Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Juska, ale z nami jeziorsko jest piękniejsze :biggrin:

Namawiam! :P

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Juska, ale z nami jeziorsko jest piękniejsze :biggrin:

Namawiam! :P

Nie kuś...   :blush: ;)

Opublikowano

Na parkingu przy M1 na Brzezińskiej są narysowane jakieś ósemki i prostokąty. Ja tam ćwiczyłem wolne manewry, nikt nie przeganiał ogólnie spokój. Parking jest na tyle duży że pogumować też można.

Live slow!!!

Opublikowano

Może warto stworzyć listę takich miejsc gdzie swobodnie można poćwiczyć?

Opublikowano

Może warto stworzyć listę takich miejsc gdzie swobodnie można poćwiczyć?

Ja swoich nie zdradzę (jak już znajdę takie   :laugh2: ), ale chętnie poznam Wasze :P

Opublikowano

Ja swoich nie zdradzę

zdradzisz zdradzisz ... szybciutko wyśpiewasz jak pojedziesz z chłopakami nad Jeziorsko :hihi: 

Opublikowano (edytowane)

zdradzisz zdradzisz ... szybciutko wyśpiewasz jak pojedziesz z chłopakami nad Jeziorsko :hihi:

:laugh2:

P.S. właśnie jak pojadę   :riding:  

P.S. 2. chyba tak źle im nie życzysz  :laugh2:  :dance:

Edytowane przez Juśka (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Po złamanym obojczyku też chętnie wrócę do nauki podstawowych manewrów. :smile:

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

Po złamanym obojczyku też chętnie wrócę do nauki podstawowych manewrów. :smile:

Jeśli pogoda tylko pozwoli to zapraszam w sobotę - myślę, że 10:30-11:00 zacznę  "szaleć" przy wolnym slalomie :smile: W sumie to daleko nie masz :smile:

Opublikowano

Dzięki @Jaro1975 - ale najbliższą sobotę sędziuję na zawodach kumite w hali Anilany :smile:  - ale jestem chętny na takie spotkania, daj znać, kiedy będziesz znowu jeździł.

Sting

Opublikowano

daj znać, kiedy będziesz znowu jeździł.

Zapewne 14 marca dopiero, bo przyszły weekend mnie nie ma. Jest mała szansa, że w niedzielę najbliższą też poćwiczę, ale czeka mnie trudna przeprawa z małżonką ...

Natomiast jeśli tylko dzień wydłuży się odpowiednio i widno będzie do minimum 18:00, to planuję śmigać również czasami po pracy, tak od 16:00, o ile oczywiście nie będzie to kolidowało z moimi jazdami kursowymi :smile:

Opublikowano

A gdzie będą te ćwiczenia chętnie podpatrzyłbym to i owo :smile:

Opublikowano

A gdzie będą te ćwiczenia chętnie podpatrzyłbym to i owo :smile:

Parking za cmentarzem Szczecińska, skrzyżowanie ulic Hodowlanej i Wroniej :smile:

Opublikowano

Zapewne 14 marca dopiero, bo przyszły weekend mnie nie ma. Jest mała szansa, że w niedzielę najbliższą też poćwiczę, ale czeka mnie trudna przeprawa z małżonką ...

Natomiast jeśli tylko dzień wydłuży się odpowiednio i widno będzie do minimum 18:00, to planuję śmigać również czasami po pracy, tak od 16:00, o ile oczywiście nie będzie to kolidowało z moimi jazdami kursowymi :smile:

To już trochę lepiej z terminem, o ile mi dyżur nie wyskoczy... Będę śledził temat, to w razie czego podskoczę

Sting

Opublikowano (edytowane)

I znów 4 godziny na pseudoplacyku - dzisiaj slalom wolny. Troszkę zmieniony w porównaniu do oryginału egzaminacyjnego - zmniejszony, zatem trudniejszy.

Rzeczywiście to jest chyba najtrudniejszy manewr, ale można go zrobić, co udowodnili dzisiaj goście na Hornetach - przejechali slalom :smile: Dzięki za odwiedziny.

Zapomniałbym ... mówili mi, że Cebra to typowy sport ... ja dzisiaj zrobiłem z niej ciężarówkę :smile:

post-4063-0-20373400-1425135666_thumb.jpg

post-4063-0-71085000-1425135666_thumb.jpg

Edytowane przez Jaro1975 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Hornet jak hornet ale jak na sporta to szło Ci naprawdę dobrze. Czekamy na efekty w postaci PJ i latamy ;]
Pozdro
ps: w zasadzie to na co robisz prawko ?? Na C czy na A ?? Bo się pogubiłem  :laugh2:

Opublikowano (edytowane)

Na "A" :smile:

jak na sporta to szło Ci naprawdę dobrze

Było przyjechać o 10:00, zobaczyłbyś jak się zbiera wszystkie pachołki :biggrin:

Opublikowano

Jakie sa odstepy miedzy pacholkami? Pytam w kontekscie osiagalnych wyzwan:) bo sam bym sobie gdzies pocwiczyl ...

Opublikowano (edytowane)

Marku, w załączniku znajdziesz rozkład slalomu wolnego. Jeśli potrzebujesz pozostałe manewry to są one ogólnodostępne.

W tym slalomie ja dla utrudnienia zmniejszałem odległości 15 cm.

post-4063-0-20739300-1425274423_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli pogoda dopisze to 14 marca w sobotę planuję znów wolny slalomik poćwiczyć. Miejsce oczywiście bez zmian, godziny jeszcze nie znam, ale zapewne około 10-10:30 :smile:

Opublikowano

A prz jakiej prędkości starasz się to przejechać ? Czy po prostu przejechać bez podparcia ?

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

Ten manewr nie ma określonej prędkości na egzaminie, zatem nie ustalam sobie żadnej wartości. Z tego co patrzyłem w międzyczasie na licznik, to moja prędkość przy tym manewrze oscyluje między 15 a 20 km/h. Staram się oczywiście przejechać bez podpórek i bez dotykania pachołków, czyli dokładnie tak, jakbym zdawał egzamin.

Szybki slalom ma wymagane minimum  30 km/h.

Opublikowano (edytowane)

A no to całkiem, całkiem ja szczerze mówiąc jak usiadłem na suzi po yamaszce to czułem się jak drewniak :biggrin: Warto było by poćwiczyć, jednak od 14 swój balans będę ćwiczył na desce snowboardowej w Czechach :biggrin:

Ja ze swojej strony jedynie mogę powiedzieć że coś takiego przy tej prędkości to tylko z zasadą przeciwskrętu można fajnie ogarnąć.

Edytowane przez Kovalchuck (wyświetl historię edycji)

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

Ja swoje treningi w chwili obecnej opieram na "teorii" i kilku filmach. Jazdy "fachowe" z instruktorem rozpoczynam za równy tydzień i zapewne wtedy okaże się, że wszystko robiłem do tej pory źle i można to robić inaczej, prościej i bez jakiegokolwiek wysiłku :smile: Teraz każdorazowo po 4 godzinach jazd czuję się jakby ktoś mnie przez magiel przepuścił :biggrin:

Opublikowano

Cholerna pogoda pokrzyżowała moje jutrzejsze plany .... ech :sad2: