Muodyv6 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Siemka w swojej cebrze z tyłu posiadam takie kapcieRozmiar przedniej opony: 120/60ZR17Rozmiar tylnej opony: 160/60ZR17A czy mógłbym wsadzićprzód 120/70 ZR17 (58W) TLtył 180/55 ZR17 (73W) TLjakie były by skutki uboczne a co by się mogło poprawić..I czy w ogóle na felge wejdzie mi taka opona 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Szerokość opony to tak kompromis miedzy przyczepnością a łatwością prowadzenia. Producenci motocykli często dają szersza gumę niż tak naprawdę trzeba bo ładniej wygląda.Dasz szersze gumy to trudniej będzie się wprowadzał w zakręt. Jeśli do tego trzeba będzie użyć więcej siły to leci oczywiście precyzja.Oczywiście da się to zupełnie normalnie prowadzić .A to czy na felge wejdzie i nie bedzie o nic zaczepiać to musi napisać ktoś kto to zrobił 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 a bardzo to jakoś będzie odczuwalne z przyczepnośćią itp czy jakoś nie aż tak bardzo? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 W sumie to powinieneś poczuć ale tragedii nie będzie. Nie mam bezpośredniego doświadczenia w stylu zmieniłem tak opony ale jeździłem rożnymi sprzętami z rożnymi oponami.Najlepiej jakby ktoś z f4 dal ci się przejechać jego maszyna bo tam wkładali 180. (jak sie dorobię swojej to sie chętnie podzielę ;P ) Miałbyś od razu porównanie czy warto. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 młody ty znowu wykombinujesz wydasz kase na 2 gumy nie wiadomej szerokości i nie wiadomo co dalej poszperaj troche na stronie producenta jakie zamienniki możesz zastosować u siebie czasem zmiana opony na szerszą o 1 cm wpływa strasznie na prowadzenie chodzi o krztałt opony , bedziesz chciał na winkle pojechać i d*pa nie dasz rady sięsiłować z motorem http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gif jak z tyłu 180 to przód 130 chcesz mieć szersze opony kupój LITRA http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 W tej dziedzinie nic nie pomogę, ale chciałem się dowiedzieć co autor ma na celu, wykonując taką operację jak zmiana szerokości opon. Wydaje mi się, że jak nie ciskasz po torze i na aktualnym zestawie dobrze ci się jeździ, to zmiana opon może tylko pogorszyć sytuację nie mając odpowiedniego doświadczenia. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Jakubko litra jeszcze nie ;Dbo poprostu uwielbiam jak jest szeroki kapeć w aucie jest mniej strachu o winkle itp a tu juz jest wiec chcialem spytac itp itd jak to będzie ale teraz wsadze takie jakie mam i dziękuje za pomoc;) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 w zakretach bedzie sie chalowo skladal motor. 180powinna wejsc w wachacz. z przodu zostaw jak bylo 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Musi , a myślisz że od ciebie fela by weszła do mnie tzn całe koło? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosiak Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Nie zakladaj szerszego kapcia bo tylko pogorszysz prowadzenie. Pamietasz moja Aprilie SR? Zalozylem do niej kapcia 150 co wymagalo przyciecia blotnika bo sie nie miescila i co z tego wyszlo? Oprocz wygladu nic tylko same minusy skrecac nie chciala i jej sie predkosc maksymalna pogorszyla. W tym przypadku moc jest duza wiec mysle ze nie bedzie roznicy w osiagach ale w prowadzeniu napewno. Nie popelniaj tego bledu! wiem to z autopsji 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Pamiętam to małe popierdzielające coś ;D fajna była no ale jednak nie będe tak rboił 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosiak Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 No i bardzo dobrze Po cos ci japonczycy dali taki rozmiar opony a nie inny 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 No niby taa;D ale w autach można szerzej;( 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosiak Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 No mozna ale tez tracisz np przyspieszenie bo opory sie zwiekszaja a zyskujesz lepsza przyczepnosc wszystko ma swoje dobre i zle strony niestety 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Musi , a myślisz że od ciebie fela by weszła do mnie tzn całe koło?pewnie inna jest felga w f41 niz f3 co widac po rozmiarze gumy. nie powiem czy wejdzie by trza bylo sprawdzic na zywo 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Oj tam przymierzymy na oko w sezonie;p 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 tak prawde mowiac to za oknem sezon w pelni, moze nie letni ale daje rade 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 lepiej nie próbuj być mądrzejszy od grupy inzynierow ktorzy to wszsyko wyliczyli zeby bylo ok:p to jednak nie auto. I w za duzych butach sie niewygodnie chodzi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 laduj szeroka bedzie lepiej trzymac moto w pionie na prostej hehehehe Walcz z systemem! poza tym lepiej szerszy kapec wyglada na moto,z tym sie zgadzam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 laduj szeroka bedzie lepiej trzymac moto w pionie na prostej hehehehe Walcz z systemem! poza tym lepiej szerszy kapec wyglada na moto,z tym sie zgadzam Dlatego taki pomysł mam;P a co do pionu to fajnie by byuo;P zobaczy się jeszcze 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mawet Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 To pomyśl na oponą 170, w bandziorach (600) się podobno sprawdza mimo że seria to też 160 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Narazie mam w miarę oponki na ten sezon napewno starczą może tylnia przy mnie nie wytrzyma ;p , ale zobaczy się 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki_ELW Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Tak lecąc trochę w offtop to masz przykład baaardzo szerokiego kapcia... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 O jaa takiego szerokiego to śliczne jest;D 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario83 Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam przednia wejdzie W widelec na pewno bo kolega zmieniał i jest ok a tył nie polecam szersza guma ale felga nie przystosowana do takiej szerokości i zrobi się wyższa tzw balon mniejsza przyczepność a jeśli jeździsz na gumie ciężej utrzymać motocykl w pionie, a poza tym więcej wydasz za takiego kapcia wiec nie wiem czy jest sens pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi