Skocz do zawartości

Mój Pierwszy Motocykl - Kawasaki Zr7S 2002

tserwicki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Po długich poszukiwaniach udało się. Trzeba było jechać aż do Warszawy ale było warto. Kawasaki jest moim pierwszym motocyklem i mam nadzieje dostarczy mi wiele pozytywnych wrażeń. Dziś wybrałem się na pierwszą przejażdżkę po mieście i było super. Nie ma co się rozpisywać, oto on:

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

powyżej magiczny kluczyk do garażu ;-)

8.JPG

Po przeczytaniu postu http://motocykle-lodz.pl/topic/36-gdzie-się-serwisujecie/ i głównie dzięki komentarzom użytkownika jaquzie, zdecydowałem się oddać maszynę do  stunt-ex, serwisu w Alexandrowie. Na początek wymiana: oleju + filtr, płynu hamulcowego i wszystkich świec oraz czyszczenie: gaźnika i prowadnic szczotek rozrusznika (chyba nie obędzie się bez wymiany :-(

W sumie wszystko, teraz już tylko jeździć. Jak pogoda dopiszę to pojawię się w czwartek pod Mig-iem.

Pozdrawiam   

P.S.

Chciałbym podziękować Suchy-wolk i elfeti za  pomoc w ocenie ogłoszeń. Stawiam browca ;-)

Oki moto fajne ale ten w ch.. wielki klucz do kompletu to chyba od średniowiecznego zamku :P

Proponowałbym go zdjąć. 

Miłego latania i uważaj na siebie 

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Oki moto fajne ale ten w ch.. wielki klucz do kompletu to chyba od średniowiecznego zamku :P

Proponowałbym go zdjąć. 

Miłego latania i uważaj na siebie 

ten klucz to do baku jest  :P

a tak serio fajna maszyna i miłego śmigania i bezawaryjności 

Sądzę po zdjęciach że było warto jechać do Wawy tym bardziej że jeśli chodzi o poszukiwania dobrego moto to w cale nie jest daleko ;).

Gratuluję i miłego latania życzę

www.szpiegowskie.com.pl

Jak będziesz odbierał z stunt-ex zerknij czy wszystko ci dokręcili bo koledze Konrad-Michał zapomnieli np dokręcić tylnej zębatki miał chłopak szczęście że w czasie jazdy nie puściło wszystko Edytowane przez Suchy-wolk (wyświetl historię edycji)

Jak będziesz odbierał z stunt-ex zerknij czy wszystko ci dokręcili bo koledze Konrad-Michał zapomnieli np dokręcić tylnej zębatki miał chłopak szczęście że w czasie jazdy nie puściło wszystko

Dzięki za info, no to mnie pocieszyłeś ;-)

Co do klucza to wiem że specyficzny, co do baku to pewnie dało by nim pomiar paliwa robić :-) ale tak na serio klucz się skasuje ale trzeba jakiś ładny breloczek znaleźć.