Skocz do zawartości

Nowe Zabawki Łódzkiej Policji

xanton

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden ma bron a drugi naboje... A tak na serio to podobno jest zakaz scigania motocyklistow w miescie. Wiec jesli ktos się nie zatrzyma do kontroli to niech da znac.... :smile:

Sklep i serwis motocyklowy -  Łódź Limanowskiego 213

W dzisiejszym Expressie jest artykuł o tychże Kawach - "tajna broń łódzkiej drogówki"

wg gazety dzisiaj mają zacząć pracę, czyli jak rozumiem po tytule polowanie  :blink:

Rejony działania: Piłsudskiego, Mickiewicza, Włókniarzy, Jana Pawła II, Strykowska, Kopcińskiego, Rydza, Pabianicka, Rokicińska, Brzezińska, Aleksandrowska

W dzisiejszym Expressie jest artykuł o tychże Kawach - "tajna broń łódzkiej drogówki"

wg gazety dzisiaj mają zacząć pracę, czyli jak rozumiem po tytule polowanie  :blink:

Rejony działania: Piłsudskiego, Mickiewicza, Włókniarzy, Jana Pawła II, Strykowska, Kopcińskiego, Rydza, Pabianicka, Rokicińska, Brzezińska, Aleksandrowska

Ciekawe czy na Strykowskiej na bus pasach czy grzecznie w korku z innymi. Bo z tą armaturą to raczej pomiędzy jeździć nie będą

EL 849R i EL 823R

Do służby patrolowej na kawasaki przydzielono sześciu funkcjonariuszy. Wszyscy ukończyli trzytygodniowy kurs jazdy na motocyklach w Centrum Szkolenia Policji w Legionowie. Funkcjonariusze będą jeździć w białych kaskach wyposażonych w urządzenia łączności z dyżurnym i, w zależności od pogody, w niebieskie goreteksowe kombinezony lub czarne skórzane z napisem „Policja”.

nieoznakowany motocykl - oznakowany szofer :biggrin:

po trzytygodniowym kursie to będą śmigać, że hoho!

Edytowane przez kamaras (wyświetl historię edycji)

kamaras

ccm250.png

dzisiaj mają zacząć pracę, czyli jak rozumiem po tytule polowanie

Wobec tego zobaczymy kogo z forumowiczów jako pierwszego namierzą i czy ów „szczęśliwiec” się do tego przyzna :smile: .

"Do służby patrolowej na kawasaki przydzielono sześciu funkcjonariuszy. Wszyscy ukończyli trzytygodniowy kurs jazdy na motocyklach w Centrum Szkolenia Policji w Legionowie". Po trzytygodniowym kursie z pewnością sporo potrafią :biggrin: może jakiegoś rowerzystę uda się im zatrzymać :P

Ale najlepszy jest i tak rejestrator na dysk twardy bez amortyzacji :biggrin: ciekawe ile im to podziała na naszych równych Łódzkich drogach, tydzień??

Edytowane przez Turboldz (wyświetl historię edycji)

www.szpiegowskie.com.pl

Wobec tego zobaczymy kogo z forumowiczów jako pierwszego namierzą i czy ów „szczęśliwiec” się do tego przyzna :smile: .

Jakby mu zaproponować , że będzie zrzuta na mandat to  pewnie niejeden by się przyznał :riding:

Edytowane przez LUBIANY (wyświetl historię edycji)

w zależności od pogody, w niebieskie goreteksowe kombinezony lub czarne skórzane z napisem „Policja”.

nieoznakowany motocykl - oznakowany szofer :biggrin:

po trzytygodniowym kursie to będą śmigać, że hoho!

Czy ktoś jeszcze przeczytał "groteskowe"? :biggrin:

Ale najlepszy jest i tak rejestrator na dysk twardy bez amortyzacji :biggrin: ciekawe ile im to podziała na naszych równych Łódzkich drogach, tydzień??

SSD chyba by dały radę- ile oni nagrają w jeden dzień? Toż to nie jest żadne GoPro ;) Jeżeli to klasyczny dysk magnetyczny z głowicą, to również życzę szczęścia, bo to nie ma prawa się udać ;)

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

Czy ktoś jeszcze przeczytał "groteskowe"?

ja haha :biggrin:

po co im "nieoznakowane" moto skoro Misiek będzie oznakowany to ja nie wiem, no ale.. skoro tak chcą :P

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Dobrze bo to moto to 3/4 samochodu . W korkach będą śmigali jak jawą z koszem

dobre porównanie! ale lepiej się nie przekonać jak się przeciskają bo wystarczy że nagrają wykroczenie i nie muszą Cię gonić!

W piatek na Limanowskiego zatrzymywali... w ciagu 1.5 godziny widzialem 4 mandaty wystawine-tylko puszki zatrzymywali. Szybko odrobia wydana kase...niestety... Wesołych....

Edytowane przez Black (wyświetl historię edycji)

Sklep i serwis motocyklowy -  Łódź Limanowskiego 213

Jeden z panów władz na takiej nowince zatrzymał wczoraj na Radogoszczu kierownika czerwonej hayabusy ;) Pan policjant motonga miał natomiast "obstawę" w postaci pary policjantów w puszce ;)

A ja powiem tak. Spotkałem dziś o 8 Panów jak stali na Mickiewicza i Żeromskiego.

Kierownik motonga  całkiem młody gość i jak zwolniłem przy nich to grzecznie się przywitał

jakby to był jego naturalny odruch więc może nie będzie tak źle ;)

Ja tam byłem pozytywnie zaskoczony jego szybką reakcja.

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Ja wczoraj widziałem ich na Dellu pilnowali wyścigów więc się Panowie autkami nie poganiali

Turboldz, dnia 18 Kwie 2014 - 14:39, napisał: Ale najlepszy jest i tak rejestrator na dysk twardy bez amortyzacji :biggrin: ciekawe ile im to podziała na naszych równych Łódzkich drogach, tydzień?? SSD chyba by dały radę- ile oni nagrają w jeden dzień? Toż to nie jest żadne GoPro ;) Jeżeli to klasyczny dysk magnetyczny z głowicą, to również życzę szczęścia, bo to nie ma prawa się udać ;)

Też sądzę że rejestrator na SSD był by lepszy w zależności od rozdzielczości kamery na kartę 32Gb weszło by nawet do 24h a karty łatwo wymienić. Cóż widocznie jakiś serwis będzie miał sporo pracy i dobre zarobki :smile:

www.szpiegowskie.com.pl

"Do służby patrolowej na kawasaki przydzielono sześciu funkcjonariuszy. Wszyscy ukończyli trzytygodniowy kurs jazdy na motocyklach w Centrum Szkolenia Policji w Legionowie". Po trzytygodniowym kursie z pewnością sporo potrafią :biggrin: może jakiegoś rowerzystę uda się im zatrzymać :P

Byłem w Legionowie, fajnie to wygląda... wjeżdżasz sobie na taki mini tor i napierdzielasz okrążenia, najczęściej swoimi motongami :shock3:

Edytowane przez Zidus (wyświetl historię edycji)

A ja powiem tak. Spotkałem dziś o 8 Panów jak stali na Mickiewicza i Żeromskiego.

Kierownik motonga  całkiem młody gość i jak zwolniłem przy nich to grzecznie się przywitał

jakby to był jego naturalny odruch więc może nie będzie tak źle ;)

Ja tam byłem pozytywnie zaskoczony jego szybką reakcja.

Też myślę, że będą raczej odsiewać szaleńców (czy to w puszkach czy ma motongach), a nie polować na normalnych motocyklistów, którzy wiadomo czasem trochę odkręcą.

https://www.youtube.com/watch?v=o6f9ObCTeIA

może z tymi naszymi też da się jak z ludźmi :smile:

Edytowane przez krzychoslav (wyświetl historię edycji)

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png