Skocz do zawartości

Zapraszamy do galerii zdjęć z Rozpoczęcia Sezonu Motocyklowego w Łodzi; - więcej informacji tutaj.

banner_galeria.png

Bydgoszcz - Szkolenie Na Torze Pzm, Ul. Fordońska 116

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Szkolenie na Torze w Bydgoszczy.

Zapraszamy na kolejną edycję szkolenia z techniki jazdy, organizowanego na torze PZM w Bydgoszczy przy ul. Fordońskiej 116.
Spotykamy się w sobotę 21 czerwca o godzinie 13.30, zaś szkolenie rozpoczynamy o godzinie 14-ej. Pięciogodzinne szkolenie kończymy o godzinie 19.00.

Program szkolenia:

- ergonomia na motocyklu, ustawienia klamek, linek dźwigni, etc.
- pozycja o dosiad na motocyklu,
- technika kierowania: przeciwskręt - fakty i mity,
- praca stóp na motocyklu,
- postrzeganie drogi - wzrok, błędnik,
- pokonywanie zakrętu: tor jazdy, technika i taktyka,
- hamowanie: technika z ABS i bez tego systemu, odciążenie rąk, patrzenie,
- manewrowanie z prędkością poniżej progu równowagi - "martwy ciąg",
- omijanie przeszkody: z miejsca i jadąc.
- weterani niech się spodziewają kolejnego levela :smile:

Zapewniamy opiekę instruktorską, wodę i ciepły poczęstunek z grilla po zajęciach.
Obiekt posiada zaplecze sanitarne na miejscu. Osoby zainteresowane noclegiem mogą skorzystać z oferty hotelu znajdującego się po sąsiedzku.
Zajęcia poprowadzą instruktorzy techniki jazdy na motocyklu: Mariusz Palichleb, Artur Jeżak, Tomek Kulik.

Cena szkolenia: 250 zł.

Adres toru: Bydgoszcz, ul. Fordońska 116.

Rezerwacja miejsc: info@turbo.auto.pl

post-2244-0-77768000-1398866702_thumb.jpg

Opublikowano

Jeśli czas pozwoli to pisze się na kolejny wyjazd :riding:

Opublikowano (edytowane)

Ooo to bardzo miło z Twojej strony :smile:

To co, lecimy na Ułęż 16 maja czy w czerwcu Bydzia?

Edytowane przez motoTomasz (wyświetl historię edycji)

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Opublikowano

Gdybym miał więcej wolnego czasu to może Ułęż i Bydgoszcz,ale niestety z wolnym czasem u mnie krucho jak z wodą na pustyni. Ale do Bydgoszczy postaram się jeszcze wybrać.W końcu 8 lat przerwy robi swoje.

Opublikowano

Do kiedy robicie zapisy?

• 1 miesiąc temu...
Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

następny level ;) 27 lipca zapraszam

Robert Chmielewski

Opublikowano

A może może ... jak by pogoda dopisała :smile: na pewno chodzi o 27 lipca ( niedziela) :> ?

www.szpiegowskie.com.pl

Opublikowano

Tym razem niestety nie dam rady czego niezmiernie żałuję, ale polecam wszystkim 

P.S.

Zephyr już naprawiony :smile::)

Opublikowano

A może może ... jak by pogoda dopisała :smile: na pewno chodzi o 27 lipca ( niedziela) :> ?

Na pewno-Kulik potwierdza...

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

kto chętny niech przesyła swoje dane na mojego meila info@turbo.auto.pl

pozdrawiam

Robert Chmielewski

Opublikowano

W takim razie wstępnie zapisuję siebie i kumpla

www.szpiegowskie.com.pl

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

wyślij meila z edanymi to zablokuje miejsce info@turbo.auto.pl

pozdrawiam

Robert Chmielewski

• 4 tygodnie później...
Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

transport dograny telefony dostałem w piątek dryndnę

Opublikowano

Ktoś jeszcze chętny na szkolenie? Nawet nie wiem kto jedzie z nami...

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Opublikowano

Tor nie za duży ale szkolenie bardzo fajne. Nie jest do pomyślenia to że nawet takiego toru nie ma w Łodzi bo z pewnością jeździł bym ćwiczyć o wiele częściej

www.szpiegowskie.com.pl

Opublikowano

Kiedy będzie kolejne, bo w trakcie tego byłem na zlocie w górach? ;)

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Tor nie za duży ale szkolenie bardzo fajne. Nie jest do pomyślenia to że nawet takiego toru nie ma w Łodzi bo z pewnością jeździł bym ćwiczyć o wiele częściej

no to super