X76 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Kominiarki jakie polecacie w czym jeździcie? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejCBR Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Ogólnie bez ulubionej nazwy ważne dla mnie by kominiarka miała spory kołnierz tzn była dłuższa, aż za szyję. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post JaRoD Posted March 17, 2014 Popular Post Report Share Posted March 17, 2014 Najlepiej do kostek. 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
X76 Posted March 17, 2014 Author Report Share Posted March 17, 2014 Najlepiej do kostek. za***ista tylko nie wiem czy mi w koło się nie wkręci 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koperta4512 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Ja jeżdżę w kominiarce Brubecka i daje radę (co prawda mógłby by być trochę dłuższy kołnierz ale nie ma tragedii). 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BobeQ Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Ja śmigam w held coolmax i polecam, spełnia swoją role 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s2nter Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Ja wczoraj do kompletu z kominiarką (po tym jak mi szyję przewiało w czwartek) zakupiłem taki wynalazek: Zobaczymy w weekend jak się sprawdzi 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lew13 Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Ja posiadam kominiarkę z http://www.glan-daw.pl/, zobacz sobie może coś będzie Ci pasować. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIT Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Ja mam zwyczajną kominiarkę "no name" ale też mam taki podobny kołnierz/stójkę jak "s2nter" świetnie się sprawdza. Jest sztywniejszy i grubszy niż kominiarka w tym miejscu, dobrze osłania szyję przed wiatrem i zimnem i ewentualnymi zderzeniami z robalami. Może niezbyt wygodnie się to wszystko zakłada, a potem ściąga ale na taką zawieruchę jak znalazł. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikey Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Ja wczoraj do kompletu z kominiarką (po tym jak mi szyję przewiało w czwartek) zakupiłem taki wynalazek: Zobaczymy w weekend jak się sprawdzi Mozesz napisac gdzie takie coś kupiłeś? Przydałoby mi się takie coś dla plecaczka, bo kominiarka podobno niszczy włosy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rescuer Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Ja śmigam w tym http://www.bodydry.pl/odziez_termoaktywna/oferta.htm?product=37702 Jak jest zimno, to łeb nie zmarznie nawet przy 4 stopniach. Śmigam w niej latem i przy temperaturach przekraczających 30 stopni jest chłodniej niż bez. Fajnie odprowadza wodę, nie leje Ci się po nosie i twarzy, nie gotujesz się. Kołnierz chroni kark przed oparzeniami słonecznymi. Jeździłem w upały bez kominiarki, jeździłem z kominiarką i komfort jest nie porównywalny. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ClearWater Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Ja latam w brubecku i jestem zadowolony. Możesz ją kupić na drewnoskiej. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thebestof78 Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Brubeck - polecam chociaż ostatnio jeździłam w jakimś nołnejmie bo grubszy ale ma grube szwy i odbija się na nosie i czole 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LUBIANY Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Nie typowe Martusia masz czoło i nos ha ha :hihi: 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arpe Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 (edited) zobaczcie to (polski producent z Cz-wy): http://polandex.com/language/polish/index-4.html dokładnie chodzi o te http://polandex.com/language/polish/images/13b.jpg http://polandex.com/language/polish/images/14b.jpg (jeździłem w tym kiedyś na quadzie i nartach, zaj....ta) teraz jeżdżę w tym i też polecam (przy -2 się sprawdziła): http://www.motogen.pl/Kominiarka-Cold-Killers,8290.html (kupiona w Motopublice) Edited March 18, 2014 by Arpe (see edit history) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aidekk Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Moim zdaniem metka ma średnie znaczenie, liczy się materiał. To co dla mnie się liczy w zakupie kominiarki to:1) technologia coolmax (na ciepłe dni)2) jony srebra (zapach potu niewyczuwalny)3) brak szwów - potrafią upijać 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LUBIANY Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 @Macix ma fajne i niedrogo 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinek Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Również polecam kominiarkę brubeck 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Xrv Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Z Lidla za 19,99 . Kto mnie przebije? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pistolero85 Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Brubeck 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dann Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Brubeck + Kobi 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GroNeX Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Ja polecam sklep motocyklowy na ul. Północnej, w którym dostaniesz bardzo dobrą kominiarkę "BODYDRY" (50 zł ?)Sam taką posiadam i idealnie sprawuje się zarówno gdy piździ, jak i wtedy kiedy słońce przygrzewa - brak grubych szwów- jony srebra 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s2nter Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 (edited) Może niezbyt wygodnie się to wszystko zakłada, a potem ściąga ale na taką zawieruchę jak znalazł. Co do ściągania, to w sklepie zalecali mi zdejmowanie do góry ciągnąc za dolny kołnież, by nie rozciągać tej części przylegającej do twarzy. No ale to tylko taka mała porada dla ochrony stroju. Mozesz napisac gdzie takie coś kupiłeś? Przydałoby mi się takie coś dla plecaczka, bo kominiarka podobno niszczy włosy Swój kołnierz zakupiłem w serwisie motocykli w Głownie k. Strykowa. Edited March 18, 2014 by Suchy-wolk link (see edit history) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIT Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Tak zachwalacie to zakupiłem Bubeck w Wolfie,a ta noname zostanie przyda się jak będę do banku po kredyt szedł :-) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
X76 Posted March 19, 2014 Author Report Share Posted March 19, 2014 Po kredyt? Nie potrzebujesz pomocnika do noszenia walizek 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts