykla w uślizg przy tzw. ostrym dohamowaniu z dwóch dłuższych nitek (na Radomiu są dla mnie zbyt krótkie odcinki, abym jako początkujący to ogarnął)

Niestety mam wrażenie, że nawierzchnia na torze w Bydgoszczy jest gorszej jakości niżeli w Radomiu. Być może to tylko moja bariera psychiczna, ale nie mogłem pojechać na "pełnym gwizdku", bo czułem uślizgi tylnego koła. Im temperatura powietrza była wyższa (ok.20*C), tym problem ustępował. Jeżdżąc kilka dni temu w Radomiu przy dużo gorszej pogodzie, jedno-dwa okrążenia rozgrzewkowe i można było dawać w palnik  :riding:

Podsumowując - bardzo polecam kartodrom Bydgoszcz, ponieważ jest bardzo wymagający (jak każdy tor zresztą...) i nie tak łatwo położyć się na "kolanko". Wreszcie w kontrolowanych w miarę prędkościach mogłem przetestować przednie heble przed ostrym wejściem w zakręt (główka ramy ma taki luz, że chciała wyskoczyć :biggrin: ), dzięki czemu praca nóg była niezastąpiona i kolejny raz poznałem swoje słabe strony. Najchętniej wróciłbym na Bydgoszcz jeszcze dziś, ale poczekam na gorączki sezonu 2016 i teraz schowam maszynę pod zimowy koc najprawdopodobniej. No chyba, że jutro na Radom podjadę...  :hihi:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

W Radomiu śmiało można się tak napędzić

Mój kloc ma opóźnienie - reakcja gaz/maneta/zaskoczenie silnika trwa wieki :biggrin: Jednakże sprawdzę to przy najbliższej okazji, ale jak dobrze pamiętam może ze stówkę wyciągnąłem.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Odgrzeję temat :smile: Byłem wczoraj swoim parchem i szczerze polecam kartodrom Bydgoszcz.

W porównaniu do Radomia:

+ dłuższa nitka ok. 200m, więc okrążenie trwa dłużej

+ dłuższa prosta start/meta, na której można było się rozpędzić spokojnie do 110-120km/h

+ szerszy pas (na papierze szerokości wpisane podobne, ale wizualnie dużo więcej miejsca moim zdaniem na ew.poprawienie błędu)

+ możliwość wprowadzenia motocykla w uślizg przy tzw. ostrym dohamowaniu z dwóch dłuższych nitek (na Radomiu są dla mnie zbyt krótkie odcinki, abym jako początkujący to ogarnął)

Niestety mam wrażenie, że nawierzchnia na torze w Bydgoszczy jest gorszej jakości niżeli w Radomiu. Być może to tylko moja bariera psychiczna, ale nie mogłem pojechać na "pełnym gwizdku", bo czułem uślizgi tylnego koła. Im temperatura powietrza była wyższa (ok.20*C), tym problem ustępował. Jeżdżąc kilka dni temu w Radomiu przy dużo gorszej pogodzie, jedno-dwa okrążenia rozgrzewkowe i można było dawać w palnik  :riding:

Podsumowując - bardzo polecam kartodrom Bydgoszcz, ponieważ jest bardzo wymagający (jak każdy tor zresztą...) i nie tak łatwo położyć się na "kolanko". Wreszcie w kontrolowanych w miarę prędkościach mogłem przetestować przednie heble przed ostrym wejściem w zakręt (główka ramy ma taki luz, że chciała wyskoczyć :biggrin: ), dzięki czemu praca nóg była niezastąpiona i kolejny raz poznałem swoje słabe strony. Najchętniej wróciłbym na Bydgoszcz jeszcze dziś, ale poczekam na gorączki sezonu 2016 i teraz schowam maszynę pod zimowy koc najprawdopodobniej. No chyba, że jutro na Radom podjadę...  :hihi:

A jak z kosztami? Są tam w końcu wolne treningi dla motocykli? Wcześniej ktoś pisał że trzeba zebrać grupę etc...?

Wjeżdżasz kiedy tylko tor jest pusty, czyli musisz zadzwonić do biura, umówić godzinę, na którą chcesz przyjechać i termin konkretny. Zapisują Cię w kalendarzu, przyjeżdżasz, wypisujesz oświadczenie i ogień  :riding:  Po zabawie płacisz za wyjeżdżone godziny (cennik znajduje się na ich stronie) i wracasz do Łodzi. Żadnych grup nie trzeba tworzyć - byłem sam na torze, więc nawet do pary nikogo nie miałem  :biggrin: Kaucja 500zł również nie dotyczy motocyklistów, więc nie ma tzw.ukrytych kosztów.