Skocz do zawartości

Gdzie Nad Bałtyk

kosmaty

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, podpowiedzcie mi gdzie są fajne miejscówki nad Bałtykiem oprócz tych najbardziej oklepanych czyli władek, mielno, unieście, bede z małym dzieckiem wiec fajnie by było gdyby to nie była wiocha zabita dechami :smile: nie musi być milion dyskotek ale siakieś kawiarenki no i fajnie by było gdyby była wypożyczalnia skuterów 2oo :smile:

Siema, podpowiedzcie mi gdzie są fajne miejscówki nad Bałtykiem oprócz tych najbardziej oklepanych czyli władek, mielno, unieście, bede z małym dzieckiem wiec fajnie by było gdyby to nie była wiocha zabita dechami :smile: nie musi być milion dyskotek ale siakieś kawiarenki no i fajnie by było gdyby była wypożyczalnia skuterów 2oo :smile:

Niechorze

Stegna/Sztutowo/Kąty Rybackie, trochę dalej jeszcze Krynica Morska - ale to już dużo ludu. no i to w sumie Zatoka Gdańska już jest

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Karwia - dosc kameralnie ale ludzie i knajpki tez sa - to zaraz kolo Władka. Ewentualnie można spróbować do Gąsek - to jest niedaleko Mielna, kiedyś była to dziura zabita dechami, teraz troszeczke się rozwinęło ale raczej jest spokojnie, rzekłbym nawet, że spokojniej niż w Karwii (chociaż w Gąskach nie byłem z 6 lat ;)).

Sianożęty - też dość małą i spokojna miejscówka :smile:

Stegne bym sobie darował - byłem tam i mi się bardzo nie podobało - daleko do morza i nic się nie dzieje.

Edytowane przez Kefas (wyświetl historię edycji)

zależy czego szukasz, ja mieszkałem dosłownie 25m od plaży (w Kątach Rybackich) i nie narzekałem na to, że było cicho, bo tego własnie oczekiwałem :smile: . zwykle gdzie coś się dzieje tam jest też dużo ludzi ;)

Edytowane przez krzychoslav (wyświetl historię edycji)

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Zdecydowanie Grzybowo- cisza spokój, parę kafejek a jak się znudzi cisza uderzasz do Kołobrzegu ( 3km) lub Dźwiżyna ( jakieś 7km) i masz mase straganów, imprez i innych miejsc do przepuszczania kasy :smile:

Ale tak w ogóle to polecam Chorwację swoim autem kasa podobna a pogoda murowana :smile:

Jeżeli musisz wybierać pomiędzy byciem sobą a realizacja marzeń, zastanów się czy to napewno Twoje marzenia...

Karwia (jeździłem od 5 lat)

Zasadniczo spokojnie (zależy gdzie kwatera) ładna plaża, wystarczająco straganów, plażowych zjeżdżalni, trampolin itp.

Ponadto dobra baza wypadowa do Jastrzębiej Góry można przespacerować plażą i wrócić busem lub lasem. 

W Jastrzębiej park linowy, dwa wesołe miasteczka no i klif. 

Dalej Władysławowo blisko na półwysep Jastarnia/Jurata/Hel (Hel fokarium, port z Helu można popłynąć na wycieczkę do Gdyni do muzeum morskiego).

Blisko do trójmiasta, oczywiście samochodem, można tez odwiedzić plażą  (lub samochodem bo w głąb lądu trzeba odbić) Dębki małą sympatyczną wypoczynkową mieścinę, gdzie też często są małe wesołe miasteczka. 

A jak ktoś lubi się wyciszyć można spacerem (rowerem) przez las iść do Ostrowa w głąb lądu. 

Darłówko (przybrzeżna dzielnica Darłowa) byłem raz, jadę w tym roku

Piękna plaża, z dużą płycizną (fajne dla dzieci), port (wiele jachtów i lokalne rejsy okrętami wikingów itp.) most zwodzony, aquapark z morską oczyszczaną wodą (nie chlorowaną), świeże rybki (port-z kutra). Blisko do Jarosławca - kolejny aquapark, można zajrzeć do Kołobrzegu (planuję w tym roku).

Oczywiście sporo atrakcji dla dzieci rowery, kulki, zjeżdżalnie, trampoliny itp. itd. a licznik $ bije.

Mam Kochaną 7letnią córusie wyłudzankę atrakcji :dance:  także dobry wskaźnik  :biggrin: , ciekawe ile po tegorocznych wakacjach zostanie u tatusia w portfelu na ewentualnego motonga  :shock3:

Edytowane przez PIT (wyświetl historię edycji)

kosmaty, dnia 02 Lip 2014 - 16:51, napisał:

Jak skuterki to Dźwirzyno / Mrzeżyno

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

A ja powiem że Łeba po prostu jest za***iście a i bąbel się nie będzie nudził są rowerki kłady dla dzieci i skuterki też także polecam

Może blisko Władysławowa, ale Jastrzębia Góra. Fajne zaplecze gastronomiczne, do plaży od 100 do 1000 m zależnie od ośrodka, jest latarnia w Rozewiu więc jest co zwiedzić, no i morze.

Jeśli szukasz czegoś typowo pod wypoczynek, czyli plażowanie, piwko, gastronomia i nic więcej Ci nie potrzeba a ma być dobrze zaopatrzone w ewentualne atrakcje dla dzieciaka i Ciebie to jak najbardziej Jurata (półwysep Helski). Z jednej strony Bałtyk, z drugiej zatoka a że w tym miejscu półwysep nie ma więcej jak 500m grubości to sam sobie odpowiedz jak daleko do plaż :P

Dodatkowo na Helu masz fokarium, rejs statkiem i wiele innych atrakcji :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Jeżeli chodzi o Jastrzebią Górę, Władysławowo i półwysep to już zaczęły się tłumy turystów i kolonistów. A i z dojazdem jest tam słabo bo korki od obwodnicy trójmiasta w weekendy się zaczynają. W Rewie kitesurfing to super sprawa i całkiem spokojnie. Karwia też jakoś wyjątkowo przez turystów jeszcze nie jest dobita. Heh w dalsze rejony w pracy się nie zagłębiać więc nie wiem jak teraz tam wygląda wszystko. A co do stegny i Krynicy to bywałam tam co roku i zawsze ludu pełno było i przeważnie woda do najczystrzych nie należała chyba że to się zmieniło.

Wpadaj do jastrzebiej. Jeszcze tydzień tu siedzę.

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Dawaj do jastrzębiej. jestem do poniedziałku to się napijemy ;)

W niedziele jechałem do Jastrzębiej Góry i udało się normalnie dojechać,bez stania w korkach.

Jesteś tu ?? bo jak tak to jakiś łódzki browar na wygnaniu trzeba wypić ;)

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Wpadaj do jastrzebiej. Jeszcze tydzień tu siedzę.

na moto jesteś ?  Ja w niedziele rano odmelduje się zygzakiem we Władku dokładnie w Chłapowie (13.07-26.07) jak ktoś będzie to chętnie wyskoczę na piwo a jeszcze chętniej na jakieś latnko

Edytowane przez bulwa (wyświetl historię edycji)

Niestety rodzinnie puszka Ale browar można wypić