Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem nowy silnik do mojego "łośka" wstawiłem go tak jak być powinien, kable podłączone, moduł nowy i ... nie mam iskry.

Od 3 dni męczę się jak to rozgryźć. Moduł ok bo jest nowy. Ale zauważyłem dziwną jak dla mnie sytuację. Przy sprawdzaniu prądu w kablach na niektórych żarówka świeci się pełną mocą - tak jak na akumulatorze. Ale na innych np. na przewodach dochodzących do cewki ledwo się żarzy. 

Ktoś może miał do czynienia z czymś takim ? Dodam, że przed wymianą silnika wszystko było ok. 

Obecny silnik to 110ccm.

Opublikowano

110ccm były z różnymi instalacjami elektrycznymi, masz na 2 czy 6 cewek w iskrowniku?

Opublikowano

Znaczy źle się wyraziłem. Stary silnik to była 50ccm także instalacja standardowa. Teraz wkładam 110ccm z najprawdopodobniej iskrownikiem 6-cewkowym - info ze sklepu, bo sam nie mogę chwilowo sprawdzić.

Opublikowano (edytowane)

Znaczy źle się wyraziłem. Stary silnik to była 50ccm także instalacja standardowa. Teraz wkładam 110ccm z najprawdopodobniej iskrownikiem 6-cewkowym - info ze sklepu, bo sam nie mogę chwilowo sprawdzić.

Też tak robiłem ze standardowego na 110ccm i żadnych problemów nie było. Przełóż iskrownik ze starego silnika. Jak się okażę że 2 cewki masz, to z tego co pamiętam trzeba było coś przerabiać  

Masz wersję z rozrusznikiem elektrycznym czy tylko kopkę?

Edytowane przez Olo (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Oba silniki z rozrusznikiem elektrycznym

Opublikowano

Najlepiej byloby wyszperac schematy elektryczne tych dwoch silnikow/instalacji. Podejrzewam, ze moze byc roznica w modulach, albo ich polaczeniu z impulsatorami. Nie szperalem dokladnie jak to jest w Zbiku, ale na przyklad w Transdalpach byly silniki, w ktorych byl jeden, albo dwa impulsatory do zaplonu. Kazdy z nich wymagal innego modulu zaplonowego. Przesledz ze szczegolna uwaga ten fragment ukladu zaplonowego.

Zdrowko

KLOSZ

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™

Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc, dzisiaj był elektryk zrobił co trzeba (okazało się że inaczej idą kable i coś tam przerobił).

Temat do zamknięcia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...