Turboldz Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Jeśli chodzi o naukę to uczyłem się w szkole Delta i na kat. A i B. Jeśli chodzi o egzaminy to zdałem za 2 razem w jednym jak i w drugim przypadku. Pierwszy egzamin na kat. B oblałem bo gość chciał mnie uwalić a że nie miał na czym to sobie po prostu coś sobie wymyślił "jego zdaniem nie chciałem ustąpić pierwszeństwa :D". Niestety odwołać się nie mogłem bo jeszcze nie było kamer. Tak czy inaczej pamiętam że egzaminatorowi nawtykałem konkretnie po tym jak mi powiedział że stworzyłem zagrożenie w ruchu drogowym Gdy mu odpowiedziałem że to dziwne bo już od 2 lat jeżdżę autem bez prawka i żadnego wypadku nie spowodowałem jego mina była bezcenna. Na A za pierwszym razem uwaliłem z własnej winy rozkojarzony kręciłem 8semki i w pewnym momencie jakoś dziwnie szybko poruszyłem kierownicą przez co chyba wjechałem na linie no i zonk . 0 Cytuj www.szpiegowskie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiedz102 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 A ja... zdałem wczoraj egzamin na kat. A w moim odczuciu razem z prawem jazdy powinienem dostać odznakę StuntMaster za ten wolny slalom na Gladiusie zdałem za 2. razem, żeby trzymać się tematu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabioka Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 B za pierwszym. Co z tego jak od tamtego czasu przez 5 lat skasowałam dwa auta A zrobię, na przyszły sezon czas zacząć kasować motocykle 0 Cytuj Każdy motocyklista jest piękny - póki nie zdejmie kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maloletni Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ktoś moze napisze coś o A2? Jak zdawał? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ja zdawałem 2 razy na smutnej. Chyba wrzesień 2009 roku. Kurs poszedł nadzwyczaj szybko bo podjechałem się zapisać swoją cebrą F3. Gość stwierdził że nie będziemy się wygłupiać. Na motorek kursowy wsiadłem tylko żeby sprawdzić jak się prowadzi. Jeszcze tego samego dnia załatwiłem lekarza, a następnego zapisałem się na egzamin. Na egzaminie zero stresu. Jechałem jak zwykle.. no i dałem ciała. Mianowicie: Szybka redukcja przed skrzyżowaniem, hamulec, spojrzenie w lewo, prawo. pusto, no to dzida. A w słuchawce słyszę: co pan tak goni.. koniec egzaminu..?!? Powód: Nie postawiłem nogi na ziemi przed linią stopu... więc znaczy że motocykl się nie zatrzymał. Co za brednie. Ale pewnie na kursie by mi o tym powiedzieli Za drugim podejściem stawiałem dwie giry, coby się pan egzaminator przyjrzał. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.Berni Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Mi robili straszne problemy z ustaleniem terminów wszystko musiałem zdawać oddzielnie... Najpierw teoria A+B - 1 błąd, później kat A - 0 problemów. W porządku egzaminator. Spokojny przejazd przez miasto, cały czas próbowałem trzymać się w granicy 50 km/h. Później Kat B - też za 1 . Jeden błąd na przejściu na pieszych i w roli głównej stara babka. Widziałem, że kobicina chce przejść, więc się zatrzymałem. Po chwili weszła na pasy, zeszła... i zgadnijcie co zrobiła?.... weszła i zeszła Egzaminator powiedział, że powinienem jechać. Na kursy chodziłem do Auto-Bisu. Wszystko pełna profeska. Na A nawet ćwiczyliśmy technikę jazdy, przeciwskręt, hamowanie awaryjne + przeciwskręt, bardzo ciasny slalom, że praktycznie gmolami było szorowane. Jazda po trasie dla cross'a Suzuki dr 125. Więc była fajna zabawa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Kategoria B w 1997 r za czwartym razem...Auto szkoła już nie istnieje więc nie będę się rozpisywał. Kat. A w zeszłym roku za pierwszym razem. Egzamin z wielkimi emocjami i w końcu interwencją pana kierowcy elki. Szkoła to CSK z Pabianic instruktor Łukasz który jest motocyklistą i policjantem. Na kursie takie rzeczy jak przeciwskręt ósemka prawą lub lewą ręką awaryjne hamowania i dużo pracy domowej. Generalnie bardzo fajna odpowiadająca mi atmosfera. A usłyszeć od policjanta w słuchawce że prowadzę motocykl jak rasowy pirat drogowy, bezcenne. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasher Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Zdałem wczoraj za 3 razem Gdyby nie stres to i bym za pierwszym zdał 0 Cytuj Zapraszam do odwiedzania i wspierania fundacji "Świat z 4" Zapraszam http://swiatz4.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazy An (anetaisuzi) Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Witam Ja zdałam na kat A i nie za pierwszym razem, nie będę pisać za którym bo to nikomu w niczym nie pomoże. Nie można się w każdym razie załamywać. Egzamin jest trudny zwłaszcza dla osób niskich takich jak ja, co to ledwo paznokciami glebę smyrają. W moim przypadku najgorszy był stres. Kiedy byłam na luzie własciwie robiłam wszystko bezbłędnie, a kiedy przychodził exam wszystko odwrotnie. W końcu stwierdziłam że odpuszczam no i zdałam. 0 Cytuj Lazy An Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor STG Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Kat.A w 1988 r. na WSK 125 na szkolnym boisku czas 3 min.za 1 razem kat.B w 1988 r. oczywiście niezapomnianym fiatem 126p za 1 razem kat.C w 1990r. to był Star 28 egzamin za 1 razem kat.C+E 2008r.na smutnej egzamin był na placu horrorem, egzaminator cały czas gadał z córką przez telefon na temat wynikłego właśnie rozwodu a na koniec oznajmił że nie zdałem. Drugie podejście w Sieradzu, egzaminator dusza człowiek - na spokojnie i wszyscy zdali. Chciałbym jeszcze zrobić autobusy tak dla siebie. Ale na pewno w Sieradzu. Pozdrawiam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boromir Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 a jak idzie zdawanie nowych testów ? bo chyba trasa egzaminu jest ustalona na Motocykl? Ja rzutem na taśmę zrobiłem po staremu C - za drugim razem i mój błąd że nie zrobiłem A. 