Boras Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Cześć. Pytanie następujące: Co grozi w przypadku zatrzymania przez policję za brak przy sobie dow.rej.? Skończyło mi sie pozwolenie czasowe i nie zdążyłem odebrać ww dowodu z Wydziału Komunikacji UMŁ. Czyli dowód jest ale w Urzędzie, a ja mam przeterminowane pozwolenie czasowe o kilka dni. Pozdrawiam LWG 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 najlepiej zadzwoń na Smugową i podpytaj u źródła 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boras Posted April 18, 2014 Author Report Share Posted April 18, 2014 najlepiej zadzwoń na Smugową i podpytaj u źródła Wierz mi, próbowałem. Dodzwonić się na Smugową jest trudniej niż trzasnąć obrotowymi drzwiami. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit71 Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 50 pln.bez pkt. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motoTomasz Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Dokładnie, 50 zł i 0 punktów. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boras Posted April 18, 2014 Author Report Share Posted April 18, 2014 a przypadkiem nie mają prawa zatrzymac pojazdu? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitt.Łdz Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 nie, nie ma podstaw do zatrzymania pojazdu, dostajesz mandat za brak wymaganych dokumentów przy kontroli, za każdą sztukę jest 50zł jak napisali koledzy 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boras Posted April 18, 2014 Author Report Share Posted April 18, 2014 ok, Dzięki za info, śmigam dalej. LwG 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mur67 Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 w dużej mierze zależy czy pan władza będzie miał dobry czy zły dzień. Jak dobry - jak wyżej napisano 50 PLN Dla dziewczyny od nas z firmy sytuacja skończyła się lawetą - brak dowodu i ubezpieczenia - zatrzymali ją ok 200 km od domu - motywując że "nie mogą dopuścić po ponownego popełnienia wykroczenia" 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olo Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Wtedy jeszcze nie wiadomo jak potraktują czy przegląd jest 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaquzie Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 jak jesteś pewien, że w urzędzie czeka dowód twardy (co oznacza przedłużenie pozwolenia do poruszania się pojazdem), możesz jeździć - grozi 50zł. sprawdź status dowodu tutaj: https://info-car.pl/infocar/dowod-rejestracyjny/sprawdz-status.html 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boras Posted April 18, 2014 Author Report Share Posted April 18, 2014 Jestem bo mam potwierdzenie i sobie wydrukowałem właśnie i smsa przysłali. W razie czego się dogadam mam nadzieję. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts