easyR Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Jak co jakiś czas przeglądając Allegro natknąłem się na taki oto patent, http://allegro.pl/yamaha-fjr-1300-instalacja-lpg-sekwencja-i4119039172.html Niewiele o tym w sieci, ale pomysł na latanie FJR w kosztach ZIP-a wydaje się rozsądny... ma ktoś jakies doświadczenie w temacie? p.s. ogłoszenie pojawia się już od pół roku, a złośliwi na forach piszą, ze sprzedaje bo chce kupić HD z silnikiem TDI 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ciekawe czy ma wbite w dowód 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Doświadczenia w temacie mam zero. Nigdzie nie widzę butli...chociaż ten bak jakiś powiększony więc może mieści i gaz w jakimś wewnętrznym zbiorniku. Ciekawe ile wchodzi. Jak dla mnie fajny patent jeśli dużo jeździsz i chcesz oszczędzić. Zastanawiam się tylko, jak taki silnik zniesie zagazowanie... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Kiedyś w jakimś czasopiśmie testowali Burgmana i na zdjęciach po lewej stronie kierownicy miał przełącznik od LPG sekwencji. Ale nic na ten temat nie pisali. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Na bajzlu mieli coś motocykl z dołożoną instalacją 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Z forum burgmanii taki artykuł: http://www.dyrchik.ru/staty_ystanovka_gaza.html Wymagana znajomość rosyjskiego.. ale google chrome bardzo ładnie tłumaczy 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czupryn Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Nie wiem jak wy ale ja nie wyobrażam sobie tym jeździć. . Gdzie zaczyna się radość z jazdy tam kończy się ekonomia. Jedno z drugim w parze jakoś nie bardzo pasuje. A po drugie wyobrażacie sobie jazdę siedząc na butli gazowej ? Co się stanie w razie wypadku które jak wiadomo zdarzają się niestety. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 heh zalezy Czupryn od preferencji, nie zawsze musi sie to łączyć z zapier.. A słabsze moto, ekonomiczne dla wielu daja duzo fun-u przykład DL650 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czupryn Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Racja. Ale to nie zmienia faktu że czymś takim poprostu wstyd jeździć i jest to niebezpieczne. . Takie jest moje skromne zdanie. Napewno znajda się ludzie którym przypadnie takie rozwiązanie do gustu. Proponuje rozważyć w takim przypadku przesiadke na rower - będzie jeszcze taniej :-p 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTORWINGS Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Nie wiem jak wy ale ja nie wyobrażam sobie tym jeździć. . Gdzie zaczyna się radość z jazdy tam kończy się ekonomia. Jedno z drugim w parze jakoś nie bardzo pasuje. A po drugie wyobrażacie sobie jazdę siedząc na butli gazowej ? Co się stanie w razie wypadku które jak wiadomo zdarzają się niestety. No niespecjalnie widzę problem z samą butlą w momencie wypadku- na tej zasadzie powinniśmy bać się gazu zamontowanego w aucie, bo co jak ktoś ci w tyłek wjedzie? Butle instalacji gazowych są meeeega zabezpieczone i jeżeli w przypadku wypadku miałoby dojść do aż takiego crasha, że dojdzie do zgniecenia i wybuchu, to i tak bez wybuchu nikt by z tego nie wyszedł żywy. Problem dla mnie tkwi gdzie indziej, a mianowicie w tym, że taka dodatkowa instalacja prawdopodobnie mega rąbie wyważenie motocykla, bo to ciężkie cholerstwo jest (właśnie ze względu na bezpieczeństwo). Przypuszczam, że składanie się w zakręt na tym cudzie może być nieco mniej przyjemne. A jak dla mnie wtedy jazda na moto traci sens. Do ekonomicznej turystyki autostradowej (czyli no fun ) zdecydowanie lepiej sprawdzi się auto-ale dlatego dla mnie sporo motocykli na rynku odpada i bez lpg na pokładzie Poza tym ten bak wygląda groteskowo Natomiast we Francji widziałem sporo skuterów na LPG i uważam w przypadku sprzętu typowo użytkowego, służącego do codziennych dojazdów pomysł za niegłupi. Tylko plis nie tłumaczcie mi teraz proszę, że FJR to wymarzone moto do przeciskania się w korkach Co do ewentualnych powikłań silnikowych nie czuję się wystarczająco mocny w temacie wpływu gazu na silnik, żeby się wypowiadać. Jak Michał będzie miał wolną chwilę na warsztacie, czyli coś w okolicach jesieni to z nim pogadam o tym. Pozdrawiam Mateusz P.S.-niniejsza wypowiedź jest moją prywatną opinią i nie stanowi ani opinii firmy jako całości, ani nie jest też odzwierciedleniem jakiegokolwiek konsensusu całej ekipy MW w tej sprawie 0 Cytuj Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maratonczyk7 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) a ciekawe ile taka butla ma zasięgu? www.Detektywi-prawnicy.pl Edytowane 4 Lutego 2015 przez maratonczyk7 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) a ciekawe ile taka butla ma zasięgu? Po wypadku? Jak wysoko i daleko poleci? czy co? a rażenia - nie załapałem Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez krzysiek (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Albo jeździmy komarkiem jak chcemy ekonomicznie albo latamy ponaddźwiękowo na benzynie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 albo latamy ponaddźwiękowo na benzynie Ale dlaczego na benzynie? A może olej napędowy? https://motormania.com.pl/wszystkie-artykuly/kolejny-motocykl-z-silnikiem-diesla-w-produkcji/ http://www.scigacz.pl/Sportowy,motocykl,z,silnikiem,TDI,644.html http://www.scigacz.pl/Motocykle,z,silnikiem,Diesla,ostatnia,rubiez,13385.html O elektrykach nie wspominam bo tego tez pełno, podam może 1 przykład: http://www.brammo.com/home/ Ja tam nie jestem zamknięty na jeden rodzaj paliwa 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Wieszkość już wcześniej powiedziała mądre słowa, ja powiem od siebie porażka. Moto tylko benzyna ma być ogień na każdym biegu!!! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ale dlaczego na benzynie? A może olej napędowy? Ja tam nie jestem zamknięty na jeden rodzaj paliwa Ja tylko mogę jeździć na benzynie , ewentualnie gaz w samochodzie bo inaczej bardzo by mnie korciło paliwo w autobusie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 lpg w aucie ok ale nie w moto. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 LPG tylko w aucie , a moto musi zapitalać więc tylko benzynka i to dobrej jakości. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Wieszkość już wcześniej powiedziała mądre słowa, ja powiem od siebie porażka. Moto tylko benzyna ma być ogień na każdym biegu!!! Albo jeździmy komarkiem jak chcemy ekonomicznie albo latamy ponaddźwiękowo na benzynie aż zamarłem 0 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ponadto spaliny gazu mają nieprzyjemny zapach, pewnie każdemu z was zdarzyło się jechać za zagazowaną puszką - no nie fajnie jest . Podobno to kwestia samej instalacji i regulacji ale nie chciałbym roztaczaj wokół motocykla strefy smrodku i sam to wdychać. Natomiast zapach benzyny i rozgrzanego silnika - no to jest to co tygryski lubią najbardziej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zwróćcie uwagę że tam jest sekwencja czyli w porównaniu do samochodu nie ma różnicy w osiągach 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Żeby był nawet srekwencyjny to gaz jest gaz i nie da się na nim zap..ać jak na benzynie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi