Skocz do zawartości

Świece Ngk Vs Denso

Kefas

Rekomendowane odpowiedzi

Hea

Tak się przymierzam do wymiany świec w swoim triumph'ie i juz kupowałem NGK (w sumie innej firmy to nie znałem nawet) jak zobaczyłem, że dużo ludzi chwali sobie świece Denso. Używa ktoś? Macie jakieś przejścia z jednymi lub drugimi? Chodzi mi o świece irydowe. No i tu w zasadzie druga część pytania - czy świece irydowe faktycznie są dużo lepsze czy pic na wodę?

W małych pojemnościach (czyt. piżdżikach) powodują lepszą reakcje na gaz, jeśli chodzi o NGK vs Denso to niektórzy moi znajomi mówią, że NGK zeszło na psy, a teraz Denso króluje.

fuc5jq.jpg

przy denso trudniej narazie o podróbkę

irydowe to pic na wode, zwykły śmiertelnik nie odróżni pracy silnika między zwykłą a standardową, lepiej zmienić standardową 2x częściej, zwłaszcza przy 2T

Edytowane przez barteklodz (wyświetl historię edycji)

Bus, bagażówka

stała trasa Łódź-Paryż(F)-Łódź

663-231-860

Ja nie jestem w stanie zauważyć różnicy w jeździe miedzy Denso a NGK. W tym sezonie założyłem właśnie Denso. Podobno jakościowo są ok, bo są produkowane tylko w Japonii, a NGK mogą trafić się różne.

Pracuję przy autach i dwa razy reklamowaliśmy Denso (były to świece żarowe), a na NGK nigdy się nie zawiodłem. Poza tym NGK nie dzieli świec na "pierwszy montaż" i na te do kupienia w sklepie,w każdym razie tak mówili na szkoleniu. Żeby nie było, że Denso jest złe, w hurtowni właśnie je polecali, dlatego zaczęliśmy ich używać, ale odkąd mieliśmy reklamację wróciliśmy do NGK.

• 1 rok później...

Tak jak w temacie zastanawiam się jakie świece wybrać aktualnie mam NGK ale zastanawiam się nad wymianą i nie wiem czy na NGK czy Denso ? Duża różnica jest pomiędzy tymi markami ?

Zdecydowałem się wybrać Denso . Tylko mam obecnie NGK CR8EK i znalazłem odpowiednik Denso ale dla CR8E co oznacza to K na końcu ? Czy ten model będzie pasował ?