Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Pomoc W Ogarnięciu Szeroko Rozumianych "prądów"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę mnie nie było, bo sie zrastałem, a w miedzyczasie kilka osob do mnie dzwonilo i pisalo, zatem uprzejmie donoszę ;),

że juz sie zrosłem i jestem do dyspozycji :smile:

Zdrowko

KLOSZ

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™

Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć.

Zakładam grzane manetki oxforda bodajże że sterownikiem v8 i moje pytanie brzmi czy jest sens zabawy w dodatkowe przekaźniki?

Chciałem się podłączyć od razu pod aku ale jeśli mogę zasięgnąć rady to grzecznie się pytam :smile:

Jak przyjdzie wiosna to jeszcze Cie zaproszę do innego staruszka, któremu ucieka gdzieś prąd. Kiedyś pisałem ale brak czasu spowodował moje milczenie ....

Pozdrawiam

Opublikowano

O ile mnie skleroza nie myli, to Oxfordy z tym sterownikim maja zabezpieczenie podnapieciowe, ktore powoduje, ze jak silnik nie pracuje, to nie grzeja. Także w tym przypadku mysle, ze mozesz sobie odpuscic przekaznik.

Zdrowko

KLOSZ

Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam kolegę KLOSZA za podejście oraz umiejętności !

• 10 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No nieco spóźnione ale szczere :smile:
Zadanie - zmiana puszki bezpiecznikowej.

Klosz pomógł i doradził jak wybrać.
Przyjechał na wstępne oględziny, podesłał linki do konkretnych przedmiotów.

Sprawę ogarnął w kilka godzin podczas przyjemnych dyskusji o wszystkim i o niczym.

Przy okazji wymienił mi złącze H4 przy reflektorze.

Fachowy, przygotowany (tona materiałów do motocykla, wstępnie przygotowany i rozeznany, zero pitu pitu).

Jak najbardziej polecam!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam problem z prędkościomierzem w piaggio x9 125 po gwałtownym hamowaniu przestał działać jaka może być przyczyna z góry dziękuję za poradę.

Opublikowano

Cześć, niestety nie wiem jak tam dokładnie jest rozwiązany układ pomiaru prędkości, ale zacząłbym tradycyjnie od sprawdzenia połączeń (zakładam, że prędkościomierz jest sterowany elektrycznie impulsami z czujnika przy przednim kole, bo chyba nie mechaniczną linką).

W tym przypadku do sprawdzenia na początek byłoby podłączenie tegoż czujnika przy kole do wiązki oraz sprawdzenie kostek przyłączeniowych przy zegarach.

Jeśli w połączeniach wszystko byłoby ok, to następny w kolejności podejrzewałbym czujnik przy kole, ale traktuj te podpowiedzi jako tylko wskazówki i trochę wróżenie z fusów, bo nie mam pod ręką schematu elektrycznego tego Piaggio i trochę strzelam.

Zdrowko

KLOSZ

Opublikowano

Witam i dziękuję za tak szybką odpowiedz rzeczywiście prędkościomierz jest sterowany impulsem sprawdzałem połączenia ale rozbiorę jeszcze raz i potraktuje je kontaktem jak to nie pomoże to zostanie wymiana czujnika w kole tak mi się wydaje

Opublikowano

miałbym jeszcze jedno pytanie jak sprawdzić czy czujnik jest sprawny czy walnięty,da się to sprawdzić np.miernikiem.

Opublikowano

Nie wiem jaki tam dokładnie w tym Piadziu jest czujnik. Ile wychodzi z niego przewodów? 2 czy 3?

Zdrowko

KLOSZ