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawa Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 od 19 stycznia 2013r. nie ma trasy na A\A1\A2. Trasa została tylko na kategorię AM, ale nie wiem czy taka sama, jak kiedyś na A. Z tego co słyszałem mają być jeszcze jakieś zmiany w teoretycznej części, ale kiedy i jakie...któż to wie. Moim zdaniem nowa teoria jest lepsza, bo przynajmniej muszą się trochę pouczyć przepisów i nie można już tak jak kiedyś na podstawie obrazka pyknąć poprawnych odpowiedzi. Zdałem B w 2005r. i A w zeszłym. Wydaje mi się, że zmiany, które zaszły w części teoretycznej mimo wszystko można zapisać in plus. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałPce Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 B w 2008r. za 2 razem w Sieradzu, nie ma co się rozpisywać bo dawno i nie prawda , jeśli chodzi o A to zebrałem się w końcu w tamtym roku więc na nowych zasadach, udało się za 1 razem . W egzaminie teoretycznym nie zauważyłem jakiejś dużej zmiany jeśli chodzi o trudność.Jest trochę inaczej no ale znak "Ustąp pierwszeństwa" choćby było milion innych sytuacji na tych obrazkach to będzie znaczył to samo . Na kursie jeździłem SV 650 i to był błąd, bo gaźnikową i zmęczoną SV, jeździ się inaczej niż Gladkiem, tak więc nie polecam robić kursu na czymś innym niż ma Word. Oczywiście głównie tyczy się to placu, bo miasto to wiadomo. Teraz już nie ma ustalonej trasy jeździ się jak sobie zapragnie tego egzaminator:D Co do placu to obsługa jeden płyn i jedne światła do pokazania + obowiązkowo sprawdzenie łańcucha o którym nie przypomni egzaminator, jedynie gdy się nie sprawdzi to przypomni że już po egzaminie . Po obsłudze tzw. garaż, w tył, w przód i w tył i Gladek stoi ;d. Po tym wszystkim ósemka x5 wg. mnie łatwiejsza niż stara, można jeździć aż do znudzenia, w Gladku wbijasz jedynke, puszczasz sprzęgło i tak się robi wszystkie wolne manewry, żadne kombinacje ze sprzęgłem czy hamulcem. Po ósemce , slalom wolny x2 i to chyba najtrudniejsza część, trzeba uważać bo jest dosyć ciasno, gladek ma Gmole, a nie można nawet "musnąć" pochołka, wrazie nie wyrobienia się w kolejną bramkę lepiej się zatrzymać. Jak się zatrzymamy to niestety powtarza sie ósemke i znowu wolny slalom x2(bo to wg. Word jedno zadanie), każde zadanie można jeden raz powtórzyć Po tym slalom szybki (30km/h) i omijanie przeszkody przy prędkości 50km/h, slalom jak slalom nic strasznego, omijanie to w sumie przejazd na wprost przy tym ustawieniu pachołków . Ostatnia na placu górka, po niej dozbrajają Cie w "zestaw słuchawkowy" i na miasto Jeśli ktoś jeszcze nie zrobił, to może się przyda pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati5679 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Kat. B 03.02.2014r. w Sieradzu za 3 razem , jeśli chodzi o A2 to jest w planach na nadchodzący sezon 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Valdi: Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) O a ja tu jeszcze nie pisałem... Na B za pierwszysm razem w 1994, oczywiście na maluchu. Na A zrobiłem sobie prezent na dzień dziecka i zdałem 1go czerwca 2011 również za pierwszym razem, ale sądząc po minie pana egzaminatora, nie tak miał się ten egzamin skończyć Edytowane 14 Lutego 2014 przez :Valdi: (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj http://www.kerala.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomahouk Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Normalne że za 1 razem 1992 rok 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3DNAR Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Na A za drugim. Za pierwszym mi blondynka w elce na rondo się wpakowała 0 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Za 3-cim, mając wcześniej 2 lekcje pokory- mogę śmiało powiedzieć, że dzięki temu nadal żyję. Ba- po roku spędzonym z własnym motocyklem pojechałem na Maratońską podziękować panu Ryszardowi (wszystkie 3 egzaminy miałem z tym samym gościem). 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWIREQ Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Za pierwsZym razem ale co najlepsze to przed znaczącymi zmianami w przepisach hehe 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Valdi robiłeś A na maluchu? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsel Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 za 1-rwszym, tak wyszło jakoś 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Ja zrobiłem za pierwszym, do tego śnieg z deszczem padał 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonia Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 No raczej że za pierwszym ha ha razem z braćmi moimi wszyscy za pierwszym razem farcik 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Valdi: Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Valdi robiłeś A na maluchu?thx już poprawione 0 Cytuj http://www.kerala.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIELGRZYM Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 B za 3 razem w 96 roku. 3 lata jazdy bez uprawnień niczego nie zmieniły A za 1 razem w 2013. Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi