MateuszSM Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Witam was może mi coś doradzić/ pomożecie a więc sprawa jest taka że w mojej Husqvarnie SM 125 mam ładowanie tylko na wolnych obrotach gdy zwiększę je to od razu ładowanie spada. Jeszcze w tamtym sezonie patrzyłem przy tym zdjąłem magneto cewki zawiezione do sprawdzenia , elektryk pomierzył wszędzie był przepływ prądu itd. jak należy , więc założyłem od kolegi regulator (z cagiva 125 identyczny) także nic to nie pomogło ani pogorszyło. Miał ktoś kiedyś podobną sytuacje? może winien jest jakiś przekaźnik czy coś ? Oczekuje na waszą odpowiedź 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Massi Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 zmierz ładowanie jakie jest na niskich a jakie na wysokich, to że regulator identyczny nie oznacza, że będzie współpracował. Może być tak że masz słabą masę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Na początku sprawdź wszystkie styki połączenia ,masy etc 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Na poczatek, jak radzi Dann, sprawdz polaczenia i zobacz jaka jest roznica w napieciu na wyjsciu regulatora i na akumulatorze, bo moze masz jakis niepelny kontakt na tej drodze. No i masa, masa, masa do sprawdzenia. W kolejnym kroku mozna sprawdzic raz jeszcze uzwojenia pradnicy, a jak to nie da efektu, to sprawdz jeszcze raz regulator. Aha, jak zabierasz sie za jakiekolwiek pomiary czy testy, to zacznij od naladowania do pelna akumlatora jakas ladowarką motocyklową. Słaby akumulator (albo padający) moze tez dawac dziwne efekty w instalacji. A calkowicie padniety moze zamordowac regulator. Powodzenia i daj znac jak Ci poszlo Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez KLOSZ (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi