KLOSZ Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Trochę mnie nie było, bo sie zrastałem, a w miedzyczasie kilka osob do mnie dzwonilo i pisalo, zatem uprzejmie donoszę , że juz sie zrosłem i jestem do dyspozycji 1 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Cześć. Zakładam grzane manetki oxforda bodajże że sterownikiem v8 i moje pytanie brzmi czy jest sens zabawy w dodatkowe przekaźniki? Chciałem się podłączyć od razu pod aku ale jeśli mogę zasięgnąć rady to grzecznie się pytam Jak przyjdzie wiosna to jeszcze Cie zaproszę do innego staruszka, któremu ucieka gdzieś prąd. Kiedyś pisałem ale brak czasu spowodował moje milczenie .... Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 O ile mnie skleroza nie myli, to Oxfordy z tym sterownikim maja zabezpieczenie podnapieciowe, ktore powoduje, ze jak silnik nie pracuje, to nie grzeja. Także w tym przypadku mysle, ze mozesz sobie odpuscic przekaznik. 1 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d1k3y Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Polecam kolegę KLOSZA za podejście oraz umiejętności ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil1344 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Pomógł 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzyb Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 No nieco spóźnione ale szczere Zadanie - zmiana puszki bezpiecznikowej. Klosz pomógł i doradził jak wybrać. Przyjechał na wstępne oględziny, podesłał linki do konkretnych przedmiotów. Sprawę ogarnął w kilka godzin podczas przyjemnych dyskusji o wszystkim i o niczym. Przy okazji wymienił mi złącze H4 przy reflektorze. Fachowy, przygotowany (tona materiałów do motocykla, wstępnie przygotowany i rozeznany, zero pitu pitu). Jak najbardziej polecam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldif Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Witam mam problem z prędkościomierzem w piaggio x9 125 po gwałtownym hamowaniu przestał działać jaka może być przyczyna z góry dziękuję za poradę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Cześć, niestety nie wiem jak tam dokładnie jest rozwiązany układ pomiaru prędkości, ale zacząłbym tradycyjnie od sprawdzenia połączeń (zakładam, że prędkościomierz jest sterowany elektrycznie impulsami z czujnika przy przednim kole, bo chyba nie mechaniczną linką). W tym przypadku do sprawdzenia na początek byłoby podłączenie tegoż czujnika przy kole do wiązki oraz sprawdzenie kostek przyłączeniowych przy zegarach. Jeśli w połączeniach wszystko byłoby ok, to następny w kolejności podejrzewałbym czujnik przy kole, ale traktuj te podpowiedzi jako tylko wskazówki i trochę wróżenie z fusów, bo nie mam pod ręką schematu elektrycznego tego Piaggio i trochę strzelam. 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldif Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Witam i dziękuję za tak szybką odpowiedz rzeczywiście prędkościomierz jest sterowany impulsem sprawdzałem połączenia ale rozbiorę jeszcze raz i potraktuje je kontaktem jak to nie pomoże to zostanie wymiana czujnika w kole tak mi się wydaje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldif Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 miałbym jeszcze jedno pytanie jak sprawdzić czy czujnik jest sprawny czy walnięty,da się to sprawdzić np.miernikiem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Nie wiem jaki tam dokładnie w tym Piadziu jest czujnik. Ile wychodzi z niego przewodów? 2 czy 3? 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi