Skocz do zawartości

Jaki Motocykl Dla Wysokiej Osoby? - Problem Ze Znalezieniem

Sesil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, założyłem temat ponieważ mam bardzo wysoki i nietypowy problem. Mianowicie mam 212 cm wzrostu i poszukuje motocyklu na który jest przystosowany do wysokich osób. Myślałem o motocyklu który nada się do miasta i na trasę. Byle by to nie był ścigacz.Myślałem o jakimś turyście lub dużym enduro. Kwotę którą chce przeznaczyć na pierwszy motocykl to ok 6-7k( na ubiór mam oddzielne pieniądze). Z góry dziękuje za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam Bartek.

o rany :biggrin:

w jakąś Africę byłoby dobrze uderzać tylko z ceną problem chyba będzie

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Moim zdaniem przy tym wzroście najlepsze duże enduro: Africa, Transalp, DR650 lub 800. Może jeszcze TDM850. Musisz kiedyś zawitać w czwartek pod samolot i na pewno chłopaki się pozwolą przysiąść do sprzętów :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Transalpa bedziesz musial jeszcze podniesc, ale zrobisz to za max 200 zl. W tej cenie popatrz jeszcze na xtz 750- super tenere, ale ciezko bedzie znalezc cos w dobrym stanie bez inwestycji. No i oczywiscie starsza Afra rd04 - chyba najlepszy wybor. Poszukaj informacji na forum afrykanskim. Nie tylko o afrach duzo sie tam dowiesz.

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

http://cycle-ergo.com/ - pewnie ułatwi trochę sprawę :smile: XTZ 750 chyba najrozsądniej, Afryki też w tym budżecie może być kłopot, trampek nie aż tak duży... dr 650 może wyrwiesz w dobrym stanie ale 800 big to może być mina... ;) no chyba, ze jest do tego budżet drugie tyle na naprawy ;)

motorcycle.gif

Mianowicie mam 212 cm wzrostu i poszukuje motocyklu na który jest przystosowany do wysokich osób.

Ja pier.. stary coś ty k... jadł ;)

Trzeba go posadzić na gs500 ;) będzie wyglądał jeszcze gorzej niż ja :P

Przymierz się do hondy varadero. mnie pasowała ale ja troszkę mniejszy :smile:  (k.. jak miło to czasem napisać)

nie wiem tylko jak kształtują się ceny

Pozdrawiam

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Ja pier.. stary coś ty k... jadł

sam sie zastanawiam  czym mnie karmili :smile:

Niestety ta Honda Varadero za droga, najbardziej ze wszystkich propozycji odpowiada mi tdm 850 i ewentualnie transalp. Przede wszystkim muszę sie przymierzyć do tych sprzętów :smile:  

Edytowane przez Sesil (wyświetl historię edycji)

fajne sprzęty, pojeździsz i na ulicach i na szutrze. i są to sprzęty prawie niezniszczalne, jesli oczywiście choć trochę dbać o nie ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Mimo wszystko namawialbym Cie do szukania Afry. Transalp bedzie przymaly a wsrod xtz 750 same padliny na allegro zwykle. Jesli sie jakos uda umowic to moge Ci sie dac przysiasc do podwyzszanego trampka. Pisz na pw ale w tym tygodniu bedzie ciezko.

Naprawde poczytaj forum afrykanskie i trampkowe, skarbinica wiedzy jesli chodzi o turystyczne enduro.

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding: