Emil Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Witam serdecznie! Od marca tego roku jestem 2 właścicielem tego motocykla. Jest to mój pierwszy osobisty pojazd i mam nadzieje ze nie ostatni Po zdaniu prawa jazdy i zdobyciu uprawnień przyszło mi niestety czekać 2 długie sezony na swojego rumaka. Motocykl nabyłem z pewnego źródła od bliskiego kolegi ojca "weterana" dwóch kółek, który wie jak należy zadbać o swoja maszynę. Stan techniczny nie budzi żadnych zastrzeżeń. Honda do 2005 r włącznie była serwisowana co potwierdza książka serwisowa. Później pielęgnował ją znający się na rzeczy poprzedni właściciel. Wizualnie motocykl nosi ślady użytkowania co widać na poniższych zdjęciach. Moto jest spore i ciężkie, jednak traktuje to jako jego zalety i ciesze się, że nie kupiłem typowego "przecinaka" Pozycja za kierownica jest jak dla mnie bardzo wygodna co przekłada się z kolei na wysoki komfort jazdy. Poruszam się głównie po mieście a spalanie nie przekracza 7,5 l/100 km jak dla mnie jest to zadowalający wynik. Jak widać VFR posiada nieoryginalny wydech cenionej na runku firmy MIG, który brzmi rewelacyjnie!! Modyfikacji jakich dokonałem to wymiana tylnej opony na nową i wymiana spalonej żarówki Podsumowując ciesze się z posiadania tego kultowego modelu i szczerze go polecam! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Przyznam, że to jeden z lepszych motocykli jakie widziałem na żywo. Wydech robi swoje, brzmi bardzo ładnie, aczkolwiek czasem mnie bolą chwilami uszy, gdy jadę zbyt blisko Emila 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalek_s Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Opowiedz jak to jeździ. Słyszałem, że te silniczki nie lubią niskich obrotów - jak jest z tą elastycznością? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Opowiedz jak to jeździ. Słyszałem, że te silniczki nie lubią niskich obrotów - jak jest z tą elastycznością? Słuchaj no jeździ to na prawdę bardzo żwawo. Jak wiadomo moja Honda NIE posiada system V-TEC ,który bodajże po przekroczeniu 7 tysięcy obrotów daje odczuwalnego kopa Ja osobiście raczej staram się nie przekraczać 6 tyś. obrotów, a mimo to motocykl jest bardzo czuły na operowanie manetka i zawsze dynamicznie przyspiesza. Wydaje mi się ze jestem jeszcze zbyt "zielonym" użytkownikiem VFR żeby móc wyczuć tę elastyczność, o która pytasz. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Słuchaj no jeździ to na prawdę bardzo żwawo. Jak wiadomo moja Honda posiada system V-TEC ,który bodajże po przekroczeniu 7 tysięcy obrotów daje odczuwalnego kopa. Ja osobiście raczej staram się nie przekraczać 6 tyś. obrotów, a mimo to motocykl jest bardzo czuły na operowanie manetka i zawsze dynamicznie przyspiesza. Wydaje mi się ze jestem jeszcze zbyt "zielonym" użytkownikiem VFR żeby móc wyczuć tę elastyczność, o która pytasz.Jaki system v-tec????przepraszam za odp ale naprawde jesteś "zielony" w temacie swojego motocykla? Zapraszam na forum http://www.vfr-oc.pl/forum/ poczytaj trochę o swoim motocyklu...p.s Twój motocykl posiada rozrząd na kołach zębatych bez v-teca ,a od 2002 wychodziły z silnikiem na łańcuszku i z systemem v-tec...a co do elastycności powiem tak, miałem przyjemność się przejechać vfr i nie ma porównania np z cbr 900 rr. Vfr z dołu ciągnie lepiej niż cbr chodź przy wyższych obrotach silnikach fajer przewyższa vfr moim zdaniem....ale może ktoś wiecej km przejechał vfr i wypowie się....:)A co do motocykla twojego wydech kozak pewnie łądnie mruczy vfr-ka... 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Co do systemu V-Tec, to też mi się zdaje, że Emil źle jesteś powiadomiony. Jak wspomniał kolega, w nowszej generacji od 2002 roku V-Tec został wprowadzony, działa on od 6.000 RPM 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Jaki system v-tec????przepraszam za odp ale naprawde jesteś "zielony" w temacie swojego motocykla? Zapraszam na forum http://www.vfr-oc.pl/forum/ poczytaj trochę o swoim motocyklu...p.s Twój motocykl posiada rozrząd na kołach zębatych bez v-teca ,a od 2002 wychodziły z silnikiem na łańcuszku i z systemem v-tec...a co do elastycności powiem tak, miałem przyjemność się przejechać vfr i nie ma porównania np z cbr 900 rr. Vfr z dołu ciągnie lepiej niż cbr chodź przy wyższych obrotach silnikach fajer przewyższa vfr moim zdaniem....ale może ktoś wiecej km przejechał vfr i wypowie się....:)A co do motocykla twojego wydech kozak pewnie łądnie mruczy vfr-ka...Faktycznie masz racje, a byłem świecie przekonany, że mój też ma taki system. Duża wpadkę zaliczyłem tym samym, ale dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu raz na zawsze. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Faktycznie masz racje, a byłem świecie przekonany, że mój też ma taki system. Duża wpadkę zaliczyłem tym samym, ale dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu raz na zawsze.Nie ma za co :) po prostu lubię pomagać:)jężeli mam taką możliwość 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macix Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Ładna vfr jeszcze z tym pięknym i nie zawodnym silnikiem na kołach zębatych 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Ładna vfr jeszcze z tym pięknym i nie zawodnym silnikiem na kołach zębatych Dokładnie i moim zdaniem ładniejsza wizualnie od swojej następczyni 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Czy moto to kupowałeś od łódzkiego właściciela, gdzieś z okolicy szpitala CZMP? Na parkingu przed moim domem parkowała taka niemal identyczna, z takimi samymi wydechami! ciekaw jestem czy to ta sama maszyna :> Pozdr ;] 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Na pewno to ten egzemplarz, bo Emil go kupił chyba właśnie z tych okolic. Wydechy raczej rzadko spotykane, także nie mogłeś się mylić 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 moja wątpliwość to ten element, który jeszcze nie został pomalowany... Ale z drugiej strony słyszałem że właściciel miał na tym sprzęcie drobną przygodę, więc to może być jej efekt Oby służyła, bo sprzęt zacny! Na żywo się świetnie prezentuje, a jak brzmi < 3 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Sprzęt kupowałem przez pośrednika, ale raczej to ta VFR o której mówisz, bo podobno jedyna taka w Łodzi Co do brzmienia to miód malina, co jakiś czas słyszę dobre słowo na ten temat Musisz wpaść na kolejne spotkanie i sam się przekonać, bo z tego co kojarzę, to jesteś już z nami jakiś czas, ale nigdy się z nami nie spotkałeśhttp://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/nono2.gif Pozdrawiam i do zobaczenia niebawem mam nadzieje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 wydech killer za 200 i 5 punktów ale ładna pozdrówka 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi