monika :*** Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 witam mam Yamahę Virago535 jest to mój pierwszy motor i jeszcze nie mam prawka związku z tym chciałabym się dowiedzieć jak to w ogóle przebiega? Jest jakaś nauka jazdy? Jak przebiega egzamin? ile muszę za niego zapłacić? z góry dziękuje za odpowiedzi 0 Cytuj
Emil89 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Poszukaj w dziale "szkoły jazdy" tam wszystkiego się dowiesz http://motocykle-lodz.pl/forum/26-szko%C5%82y-jazdy/ Edytowane 9 Marca 2014 przez Emil89 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro, marz tak jakbyś miał żyć wiecznie...
Kitket987 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Robisz to tak samo jak i na samochód. Najpierw kurs teoria+praktyka, w przypadku Virażki to prawko A2 wystarczy z tego co się orientuję. Koszty kursu zależnie od szkoły ale około 1500 zł jak sądzę Tutaj tak poglądowo jak wygląda egzamin praktyczny na placu: http://www.youtube.com/watch?v=5YqoPt1YbE8 Tyle co wiem to powiedziałem, ale jest kilku instruktorów na forum to na pewno, któryś poda więcej informacji 1 Cytuj
motoTomasz Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Złośliwi twierdzą, że ESI, ELA, EZD itp. chyba nie muszą mieć prawa jazdy, egzaminów, szkoleń żeby mogli jeździć dowolnym typem pojazdów bo wielkiej różnicy i tak to nie robi. Przynajmniej tak słyszałem 3 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.
monika :*** Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 Złośliwi twierdzą, że ESI, ELA, EZD itp. chyba nie muszą mieć prawa jazdy, egzaminów, szkoleń żeby mogli jeździć dowolnym typem pojazdów bo wielkiej różnicy i tak to nie robi. Przynajmniej tak słyszałem oj nie wiem kolego skąd tak słyszałeś ale to nie prawda nie radze jeździć bez prawka bo później można zostać nieźle po tyłku 0 Cytuj
Tomi Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 jeszcze nie mam prawka związku z tym chciałabym sie dowiedzieć jak to w ogóle przebiega ? jest jakaś nauka jazdy ? jak przebiega egzamin ? ile muszę za niego zapłacić ? Złośliwi by powiedzieli, że prawko i umiejętności przynosi Wrozka. Sorry, ale to było naiwne... 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007
Lans Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) dziewczyno skąd Ty jesteś że zadajesz takie pytania albo gdzie byłaś jak Cie nie było a tak na poważnie : na początku udajesz się do starostwa po nr PKK idziesz do auto szkoły, żeby zrobić kurs nauki jazdy kat A , cena około 1200-1500zł zdajesz egzaminy: pierwszy egzamin teoretyczny 30zł po zdaniu teorii egzamin praktyczny ,który składa się z 2 części plac manewrowy i ruch drogowy 180zł (zdawalność słaba w wordzie kasy brak ) po zdaniu egzaminow śmigasz do starostwa z wnioskiem o wydanie prawka, płacisz okolo 100zł czekasz max 2 tyg i latasz na legalu jasne ? Edytowane 9 Marca 2014 przez Lans (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj
jaquzie Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 a może tak? 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
boromir Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Filmik obejrzałem z przyjemnością - ale nie sądzę żebym się przesiadł z 50ki primo 1 - koszt kursu biorąc pod uwagę inne kategorie strasznie wyśrubowany dodatkowy koszt egzaminów - raczej w Łodzi kilka należy doliczyć 2 - w ciągu ost 5 lat robiłem C i D bez żadnych problemów zdałem i muszę powiedzieć że na A - trzeba zasuwać takie figury jak w cyrku <Balszoi> chyba ich pogieło a kiedyś było tak fajnie Pozdro i życzę powodzenia. Edytowane 10 Marca 2014 przez boromir (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę
Kitket987 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Rafał fakt, kurs na prawko jest strasznie drogi, ale jazda tą 50-tką też się kiedyś nudzi (zaczyna brakować mocy ). Na tej pojemności wiadomo lekki tuning i można wycisnąć z 100km/h, ale dochodzi właśnie sprawa ewentualnego zatrzymania. Jeden policjant machnie ręką a drugi zabierze dowód i zaczynają się cyrki. Nie mówię już o najczarniejszej wersji spowodowania wypadku z nadmierną prędkością. Koszt faktycznie spory bo około 2tys. ale przeliczając ew. późniejsze problemy/wydatki to nie jest to tak dużo A przecież kursu chyba nie musisz robić w łódzkim WORD, tak bynajmniej mi się wydaje, bo ja mam do wyboru trzy - Piotrków, Sieradz, Cze-wa 0 Cytuj
salat Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Nie przesadzajmy z poziomem trudności egzaminu, co prawda pierwszy termin oblałem ale z własnej winy i to pomimo że egzaminator starał się przmknąć oko. Także ze srogością egzaminatorów w Łodzi to może też bez przesady. Natomiast koszty faktycznie nie małe ale to też trudno się dziwić, w końcu dwa pojazdy muszą być zaangażowane w jazdy miejskie, a na egzaminie nie dość że dwa pojazdy to jeszcze prócz egzaminatora dochodzi kierowca. Plac manewrowy faktycznie wygląda na trudny ale spokojnie jest do ogarnięcia. 0 Cytuj
JaRoD Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Na kursie masz albo jako plecak (jeden pojazd) albo dwa Moto. 0 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD
boromir Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Panowie spoxik - ale jak w domu wytłumaczyć debet 2000 chiba trzeba zacząć obmyślać Watykańską intrygę 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę
JaRoD Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Sprzedaj nerkę Będziesz prawdziwym dawcą 1 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD
Olo Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Podepnę się pod temat, a więc: Chcę się zapisać w wordzie na teorię i jakie muszę mieć ze sobą dokumenty? jak nie mam 18 muszę mieć jakieś zgody rodziców? 0 Cytuj
motoTomasz Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 W auto szkole nic nie mówili na ten temat? 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.
Rebel Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 W auto szkole nic nie mówili na ten temat? On był u Chmielewskiego, dlatego nie wie :-) 0 Cytuj Live slow!!!
Olo Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) W auto szkole nic nie mówili na ten temat? Mówili, ale jednym uchem wpadło, a drugim wypadło Rebel, u Chmielewskiego to byłem 2 lata temu na "kursie" Na razie mnie nie załamujcie, paszport tydzień temu się skończył a, A1 nie upoważnia do egzaminu ;/ Edytowane 20 Marca 2014 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi