rescuer Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Poniżej maszyny, które śnią mi się po nocach. Kiedy po raz pierwszy w życiu Cafe racera zobaczyłem, pomyślałem, że po prostu muszę mieć taki motocykl. Choć by dla "miecia" Jeszcze nie dziś, ale kiedyś Ducati 1000 Sport Norton Commando 961 Triumph Thruxton 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pęku Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Piękna sprawa. Sam zaczynam coś kombinować w tym temacie. Podstawa to sv 650s po lekkich przeróbkach. Cały goły, lampa klasyczna, lusterka w kierownicy... Jedyne z czy mam problem to akcesoryjne obudowy liczników, ponieważ te co zostały z s-ki to porażka, ale trzeba jakoś jeździć do czasu wymiany. Jedyne co mnie tak naprawdę wzięło to dźwięk v-ki. Dalej to już własna koncepcja. Mam w planach większe modyfikacje i będę się ich trzymał, tylko troszkę kasy jest potrzebne. Temat rzeka, można przerabiać "każdą" maszynę w tym stylu ale najważniejszy jest ten smaczek. Pozdrawiam i do zobaczenia w nowym sezonie 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Raczej nie będę miał nigdy odwagi brać się za przerabianie. Jeśli będzie mnie stać, kupię takie moto Ale to są nie bagatela sumy. Poza tym raczej jako drugie moto. Na razie, w fazie marzeń. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorima Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 taaaaaa... cafe-racery są cuuudne stylistyka i klimat otaczający te motocykle to klasyka http://www.welovecaferacers.com/?tag=Ducati Duuuuucaaaaatiiiii ruuuuuuuleeeesss!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esquina Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 W łodzi czasem można spotkać na drogach, często bazą do takich maszyn są "ciężkie" nakedy. np. yamaha 1300 itp. Piękne maszyny, sam się jaram takimi customami. Nie koniecznie tylko caferacerami ale ogólnie różnymi konstrukcjami tego typu i nie mam tu na myśli chopperów. Jak znajdę kilka filmików to Wam pokażę. To jest dopiero LANS jechać takim sprzętem Ojj Jorima na tej stronie są przepiękne customy <3 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Żeby bawić się w customing trzeba mieć dużo cierpliwości, dużo kasy i jeszcze trochę cierpliwości Wypadało by być jeszcze ciut mechanicznym ... ehh. Kiedyś przejazdem widziałem jakiegoś srebrnego cafe na Limanowskiego w tym niedawno otwartym "salonie" motocyklowym. Nie było czasu podjechać obejrzeć wiec nie wiem ani co było bazą, ani ile za niego chcą. Prezentował się ładnie. A tak przy okazji 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 To ja wam załączam 3 cudeńka, które w przeciągu ostatniego roku zdobiły mój pulpit. Jestem wielkim fanem cafe-racerów. Ich stylistyka powala... szkoda tylko, że te wszystkie przeróbki są tak kosztowne. Jakby nie podatki to byłbym 70% bogatszy a tak... cóż Wklejam, bo może ktoś też je wrzuci na pulpit 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Nie mogę rozkminić czym jest to cudo z ostatniego zdjęcia ... Co tu było bazą? A widzieli Państwo Panigale S w cafe ? Daje link do motormanii tam wiele zdjęć, nie będę wklejał po jednym. http://motormania.com.pl/newsy/swiat/ducati-elite-ii-cafe-racer-na-bazie-1199-panigale-s/attachment/ducati-elite-ii-cafe-racer-panigale-s-4-fot-mkfotografie_nl/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Piękne maszyny też bym takie chciał ale najpierw trza znaleźć jakiegoś sponsora by mi to kupił. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Piękne maszyny też bym takie chciał ale najpierw trza znaleźć jakiegoś sponsora by mi to kupił. Da się zrobić. Jeden sprzeda autobus drugi karetkę Świetne maszyny. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Da się zrobić. Jeden sprzeda autobus drugi karetkę Świetne maszyny. Hahahahaha Chyba by mnie ganiali jak by sobie karetka zniknęła... i wolę nie myśleć co by mi zrobili. Wiele paragrafow można podciągnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BobeQ Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Yamaszka, którą wkleił Aidekk jest cudowna *.* Wklejam, bo może ktoś też je wrzuci na pulpit Już gości na moim pulpicie, DZIĘKI!! 0 Cytuj Motocykle , samochody to dla większości ludzi maszyny do przemieszczania się z punktu A do punktu B. Ale dla takich jak ja to coś więcej, silnik jest jak drugie serce a, akumulator, rozrusznik, przerywnik, cewka, świece są jak respirator, który ciągle to serce przywraca do życia i nie da się tego wszystkiego opisać słowami bo to jest miłość i pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Ja autobus mogę wyprowadzić tylko jak go na Ukrainę zawieźć. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Piękne maszyny też bym takie chciał ale najpierw trza znaleźć jakiegoś sponsora by mi to kupił. Masz po kosztach http://tablica.pl/oferta/jawa-50-cafe-racer-pilne-CID5-ID3Am4p.html#1ca7eb646a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Nie mogę rozkminić czym jest to cudo z ostatniego zdjęcia ... Co tu było bazą? MV Augusta 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 MV Augusta o to to to 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfeti Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Dodam i ja dwa słowa... Cafe Racer chodzi mi po głowie od samego początku jak zrobiłem prawko... Oczywiście są gotowce w tej stylistyce jak Moto Guzzi V7, Triumphy, Kawa W800, stara Honda GB 500, Yamaha SR 400 (w końcu jest nowy model) itp. czy takie "odmieńce" jak Benelli Cafe Racer... wszystko street trackery, flat trackery i cafe racery Niestety nowe klasyczne modele kosztują i to sporo! Z drugiej strony firmy które robią to profesjonalnie też sobie cenią swoje projekty... http://thebikeshed.cc/ tu często można znaleźć ogłoszenia na sprzedaż - raz widziałem dopiero Polski projekt jest też https://www.facebook.com/pages/Motors-Work/290527020988121?fref=ts - powiedzmy, że dopiero zaczynają ale dużo ciekawych prac powstaje i Polskie , jest też sklep za Szczecina ale nie pamiętam adresu "moto-klinika", z akcesoriami etc do budowy... czasami mają też gotowe projekty i motocykle do przebudowy... Polecam także strony http://www.bikeexif.com/ czy http://deuscustoms.com/... ale raczej jako inspirację i źródło tapet na pulpit W necie nie brakuje blogów, stron poświęconych tematyce wystarczy poszukać, programy w tv (na Discovery), jest polskie forum cafe racerów ale nie da się do niego dodać od tak... a poniżej kilka fotek przeróbek Dominatora... a ja dalej szukam maszyny do przerobienia... w Łodzi widziałem raptem ze 3 pięknie przerobione motocykle... koszt samej lampy to jakieś 1500 plnów i jeszcze jeden akcent z PL 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Olo dzięki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 cofe i bobbery są cool 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi