Skocz do zawartości

Dzisiaj Kończy Mi Się Ubezpieczenie Oc

GroNeX

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Był już temat o ubezpieczeniach OC, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, dlatego zakładam osobny temat.

Dzisiaj kończy mi się ubezpieczenie OC, które jest zapisane na nazwisko faceta od którego kupiłem motonga. Co teraz?

Mogę je jakoś przedłużyć?
Przepisać na nazwisko właściciela pojazdu?
Czy też muszę na nowo podpisywać umowę z firmą?

Pozdrawiam.

Jeżeli dzisiaj się kończy to o północy zostanie automatycznie przedłużone na poprzedniego właściciela.

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

dokładnie - działają 24h więc jest szansa ale pewnie do poprzedniego właściciela wysłali info o wznowieniu jeśli nie poinformował ich o zbyciu (to byłoby głupie z jego strony)

ale jak by zgłosił to nowy właściciel czyli Gronex dostał by rekalkulacje lub jakikolwiek inny list od ubezpieczyciela, a jak nie dostał to znaczy że tam ten nie zgłosił i teraz jajca żeby wszystko ładnie odkręcić bo czysto teoretycznie jest chyba 30 dni na wprowadzenie zmian w oc jak i w dowodzie rejestracyjnym no i 14 dni na opłacenie podatku a za każdy dzień troszkę sobie liczą :smile:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...