pafcio Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 witam i proszę o radę może ktoś to przerabiał i ma większe doświadczenie. zagwozdka dotyczy suzuki "olejaka" , zakupiłem z uszkodzoną skrzynią ale po rozebraniu okazało się że złamany jest wałek sprzęgłowy i wyrwany jest pierścień osadczy łożyska postanowiłem to łożysko przykleić klejem anarobowym i tu jest pytanie : jakim? następna kwestja , podczas rozbiórki ukręciłem śruby do skrecania połówek silnika i pytanie następujące: jakiej są one twardości bo na tych co ocalały nie ma oznaczeń . z góry dziekuje za odpowiedzi (łącznie z tymi :sklej na gume arabską) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Sklej na gumę arabską. Poszukaj serwisówki haynesa do tego modelu. Będziesz mieć wszystkie dane, łącznie z tymi których nie potrzebujesz. Ew skieruj się po orginalne części do salonu.. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 chodzi o to że wyrwało kawałek kartera 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dawaj foty, komisyjnie ocenimy jaką ilością gumy arabskiej zalać dziurę w karterze. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 chodzi o unieruchomienie łożyska (ruch osiowy) w karterach 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 unieruchomić to jedno, a unieruchomić we właściwej pozycji to drugie, skoro jest wyrwa to czy jesteś pewny że ośka będzie w linii? jeśli tak to czy można to naspawać tak aby ruch osi był zachowany? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czupryn Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Skoro wyrwało to nie lepiej naspawać i podfrezować ubytek ? Klejenie to raczej takie tymczasowe rozwiązanie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zrobie fotki to wrzucę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ooto zdjęcia Coś nie pykło Tu wraz z urwanym kawałkiem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Cienki kawałek żeby to pospawać,ew. Napawanie i frezowanie 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Stąd pomysł żeby łożysko przykleić zewnętrzzną bieżnię na klej ( tzw bardzo trudny demontaż) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renpa1971 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie do uratowania,poniweaz duzo napawania i trzeba by bylo nowe wytoczenie na lozysko robic na koordynadce ,koszt niewarty swieczki.Malo cialka i dlatego napisalem ze duzo napawania poniewaz uszkodzilo by sie gniazdo lozyskowe. Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez renpa1971 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Loctite Czy jakoś tak,Klej do gwintów Może pomóc 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Z tego co wiem to locktite nie ma właściwosci klejacych. On zwiększa tarcie i wypełnia przestrzeń między śrubą, a nakrętką. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 a o jakie pieniądze trwa walka? po ile są sprawne kartery? To przecież dość leciwy silnik, wydaje mi się ze taniej będzie silnik kupić klej polecił bym epoxydowy ale czy to wytrzyma? w sumie jest szansa jak się nie uda zawsze można drugi silnik kupić 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 pafcio, zostały mi 2 tubki kleju epoksydowego do metalu, jak chcesz to Ci je dam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Chodzi mi o klej który unieruchomi łożysko w gnieździe niż o łatanie g... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ten klej jest do metalu, zawiera jakieś opiłki metalu i inne cuda... ponoć zawiera jad skorpiona i można nim kleić kadłub atomowej łodzi podwodnej... tymczasem leży u mnie i się kurzy ;-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubY Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 podczas rozbiórki ukręciłem śruby do skrecania połówek silnika i pytanie następujące: jakiej są one twardości bo na tych co ocalały nie ma oznaczeń . Jak tyś to zrobił???Które śruby potrzebujesz bo w środe rozkręcałem taki silnik na złom (po panewie). Skrzynie mam ideał jakby ktoś coś 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Imbus i dwie ósemki skręcające panewki główne. A jak? Normalnie ś.p tato mówił daj Pawłowi kowadło też zepsuje PD ten klej służy raczej do odbudowy elementów i wypełniania ubytków ale dziękuje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubY Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 W poniedziałek Ci luknę jakie te śruby a co to za moto tak wgl ? foto zapodaj 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Moto natenczas zwancig kilometer stąd na pewno m8 Olejak 600 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) Z tego co wiem to locktite nie ma właściwosci klejacych. On zwiększa tarcie i wypełnia przestrzeń między śrubą, a nakrętką. Tak,i o to chodzi.,Ponieważ tak naprawdę NIE MA KLEJU DO METALU(tylko wspomagacze),Żadne epoxy czy inne cuda z opiłkami byle czego nie przykleją się Do dwóch Gładkich elementów,Nie oszukujmy się.Klej Może pomóc na dziure albo obraz na sciane ale nie do łożyska.Ja bym osadził łożysko na Loctice? ew, inny i składał,Bo i tak Kartery dociskają zew. bieżnie łożyska,Takie moje zdanie,Pomijając podatność kleju na zmiany temp. np. 10-100st.C. A rozszeszalność Amelijum I stali Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez SOBOL (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 kolega silnik w cenie złomu odda bierz będziesz miał kupę części zamiennych i sprawny blok silnika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi