Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przednia wejdzie W widelec na pewno bo kolega zmieniał i jest ok a tył nie polecam szersza guma ale felga nie przystosowana do takiej szerokości i zrobi się wyższa tzw balon mniejsza przyczepność a jeśli jeździsz na gumie ciężej utrzymać motocykl w pionie, a poza tym więcej wydasz za takiego kapcia wiec nie wiem czy jest sens ;) pozdrawiam

Nie wiem jak w praktyce na gumie, Lecz na innym forum słyszałem że zakładają 180 do gumowania i jest o niebo lepiej podobnież.
Opublikowano

Chyba że mniej powietrza się dmuchnie, ja raczej bym nie zakładał takiej co też odradzali na serwisie w RUT-MARze ale wybór należy do Ciebie nie spróbujesz sam to 100% pewności nigdy nie będziesz miał ;)

Opublikowano

Chyba że mniej powietrza się dmuchnie, ja raczej bym nie zakładał takiej co też odradzali na serwisie w RUT-MARze ale wybór należy do Ciebie nie spróbujesz sam to 100% pewności nigdy nie będziesz miał ;)

Już sobie odpuściłem ;) lecz co do rut maru mam troszkę zastrzeżeń. więc nie posłuchałbym się ich choćby mi mówili jak mam śrubkę przykręcać.
Opublikowano

Według mnie powinieneś zapakować opony o rozmiarze sugerowanym przez producenta, ponieważ wtedy zachowujesz najlepsze właściwości jezdne. Oczywiście licznik, też zacznie przekłamywać. Nie rozumiem w jakim celu ludzie chcą pakować szersze opony... Tylko pogorszają prowadzenie motonga... No ale, na parkingu sie prezentuje ladniej.... Zależy co wolisz, wybór nalezy do Ciebie :]