Krayzys Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Siemka. Czy mogę do skutera 4t wrzucić sportowy zakręcony wydech ? Bo wiem że do 2t można bez obaw ale nie wiem jak jest w przypadku 4T chłodzonego powietrzem a nie cieczą . Edytowane 10 Marca 2014 przez Krayzys (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Możesz, kto Ci zabroni? 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Zakręcony- z dyfuzorem? przecież to brzydkie jest 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krayzys Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Czy ja wiem ale dźwięk zmienia .Osobiście wolałbym chyba jednak przelotowy bo ładne i wgl. Tyle że podobno do 4t się ich nie powino montować bo psują silnik ale czy to prawda to nie wiem ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Nie popsuje Ci się nic, nie wdawajmy się w szczegóły. Zakładaj jak chcesz. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s2nter Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 A właściwie skoro temat został poruszony, to zapytam też skąd wziął się ten mit (lub nie), że w 4T wydech przelotowy spowoduje wypalenie gniazd zaworowych i destrukcję silnika? Że wydech przelotowy do 4T musi być koniecznie dedykowany do danego silnika? Przecież chyba tak naprawdę to można kawałek rury wstawić i nic się mu nie stanie? 0 Cytuj Kiedy wsiadam na motocykl, budzę się ze snu i zaczynam prawdziwie żyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 No właśnie nie można. Jak założysz przelot to przez silnik przelatuje więcej powietrza a tyle samo paliwa, czyli mieszanka staje się uboższa. To skutkuje podniesieniem temp. pracy silnika, dostają zawory i głowa. Jak zmienisz wydech, dolot, ustaw mieszankę na optymalną Przy gaźniku większe dysze, przy wtrysku komp i strojenie. Po zmianie wydechów bez ingerencji w skład mieszanki nie dość, że rozwalasz silnik to jeszcze tracisz moc Jedyny zysk to dźwięk. EDIT: Poczytaj Działkowego:) http://motocykle-lodz.pl/topic/4271-r6-a-filtr-kn-i-dawka-paliwa/?hl=%2Bdzia%C5%82kowy+%2Bemeryt#entry96273 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 A właściwie skoro temat został poruszony, to zapytam też skąd wziął się ten mit (lub nie), że w 4T wydech przelotowy spowoduje wypalenie gniazd zaworowych i destrukcję silnika? Że wydech przelotowy do 4T musi być koniecznie dedykowany do danego silnika? Przecież chyba tak naprawdę to można kawałek rury wstawić i nic się mu nie stanie? to jeszcze i tu (wszystko już było na forum lenie...) -> http://motocykle-lodz.pl/topic/160-t%C5%82umikiwydechy-czy-firma-ma-znaczenie/page-2?hl=+t%C5%82umik%20+czy%20+firma%20+znaczenie 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krayzys Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Mam właśnie do kupienia wydech od 2t mogę go dać do 4t ? Jest to ten wydech : http://tablica.pl/oferta/wydech-sportowy-do-skutera-CID5-ID3RptB.html#bbe84058ed Edytowane 14 Marca 2014 przez Krayzys (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s2nter Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 No właśnienie mozna. Jak załozysz przelot to przez silnik przelatuje więcej powietrza a tyle samo paliwa, czyli mieszanka staje się uboższa. To skutkuje podniesieniem temp. pracy silnika, dostają zawory i głowa. Jak zmienisz wydech, dolot, ustaw mieszanke na optymalną Przy gaźniku większe dysze, przy wtrysku komp i strojenie. Po zmianie wyechów bez ingenerncji w skład mieszanki nie dośc że rozwalasz silnik to jeszcze tracisz moc Jedyny zysk to dźwięk. EDIT: Poczytaj Działkowego:) http://motocykle-lodz.pl/topic/4271-r6-a-filtr-kn-i-dawka-paliwa/?hl=%2Bdzia%C5%82kowy+%2Bemeryt#entry96273 Oczywiście zapoznam się Ach no co do tego, że należy ustawić mieszankę to się zgodzę na logikę. Czyli rurę można założyć, tylko trzeba regulować mieszankę, jednak z tematem zapoznam się później to jeszcze i tu (wszystko już było na forum lenie...) -> http://motocykle-lodz.pl/topic/160-t%C5%82umikiwydechy-czy-firma-ma-znaczenie/page-2?hl=+t%C5%82umik%20+czy%20+firma%20+znaczenie Dziękuję za link. Poczytam wieczorem 0 Cytuj Kiedy wsiadam na motocykl, budzę się ze snu i zaczynam prawdziwie żyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Ale wydech od 2t z dyfuzorem w 4t ? W 2t pełni on ważną funkcje. W 4t nie zaszkodzi ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Sobie poczytałem to co kolega Działkowy napisał i aż mnie strach obleciał bo mam małą wgniotę na kolektorze jednego cylindra, ciekawe ile to może napsuć w silniku 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Mam właśnie do kupienia wydech od 2t mogę go dać do 4t ? Jest to ten wydech : http://tablica.pl/oferta/wydech-sportowy-do-skutera-CID5-ID3RptB.html#bbe84058ed W 2t dyfuzor ma za zadnie spowalniać spaliny, a w 4t mają jak najszybciej wychodzić Nie rozumiem Cię, parzcież od tego tłumika nie będzie Ci głośniej skuter chodzić... Miałem w chinolu przez kilka tysięcy km przelot i nic się nie działo z silnikiem, tylko mało co tam było seryjne 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krayzys Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Chyba się jednak zdecyduje na przelota . Tyle żę się teraz trochę boję bo nie wiem czy bym se poradził z tym wyregulowaniem mieszanki odpowiednim . A co do tego z dyfuzorem myślałem by go dac tak dla wyglądu bo oryginalny du%&,y nie urywa . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Jak jesteś OGARNIETY to przy takim silniku powinieneś sobie poradzić. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMmaciek Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Samo ogarniecie nie wystarczy, minimum to analizator spalin. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi