Skocz do zawartości

Kawasaki Z1000Sx

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

tak mi się temat przypomniał ;)

Jakby ktoś zanabywał (chyba, że ja wrócę znów do Kawki, znów stając się młodziakiem z emeryta :biggrin: i pozbywając się GS-a), albo wiedział o otwartych drzwiach/jeździe próbnej cudem poniżej, dawać znać ;)

https://www.youtube.com/watch?v=dQ6RHoHCI44

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

• 3 tygodnie później...

Fajny sprzęcior tylko jakiś taki.. mały :biggrin: wielkość zależy od puntu widzenia ale kiedy widzę kanapę to na sam widok tyłek boli. Swoją drogą podpowiedziałeś mi że trzeba Zetem zrobić jazdę próbną w przyszłym sezonie bo jeszcze nie miałem okazji. :riding:

Fajny sprzęcior tylko jakiś taki.. mały wielkość zależy od puntu widzenia ale kiedy widzę kanapę to na sam widok tyłek boli. Swoją drogą podpowiedziałeś mi że trzeba Zetem zrobić jazdę próbną w przyszłym sezonie bo jeszcze nie miałem okazji. :riding:

500 km się robi bez spiny. Plecaczek trochę gorzej

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...

wydechy brzydsze (kwestia gustu), wolałem te z 2011 roku, ale.. widoczki fajne :biggrin:

od kolegów z forum z1000:

https://www.facebook.com/Kawasaki.MotoRP/posts/1812613052314191

w Poznaniu dostali wersję wystawową w kolorze... pomarańczy :biggrin: fajna.

• 1 miesiąc temu...

W Łodzi w salonie już mają, oglądałem, super, jedynie wydaje się być mała ta Kawka. Podobno mają być niedługo jazdy próbne, więc zostawiłem u nich kontakt do siebie, zamierzam być pierwszy;-) Co do bmw XR jako konkurenta to bije kawę na łeb na szyję ale wystarczy poczytać fora polskie i nie tylko na temat awaryjności XRa i człowiek już wie co kupić.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Chętnie też pojeżdżę nowym SX'em. Ciekawe czy odczuję różnicę od poprzednika ;)

Tylko... Kawa nadal nie ma centralnej stopki, którą mam w GS'ie :biggrin:

GS i SX to dwie różne kategorie, nawet XR to kategoria Versysa. Do SX centralka jak i centralny kufer nie pasują:-) Jednak Kawasaki powinno SXa wyposażyć w tempomat i quickshifter, to już prawie standard w tej klasie moto.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Centralny kufer nie pasuje? Kwestia gustu i do czego ktoś wykorzystuje moto. Ja miałem tylko centralny (nie chciałem bocznych - utrudniały jazdę po mieście) w SX.

• 4 lata później...

Cześć,

Chyba warto odświeżyć temat gdyż Ninja 1000SX dalej w produkcji i ma się dobrze. Nie ukrywam, że trochę przymierzam się do takiego sprzęta. Niestety konkurencja w segmencie jest niewielka.

Suzuki gsx-f 1000, spoko, silnik wiadomo, nie do zajechania ale jednak trochę brakuje bajerów, choć trzeba przyznać, że dużo tańszy. 

Ducati Super Sport 950, trochę mniej mocy, ale za to dużo lżejszy i wygląda obłędnie. 

I tu rodzi się pytanie, kiedy Kawasaki dojechało poziomem cenowym do Ducati?  Ninja 1000SX z rocznik 2021 kosztuje 69 tys., czyli mniej więcej tyle co Ducati. Oba motocykle z tego samego segmentu o zbliżonym wyposażeniu. Czy Kawasaki wchodzi do segmentu premium? :) 

Modele z 2020 chodziły jeszcze po 62 900 zł 

https://www.kawasakisklep.pl/pl/motocykle-sport-tourer-c.html 

18 godzin temu, tommy1200 napisał:

premium? :) 

Oj chyba bardzo nie. 

Co do moto - masz jeszcze Hondę VFR800 //// skreślam :D Sprawdziłem i niestety VFR800 już niedostępna.

Nie jeździłem Ninją, ale Versysem 1000SX - ten sam piec. Jeśli chodzi o wrażenia z jazdy - totalnie nie to czego szukam w moto. Nie dałbym połowy tego, co krzyczą za to moto. Biegi jakieś takie miękkie, odczuć z jazdy brak. Bardziej to przypomina jazdę suvem, a nie czymś co ma dwa koła. Może na Ninja 1000SX odczucia lepsze, bo pozycja bardziej sportowa, ale Versys nie porwał mnie w ogóle.

6 godzin temu, Munga napisał:

Bardziej to przypomina jazdę suvem, 

Miałem okazję przejechać ok 1000km na nowym Versysie SE i chyba twoje określenie jest bardzo celne. :)  Wrażenia takie sobie ale wygoda i łatwość prowadzenia duża. 

A w 1000SX silnik ten sam co w Z1000, także raczej kwestia ustawień a nie samego silnika, bo temu chyba nie można nic zarzucić.