Skocz do zawartości

Zapraszamy do galerii zdjęć z Rozpoczęcia Sezonu Motocyklowego w Łodzi; - więcej informacji tutaj.

banner_galeria.png

Brak Dowodu Rejestracyjnego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Pytanie następujące:

Co grozi w przypadku zatrzymania przez policję za brak przy sobie dow.rej.? Skończyło mi sie pozwolenie czasowe i nie zdążyłem odebrać ww dowodu z Wydziału Komunikacji UMŁ.  Czyli dowód jest ale w Urzędzie, a ja mam przeterminowane pozwolenie czasowe o kilka dni.

Pozdrawiam

LWG

Opublikowano

najlepiej zadzwoń na Smugową i podpytaj u źródła

Wierz mi, próbowałem. Dodzwonić się na Smugową jest trudniej niż trzasnąć obrotowymi drzwiami. :smile:

Opublikowano

50 pln.bez pkt.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Opublikowano

Dokładnie, 50 zł i 0 punktów.

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Opublikowano

a przypadkiem nie mają prawa zatrzymac pojazdu?

Opublikowano

nie, nie ma podstaw do zatrzymania pojazdu, dostajesz mandat za brak wymaganych dokumentów przy kontroli, za każdą sztukę jest 50zł jak napisali koledzy

Opublikowano

ok, Dzięki za info, śmigam dalej.

LwG

Opublikowano

w dużej mierze zależy czy pan władza będzie miał dobry czy zły dzień.

Jak dobry - jak wyżej napisano 50 PLN

Dla dziewczyny od nas z firmy sytuacja  skończyła się lawetą - brak dowodu i ubezpieczenia - zatrzymali ją ok 200 km od domu - motywując że "nie mogą dopuścić po ponownego popełnienia wykroczenia"

Opublikowano

Wtedy jeszcze nie wiadomo jak potraktują czy przegląd jest

Opublikowano

jak jesteś pewien, że w urzędzie czeka dowód twardy (co oznacza przedłużenie pozwolenia do poruszania się pojazdem), możesz jeździć - grozi 50zł.

sprawdź status dowodu tutaj:

https://info-car.pl/infocar/dowod-rejestracyjny/sprawdz-status.html

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Jestem bo mam potwierdzenie i sobie wydrukowałem właśnie i smsa przysłali. W razie czego się dogadam mam nadzieję.