Sesil Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam, założyłem temat ponieważ mam bardzo wysoki i nietypowy problem. Mianowicie mam 212 cm wzrostu i poszukuje motocyklu na który jest przystosowany do wysokich osób. Myślałem o motocyklu który nada się do miasta i na trasę. Byle by to nie był ścigacz.Myślałem o jakimś turyście lub dużym enduro. Kwotę którą chce przeznaczyć na pierwszy motocykl to ok 6-7k( na ubiór mam oddzielne pieniądze). Z góry dziękuje za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam Bartek. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 o rany w jakąś Africę byłoby dobrze uderzać tylko z ceną problem chyba będzie 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sesil Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 myslałem o transalpie XL albo TDM-ie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Moim zdaniem przy tym wzroście najlepsze duże enduro: Africa, Transalp, DR650 lub 800. Może jeszcze TDM850. Musisz kiedyś zawitać w czwartek pod samolot i na pewno chłopaki się pozwolą przysiąść do sprzętów 1 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 http://motocykle-lodz.pl/topic/3001-jaki-turystyk-dla-du%C5%BCego/ 0 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sesil Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Dzieki za podpowiedzi, pozdrawiam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Transalpa bedziesz musial jeszcze podniesc, ale zrobisz to za max 200 zl. W tej cenie popatrz jeszcze na xtz 750- super tenere, ale ciezko bedzie znalezc cos w dobrym stanie bez inwestycji. No i oczywiscie starsza Afra rd04 - chyba najlepszy wybor. Poszukaj informacji na forum afrykanskim. Nie tylko o afrach duzo sie tam dowiesz. 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfeti Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 http://cycle-ergo.com/ - pewnie ułatwi trochę sprawę XTZ 750 chyba najrozsądniej, Afryki też w tym budżecie może być kłopot, trampek nie aż tak duży... dr 650 może wyrwiesz w dobrym stanie ale 800 big to może być mina... no chyba, ze jest do tego budżet drugie tyle na naprawy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 HONDA CBF LUB PAN EUROPEAN 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochu Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 A BMW 1150 GS? Ostatnio na takim siedzialem i byl jak dla mnie (183 cm) dosyć wysoki :-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sesil Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Kochu dzieki za propozycje, ale tak jak napisalem budzet mam niestety dosc ograniczony. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Mianowicie mam 212 cm wzrostu i poszukuje motocyklu na który jest przystosowany do wysokich osób. Ja pier.. stary coś ty k... jadł Trzeba go posadzić na gs500 będzie wyglądał jeszcze gorzej niż ja Przymierz się do hondy varadero. mnie pasowała ale ja troszkę mniejszy (k.. jak miło to czasem napisać) nie wiem tylko jak kształtują się ceny Pozdrawiam 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochu Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 A to przepraszam, nie doczytalem z tym budzetem Faktycznie 6-7 to bedzie ciut za malo ;-) hehehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sesil Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja pier.. stary coś ty k... jadł sam sie zastanawiam czym mnie karmili Niestety ta Honda Varadero za droga, najbardziej ze wszystkich propozycji odpowiada mi tdm 850 i ewentualnie transalp. Przede wszystkim muszę sie przymierzyć do tych sprzętów Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez Sesil (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 fajne sprzęty, pojeździsz i na ulicach i na szutrze. i są to sprzęty prawie niezniszczalne, jesli oczywiście choć trochę dbać o nie 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sesil Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Swoją przygodę zacznę raczej z Trampkiem, chyba spokojniejszy od TDM-a i na bezdrożach mozna posmigać, dziekuje wszystkim raz jeszcze za pomoc! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Mimo wszystko namawialbym Cie do szukania Afry. Transalp bedzie przymaly a wsrod xtz 750 same padliny na allegro zwykle. Jesli sie jakos uda umowic to moge Ci sie dac przysiasc do podwyzszanego trampka. Pisz na pw ale w tym tygodniu bedzie ciezko. Naprawde poczytaj forum afrykanskie i trampkowe, skarbinica wiedzy jesli chodzi o turystyczne enduro. 1 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi