Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Faza Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Jestem ogromnie podbudowany postawą pewnego motocyklisty. Wczoraj na skrzyżowaniu Aleksandrowska/Włókniarzy strzeliła mi linka od sprzęgła. Zdążyłem zsiąść z moto i jeszcze nie przepchnąłem go nawet na chodnik kiedy na bok zjechał kierownik choppera pytając czy jest jakiś problem. Kiedy powiedziałem o co chodzi sięgnął do sakwy i wyciągnął zestawy naprawcze do linek. Kopara mi opadła bo jakby anioł stróż spadł z nieba i to jeszcze ze wszystkim co potrzebne do naprawy. Do Pabianic pchać cebulę średnio mi się widziało. Ponieważ próbowaliśmy w na różne sposoby zaradzić problemowi zeszło nam w sumie sporo czasu. W trakcie rozmowy zgadaliśmy się, że kolega zarejestrowany jest na FŁM dlatego tu na forum za poświęcony czas, usmarowane ręce, części oraz narzędzia i całą pomoc składam serdeczne podziękowania dla użytkownika @pink-f 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tworas Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Bo motocykliści do dobre chłopaki są, wyobraź sobie podobną sytuację jadąc puszką, mało kto by się zatrzymał pomóc, jedynie co to by Cie ktoś opieprzył, że stoisz na środku drogi. Wielki szacunek dla Pana Pink-f, tak powinno być! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaJaga Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Ha! Nie często zdarzają się takie sytuacje, ale jednak Swego czasu gdy pracowałem na tirach zdarzyła mi się podobna sytuacja. Zima, podjazd pod górę, wiatr z boku. Darłem pustym autem, brakło mi 100 metrów do szczytu, zaczęło łamać zestaw. Już prawie stanąłem, gdy z radia odezwał się głos "mercedesik dasz radę, czy może pomóc?" Patrzę w lusterko i nie wierze! Holownik do ciężkiego sprzętu do mnie dojeżdżał właśnie. Aniołowie są wśród nas Pozdro dla wybawców! Faza, kupuj zestaw naprawczy i do schowka Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Dawid Xrv (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Sorki za OT w tak zacnym temacie,ale porównanie trochę nie trafione Swego czasu gdy pracowałem na tirach zdarzyła mi się podobna sytuacja. Już prawie stanąłem, gdy z radia odezwał się głos "mercedesik dasz radę, czy może pomóc?" Patrzę w lusterko i nie wierze! Holownik do ciężkiego sprzętu do mnie dojeżdżał właśnie. Zima,wiatr,holownik i ...koniec bezinteresownej pomocy. Cieszę się ,że nie musiałeś korzystać z "bezinteresownej" pomocy ciężkiego holownika i szczęśliwie dojechałeś do celu. Pozdrowienia i szacun dla pink-f 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zima,wiatr,holownik i ...koniec bezinteresownej pomocy. Gdyby to nie była bezinteresowna pomoc to bym się nie odzywa. Gość złamanego grosza nie wziął. A czy w to uwierzysz czy nie Twoja sprawa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agi Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Pink-f respect Ja też miałam kiedyś okazję, nie wiem jak to ująć, 'skorzystać' z życzliwości motocyklisty. W 2011r. jadąc sama na zlot forumowy, będąc gdzieś w okolicy Środy Wielkopolskiej [200km od domu, 150 od miejsca docelowego] nie utrzymałam moto po hamowaniu i się obaliło. W skutek tego złamała się klamka sprzęgła. Pierw panowie puszkarze z przeciwnego kierunku pomogli mi podnieść moto, a potem przyjechał jeden z tych panów i powiedział, że ma jakiegoś kolegę motocyklistę i mnie z nim skontaktował. Tamten specjalnie ponoć pojechał do sklepu z częściami do moto po klamkę do Giezika, niestety nie było. Następnie ten motonita przyjechał z kilkoma klamkami do innych sprzętów i próbował coś dobrać, niestety żadna nie pasowała. Zdecydował, że zaprowadzimy moto do jego rodziców i tam coś pokombinuje. Na tej złamanej klamce dojechał do rodziców i tam wspólnymi siłami ze swoim ojczulkiem przerobili jedną z klamek tak, że można było jeździć. Panowie stracili na to ok. 4h. Jak nic anioł stróż nade mną wtedy czuwał 0 Cytuj Non quo sed quo modo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Fajnie, że są ludzie, na których można liczyć w sytuacjach trudnych - wraca mi wiara w człowieka! Szacun @pink-f! Jesteś Wielki! 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 brawo 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Naprawdę duży szacunek 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s2nter Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Serce rośnie 0 Cytuj Kiedy wsiadam na motocykl, budzę się ze snu i zaczynam prawdziwie żyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chylon Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 szacun kolego pink-f 0 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 szacunek, pink-f, aż się miło robi.. 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Szacun kolego pink-f. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Miałem podobną sytuacje kilka tygodni wcześniej, kreciłem się w okolicach Chodcza i w pewnyn momencie złapałem gume. Pełna załamka niedziela 30km do domu,stoje i po paru minutach słysze ryk silnika leci moto, zatrzymał się tubylec na hondzie cb750 . Zaprowadził mnie około 300-400m do swojego sąsiada, który zajmował sie wulkanizacją i guma naprawiona i na koniec mała gadka o moto i jeszcze zaproszenie na flaszke !!! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrian90 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) To się zdarza niewielu. Miałeś ogromnego farta http://warszawawypozyczalniasamochodow.pl/ Edytowane 4 Marca 2015 przez Nadrian90 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Kaski z głów Panowie i Panie! Szacun i wielkie brawa za postawę. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boromir Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Że wtrącę się .... puszkarze z domkami na hakach też sobie pomagają - nie zostawi jeden drugiego na poboczu w potrzebie. sorrki za dygresje - bo to nie to f rum 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artvinci Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Fajna ta nasza polska mentalność, ktoś komuś pomógł, ktoś się z tego bardzo ucieszył więc trzeba zatruć tą radość i pochwałę, bo cholera jak może się ktoś cieszyć skoro ja jestem nieszczęśliwy ! Ja tam się cieszę, że niezależnie czym się jeździ czy jak się chodzi, są ludzie którzy bezinteresownie pomagają, lepiej powiem, cieszę się że znów można spotkać osoby które się po prostu zainteresują a nie przebiegną po człowieku, i jeszcze opieprzą że o mało się przez nas nie przewrócili. Faza - bardzo dobrze że napisałeś ten post i ja również dziękuję temu koledze za to że jest człowiekiem - a inne trole sio )) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Dzisiaj na Karolewskiej mój peugeot niespodziewanie wyżłopał wszystek paliwa z baku, najbliższa stacja lukoil na Mickiewicza. W związku z tym chciałem serdecznie pozdrowić i podziękować pewnemu motocykliście który widząc że pcham moto na Włókniarzy/Kopernika, zjechał i zapytał co się stało a nawet zaproponował żebym zostawił moto i pojedziemy na stacje zalać wachy w butelkę. Ale nie chciałem go fatygować i te kilkanaście metrów już dopchałem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grucha Opublikowano 25 Czerwca 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Na skrzyżowaniu Pojezierska/Zgierska (na czerwonym) w Suzuki zaczął przygasać licznik po czym zdechła. Szczęście że stałem pomiędzy pasami to po zmianie świateł wszyscy mnie ominęli a gdy zapaliło się kolejne czerwone zepchnąłem moto na chodnik. Zanim zdążyłem postawić na stopce podjechał kierownik czarnej RR-ki. Nieznajomy jak się okazało pracuje w Profi - Honda na włókniarzy. Suza zgasła i nie miała prądu na odpalenie. Kolega pomógł mi odpalić z pychu. Jak moto odpaliło to żarówki się ledwo żarzyły więc do domu bym nie dojechał z pewnością. Krzysiek zaproponował że mnie odeskortuje do profi i szybko obadamy co się przydarzyło. Tak zrobiliśmy. Kombinowałem aby się nigdzie po drodze nie zatrzymać i w ten sposób brakło mi dosłownie 10-15 metrów do drzwi serwisu. Na miejscu trochę rozmowy, szybkie pomiary i wyrok - alternator. Chłopak abym dojechał do domu podładował mi akumulator i chciał dać drugi na podmiankę gdyby mi prądu brakło. To jest zaje**sta postawa. Pozdrawiam nowo poznanego motocyklistę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Pozdrawiam nowo poznanego motocyklistę. To był @krzycho z forum 2 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 To był krzycho z forum Znany także pod starym nickiem jako Haser. Pozdrawiamy 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefas Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Kiedyś też miałem bardzo pozytywną sytuację. Wyjeżdżaliśmy z kolegą z Jeleniej Góry, wylotówka dwupasmowa i koledze odpadła kamerka GoPro. Zjechaliśmy we dwóch na pas zieleni między jezdniami żeby po nią pobiec - ja czekałem przy motocyklach a kolega poszedł szukać. W tym momencie jakiś dwóch motocyklistów widząc sytuację zjechali do nas i spytali się czy wszystko ok i dlaczego stoimy, czy w czymś pomóc. Akurat tym razem pomocy nie potrzebowaliśmy ale fajnie że są tacy ludzie wśród nas. Edytowane 1 Lipca 2014 przez Kefas (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi