Olo Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Po kupnie kawy zrobiłem może ze 40km wszystko ładnie działało i nagle coś takiego zaczęło się dziać Fajnie strzela ogniem, ale jeździ się nie za bardzo Jeszcze nie zapoznałem się z ER-5, wiec nie wiem jak się za to zabrać i od czego Wydaje mi się że iskrę gubi. Obrotomierz chyba bierze impuls z zapłonu, a jak widać gdy przerywa obrotomierz pokazuje 0 obr. nie ma iskry. Nie wiem dobrze myślę? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Kiedyś miałem taki przypadek też z takim mongiem , wyłącznik stoki był spieprzony. Tyle tylko, że to się działo na biegu. Wymieniłem przełącznik stopki i było ok. Ale jak Tobie to się dzieje także na luzie to może nie to. Szukaj jeszcze przyczyny w wyłączniku zapłonu może wystarczy tylko przeczyścić. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Olo jak podjechałeś dzisiaj pod samolot to za blisko mojej Suzi postawiłeś i się zaraziła od mojej ,mnie prawdopodobnie regulator padł i prychał w czasie jazdy na obroty nie wchodził, na chwilę załapał i znów to samo naku***ał w komin aż miło ,aż w końcu padł aku i uśpiła się całkiem Edytowane 20 Marca 2014 przez sebol (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 ..zaśniedziałe styki ? 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Elektryka,kabelki połączenia i zapłon,sprawdzaj,Ew. świece podmień na poczatek.stracisz 30 zł ale na sezon bedziesz miał,Zresztą głupi nie jesteś,więc trochę odwagi i sprawdzaj 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Przełącznik zapłonu, rozebrany, przeczyszczony i sprawdzony miernikiem - OK, dalej przed ściągnięciem zbiornika, wziąłem się za sprawdzanie i czyszczenie wszystkich styków pod siedzeniem i nagle napięcie całe padło. Zmęczony, zacząłem składać i ruszyłem przez przypadek jakiś przewód który idzie z iskrownika do aku i nagle pojawiło się napięcie. Wcisnąłem starter, coś pyknęło i napięcia brak. Sprawdziłem przewody na aku, a okazało się, że śrubka od + było lekko poluzowana Także głupota była, a sił sporo straciłem przy Kawie :/ Dzięki wszystkim za rady Sebol, był tańszy lek na tą motochorobę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Młody jesteś Wielki. Moja Hania też chyba za długo przebywała w towarzystwie Suzi Sebola bo zginęły mi światła, drogowe i długie. Dzisiaj cały dzień walczyłem z nimi na razie się zrobiły ale jak i dlaczego to do tej pory za bardzo jeszcze nie wiem. Oby nie znikły znowu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi