Skocz do zawartości

Stop Masie Krytycznej!

Aidekk

Stop Masie krytycznej  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy już wysłałeś podpisany wniosek sprzeciwu przeciwko masie?

• Tak
      20
    • Nie
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Pinezki na drogę może wtedy jeden na drugiego powpadają i pedałowanie się skończy :hihi:

A my powinniśmy iść za ciosem w kierunku Urzędu i lewy pas tylko dla nas powinien być.

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty i wydarzenia zostały zmyślone.

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

To jest ASZdziennik. Wszystkie cytaty i wydarzenia zostały zmyślone.

też napisałem 

szkoda, że to tylko żarty 

..

SV1000S

icon3.png

Jak juz to powinna być akcja w której po d*pie dostaną  ci z masy (nawet nie śmiem ich nazwać rowerzystami) a  nie wszyscy inni ;)

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Jak juz to powinna być akcja w której po d*pie dostaną  ci z masy (nawet nie śmiem ich nazwać rowerzystami) a  nie wszyscy inni ;)

Ciężki wpi...dol to powinien dostać koleś z Urzędu Miasta który nie wydał zakazu organizacji przejazdu w dniu dzisiejszym

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,16893967,Mniej_policji_pod_cmentarzami__Przez_Mase_Krytyczna.html

KOMENTARZ

"Rowerzyści są dokładnie jak homoseksualiści:
- stanowią margines, ale uważają że powinni być w centrum uwagi i żądają szczególnych przywilejów
- uważają się za lepszych, nowocześniejszych a jednocześnie dyskryminowanych
- wchodzą bezceremonialnie w przestrzeń dla wszystkich, ale zajęte terytorium zawłaszczają wyłącznie dla siebie
- ciągle demonstrują, robią jakieś wyzywające marsze, przejazdy
- z punktu widzenia społecznego żaden z nich pożytek"

Organizatorzy Masy tłumaczą, że chcą szukać na drogach wspólnej przestrzeni. Że chcą dogadać się z kierowcami i pieszymi, żeby wszyscy czuli się bezpieczniej. O wiele łatwiej byłoby zaakceptować, lub przynajmniej tolerować tę manifestację, gdyby Fundacja Fenomen wykazała się zrozumieniem i w momencie jednego z największych drogowych bałaganów odpuściła sobie przejazd. Niestety, chęci dialogu, prostych ustępstw i kompromisów ze strony betonowej Masy nie widać.

Edytowane przez Bulba (wyświetl historię edycji)

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

piękny komentarz. jak grzecznie i z kulturą oznajmić komuś, że ma kupę zamiast mózgu. :smile:

i jaki prawdziwy.. Pedalarze oczekują od nas, kierowców zrozumienia itp, a sami się nim nie wykazują.. 

szczerze mówiąc nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby nie zauważyć, że przejazdy przez rozkopane miasto nie przynoszą im kompletnie nic pozytywnego, ale z uporem maniaka je kontynuować. chyba zawsze pozostanie to dla mnie zagadką.

Edytowane przez krzychoslav (wyświetl historię edycji)

SV1000S

icon3.png

Wiesz, dobry dyplomata powie Ci "spierdalaj" w taki sposób

ze poczujesz podniecenie w związku ze zblizajaca się podroza :smile:

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Mam takie jedno trudne pytanie jak urzędnicy mogli zezwolić na MK jeśli Policja drogowa wyraża nie pochlebną opinię na temat jej organizacji.

Kto na jakiej podstawie zezwolił na taki bajzel i to jeszcze dzisiaj. Po prostu urzędnicy robią co chcą nie zważając na ludzi. Ale za chwile usłyszymy "idź na wybory to twój obywatelski obowiązek". Jedyna szansa w 3 władzy mediach może trochę pokręcą i zadadzą kilka niewygodnych pytania naszej prezydentowej.   

A co ma do tego prezydent?

Decyzje podejmuje jakiś "Kowalski" z tego szacownego gremium

Wydział Zarządzania Kryzysowego i Bezpieczeństwa
Zespół ds. Imprez i Zgromadzeń
ul. Piotrkowska 175
90-447 Łódź
telefon: +48 (42) 638-46-68, +48 (42) 638-46-14

dziwne tylko ze nikt do tej pory nie złożył zażalenia na decyzje ww do Wojewody Łódzkiego za pośrednictwem Wydziału Zarządzania Kryzysowego i Bezpieczeństwa UMŁ.

Może  jako działające stowarzyszenie - mimo iż nie jestem jego członkiem - przed następną masą napiszemy takie zażalenie - podkreślając że jesteśmy w podobnej sytaucji jak rowerzyści a mimo to ze względu na trudną sytuację drogową związaną z remontami nie widzimy potrzeby dodatkowego utrudniania życia współmieszkańcom poprzez organizowanie durnych protestów - jeśli pójdzie oficjane skarga - Wojewoda musi się tym zająć a jeśli dobrze to uzasadnimy możemy osiągnąć cel.

Można to nawet napisać teraz zaskarżając decyzje zezwalającą na zablokowanie dróg dzień przed świątami

Edytowane przez Mur67 (wyświetl historię edycji)

to chyba jest tak, że oni nie wyrażają na to zgody - organizatorzy zgłaszają przejazd i.. tyle. nie ma zgody, nie ma odmowy. przejazd zgłoszony, więc jadą...

SV1000S

icon3.png

Tak dokładnie jest - ale my możemy zaskarżyć decyzje wydającą zgodę :smile:

Edytowane przez pd
Nie cytujemy całej wypowiedzi poprzednika jeśli opisujemy zaraz po nim ;) (wyświetl historię edycji)

To może prościej- ubiec ich i zgłosić manifestację/happening/wiec w Pasażu Schillera- zająć im miejsce zbiórki- połowa się nie zorientuje o zmianie, my zamanifestujemy sprzeciw wobec nich, a nie zablokujemy ruchu ;)

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

Polecam : Jak być pieprzonym rowerzystą

...

Masa Krytyczna w takiej formie to slaby pomysl, ale najbardziej zadziwia mnie fakt, ze z jednej strony "motocyklisci" tak bardzo manifestuja swoja tozsamosc z grupa i jawia sie jako tolerancyjni i otwarci, a z drugiej strony... j**ani pedalarze...

Czy oprocz MAsy Krytycznej rowery w przestrzeni miejskiej tak bardzo Wam przeszkadzaja? Sorry, ale dla mnie to jedna z niewielu alternatyw na sprawne przemieszczanie sie po miescie, nie wspominajac juz oczywiscie o ekologicznosci i pozytku dla wlasnego ciala;).

ps. gdyby nie wygoda i lenistwo pedalowalbym codziennie do i z pracy, ale mi sie nie chce. Jednakze, mam dla rowerzystow podziw i uznanie, ze im sie chce!

nic dodać nic ująć, CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM zanim coś napiszecie 

Błagam was tylko nie piszcie o łamaniu prawa przez rowerzystów jak wiem, że duża część osób na tym forum nie jeździ  na motongach zgodnie z przepisami.

Masa krytyczna już dawno powinna zostać zakazana, bo to już nie jest akcja pod dumnym hasłem "ku poprawie bezpieczeństwa rowerzystów" tylko jeden wielki zlot debili, którzy uwielbiają blokować miasto, a jej jedynym rezultatem jest coraz większa nienawiść do jej uczestników. A najgorsze jest to, że również do ludzi, którzy nie biorą w niej udziału!

Często widzę jej skutki na drogach. Jako, że sam staram się codziennie dojeżdżać do pracy na rowerze, co niektórzy kierowcy zaczynają dosłownie polować na rowerzystów. Parę razy zdarzyło mi się w ostatnim okresie, że kierowca puszki potrącił mnie stojącego na światłach. Spychanie z drogi, zajeżdżanie drogi, wyzywanie przez kierowców i pieszych to już niemalże codzienność. Aż strach wsiadać na rower.

http://www.tvn24.pl/lodz,69/kierowcy-i-policja-na-nie-rowerzysci-i-urzednicy-na-tak-pasy-niezgody-w-lodzi,484461.html

1:16..  :ohmy2:

nie zmniejsza przepustowości, wciąż jest jeden pas ruchu....

ponadto sprawa która nas bardziej interesuje - Policja wydała opinię negatywną, pasy i tak zostały namalowane. poprzednia próba wpuszczenia nas na buspasy - policja wydała opinię negatywną - więc nas nie wpuszczono.. coś jest nie tak !

Edytowane przez krzychoslav (wyświetl historię edycji)

SV1000S

icon3.png

kto to był ten gościu ?

bo gada w stylu: "pokazuję i objaśniam", "jutro całą Łódź wymalujemy i ch.. wam do tego", "ostatni raz udzielam wywiadu, następnym razem sam się domyśl po co tu są te pasy debilu" itp.

to jest taki typ ludzi, co będą po lesie chodzić i strzelać do saren, żeby z głodu nie zdechły

oni mają chyba jakieś haki ma magistrat, musiała być niezła balanga, ganiali bez gaci, zdjęcia wyciekły i fundacja ma ich w garsci, niezależnie od opcji politycznej, dlatego robią co chcą

Lepiej na bitumice niż w botanice.

Ufff  jak gadali z tym ćwokiem w samochodzie co grzecznie stał i był zadowolony to ja sobie tym pasikiem pomykałem motorkiem.

Na szczęście nie ma mnie na filmie :P

Edytowane przez ridrick (wyświetl historię edycji)

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!