Skocz do zawartości

Gdzie Kupujecie Częsci

preker84

Rekomendowane odpowiedzi

bylem ostatniona przędzalnianej 98. mały sklepik ale sprzedawca bardzo wporządku. sklep nazywa sie KORANDO i można go znaleźć w wyszukiwarce sklepów/firm na allegro. kontakt 513388454 albo sklep@korando.pl

• 2 tygodnie później...

Niestety w Łodzi nie znalazłem żadnego porządnego sklepu z częsciami do moto. Żenuła że w takim dużym mieście tak naprawdę nie ma gdzie zobaczyć i kupić częsci i jakiś fajnych akcesoriów tunningowych, znanych marek. Myślę że jest to dobry pomysł na biznes, bo motocyklistów w Łodzi jest coraz więcej... :smile:

motormanialogomalesh.png

www.motormania.com.pl

Mój zecioR... http://motocykle-lodz.pl/gallery/image/565-zecior-ready/

...tak brzmi:

Motozbyt na Hubala na retkini. Sklep od lat sprzedaje czesci do samochodow. W tym roku wszedl w czesci motocyklowe. Mozna powiedziec ze nowo otwarty. Baner juz wisi za szyba.

• 10 miesięcy temu...

Odświeżam temat. Czy coś się zmieniło/pojawiło na naszym łódzkim podwórku?Potrzebuję oleju półsyntetyk 10w40, do tego filtr oleju, klocki na tył i płyn hamulcowy. Pytam, bo na klockach różnice cenowe są kosmiczne (pamiętam jak w zeszłym roku kupowałem na przód)

Druga kwestia- nie mam gdzie wymienić oleju i filtra i zastanawiam się, czy bardziej opłaca mi się kupować to na własną rękę i dać to chłopakom w serwisie (np w motorwings) czy kupować już u nich? (Pytam o doświadczenia, zdaję sobie sprawę, że równie dobrze mogę zadzwonić albo podjechać i zapytać ile co kosztuje).

Ja polecam sklep MTTR na Północnej są wstanie zaopatrzyć człowieka we wszystko co potrzeba tak jak dla kierowcy jak i jego maszyny

[...] czy bardziej opłaca mi się kupować to na własną rękę i dać to chłopakom w serwisie (np w motorwings) czy kupować już u nich?

z doświadczenia, jeśli kupujesz gdzieś indziej części, i dajesz moto mechanikowi - chyba go nie lubisz ;) i nie dajesz mu zarobić ;)

pamiętajcie, że mechaniczor też na częściach zarabia.

patrząc dalej, jeśli jesteś fer, tzn. dajesz moto do mechanika, i ten zamówi części, relacje ty->mechanik wyglądają zupełnie inaczej, bo jak jesteś fer, fer będzie i mechanik ;)

takie moje dywagacje z życia wzięte ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

jaquzie, zgadza się, ale jeśli ten mechanik/serwis sprzedaje 4l oleju np za 150zł, wymianę zrobi np za 20zł, a w innym miejscu olej mogę kupić np za 100-110zł to ja nie czuję potrzeby bycia fair z takim kontrahentem :smile: Rozstrzał cen oleju w różnych punktach jest dosyć duży, jak będzie mnie stać na to, żeby nie patrzeć czy wydam kilkadziesiąt złotych więcej czy mniej za ten sam produkt, wtedy będę mógł się tak zachowywać. (Ale nie chcę już robić offtopu)

Hej, skoro już nas podałeś jako przykład to czujemy się usprawiedliwieni napisać jak to wygląda u nas :smile: Kupując u nas olej (ewentualnie filtr) masz wymianę oleju/filtra gratis. Dodatkowo ceny części dla bike'ów serwisowanych u nas są przez nas ustalane sporo niżej niż katalog.

Pozdrawiam

Mati

Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings

• 4 tygodnie później...

Ja dzisiaj odwiedziłem Inter Cars w Piotrkowie w poszukiwaniu filtra powietrza do mojej Hornetki. Kolega ma serwis i dał mi swój numer klienta żebym sprawdził jaki dostanę rabat. I tutaj bardzo miłe zaskoczenie. Filtr KN w katalogu kosztował 279 zł, a z rabatem kupiłem go za 209 zł :smile: Nawet na Allegro w takiej cenie nie znalazłem.

wolę dwieście po mieście

• 2 tygodnie później...