ErR Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Na bank alternator czy może regulator napięcia ? 0 Cytuj
kulka Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Jak zwykle przejrzałem wszystkie fora i Zacząłem sprawdzać i po wymianie akumulatora i regulatora napięcia szlak mne trafił że to nie to ! Moto położone na bok żeby nie trzeba było spuszczać i po zdjęciu pokrywy okazało się że pół uzwojenia ostro spalone zastanawiam się czy oprócz tego coś jeszcze mogło polecieć ??? 0 Cytuj
ErR Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Raczej nie, prędzej poszłoby jakby regulator był rozwalony, ale jak alternator padł to zwyczajnie nie ładował akumulatora... 0 Cytuj
kulka Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 To troszkę mnie uspokoiłeś . Ale będę szczęśliwy jak jutro zadzwonią z Motorwings i powiedzą że mają dla mnie zamówiony alternator a pełnia szczęścia będzie jak odpale moto i będzie ładowanie. 1 Cytuj
mateoLDZ Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 A nie opłacało się bardziej przewinąć altka ? 0 Cytuj HONDA CBR 1000RR <<<< sprawdź to
kulka Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Może bardziej się opłacało ale podobno poprzedni właściciel już przewijał u jakiegoś znakomitego fachowca albo tylko tak powiedział i wcisnął mi KIT! Czytałem o przewijaniu że nie zawsze to dobrze wychodzi i dużo nie zastanawiając się bo sezon motocyklowy zaraz w pełni rozkwitnie zamówiłem nowy zamiennik. Zresztą troszkę musiałem owiewek pościągać i zobaczyłem jak bardzo są zmęczone ale z tym się liczyłem i widziałem co brałem. Ale jak oglądałem tą twoją piękną czerwoniutką RR-kę to widziałem oczami wyobraźni że moja też taka będzie! Na razie jak będzie padało zajmę się kosmetyką a resztę dopieszczania zostawię na sezon zimowy teraz szkoda czasu 0 Cytuj
carusek Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ładny sprzęt. Może którejś niedzieli jak będę w Łasku to się zobaczy na żywo 0 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Panie, zmień Pan awatar bo żółtek nie aktualny Tysiąc fajniutki, dzisiaj się przyjrzałem więc kosmetyczne zmiany i można latać 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
kulka Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Jak Suchy mówi że trzeba zmienić to zmieniam ! Krótka przejażdzka dzisiaj była na spocik i chyba wszystko dobrze. Pomierzyłem napięcia między fazowe z altka na wolnych obrotach to tak 14V-15V zmiennego. Za to, troche dziwne bo z regulatora wychodzi tylko 12,3V stałego. NA aku pomierzyłem to było 12,6V ale przy większych obrotach nawet 14V. myślę że już jst oki ale zasadzę jeszcze stary regulator i zobaczę co się będzie działo. HANKA Żyje! 0 Cytuj
PIT Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Jest OK już nie grzeb lepsze jest wrogiem dobrego. Z alternatora masz zawsze więcej po to jest regulator, żeby przy zmieniających się obrotach napięcie było w granicach normy 12-13,8 V. 0 Cytuj
Wesoly Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Spoko sprzęcik. Bo jak litr to tylko Honda No i nauka jazdy prawie na nowo bo ciezko równać sporta z turystykiem. I jak wspomniales ,oliwa w bańce jest to tylko przyjemnosci z jazdy zycze 0 Cytuj
bartek2000335 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Piękny sprzęt Honda <3 0 Cytuj
kulka Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Słuchajcie mam mały, nie mały a może malutki problem. Gdy dzisiaj chciałem sprawdzić czy w moto mam rzeczywiście filtry powietrza K&N i zobaczyłem że jeden uchwyt baku jest ułamany. Pewnie rama to jakiś kosmiczny stop amelinium i czy można to zrobić bo ucho zerwane mam. Ale czy to jest warte choć mnie osobiście wkurza i chciałbym to naprawić jeśli nie będzie kosztować majątku! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c5a3893f44c21e5.html 0 Cytuj
pistolero85 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2014 Nie będzie kosztować majątku, Google_ spawanie amelanium :-D Fachmani będą wiedzieli dokładnie co i jak. No chyba że to stop czegoś, wtedy lipa. Bądź dobrej myśli i poszukaj w necie. 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi