monika :*** Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 witam mam Yamahę Virago535 jest to mój pierwszy motor i jeszcze nie mam prawka związku z tym chciałabym się dowiedzieć jak to w ogóle przebiega? Jest jakaś nauka jazdy? Jak przebiega egzamin? ile muszę za niego zapłacić? z góry dziękuje za odpowiedzi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil89 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Poszukaj w dziale "szkoły jazdy" tam wszystkiego się dowiesz http://motocykle-lodz.pl/forum/26-szko%C5%82y-jazdy/ Edytowane 9 Marca 2014 przez Emil89 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro, marz tak jakbyś miał żyć wiecznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitket987 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Robisz to tak samo jak i na samochód. Najpierw kurs teoria+praktyka, w przypadku Virażki to prawko A2 wystarczy z tego co się orientuję. Koszty kursu zależnie od szkoły ale około 1500 zł jak sądzę Tutaj tak poglądowo jak wygląda egzamin praktyczny na placu: http://www.youtube.com/watch?v=5YqoPt1YbE8 Tyle co wiem to powiedziałem, ale jest kilku instruktorów na forum to na pewno, któryś poda więcej informacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Złośliwi twierdzą, że ESI, ELA, EZD itp. chyba nie muszą mieć prawa jazdy, egzaminów, szkoleń żeby mogli jeździć dowolnym typem pojazdów bo wielkiej różnicy i tak to nie robi. Przynajmniej tak słyszałem 3 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika :*** Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Złośliwi twierdzą, że ESI, ELA, EZD itp. chyba nie muszą mieć prawa jazdy, egzaminów, szkoleń żeby mogli jeździć dowolnym typem pojazdów bo wielkiej różnicy i tak to nie robi. Przynajmniej tak słyszałem oj nie wiem kolego skąd tak słyszałeś ale to nie prawda nie radze jeździć bez prawka bo później można zostać nieźle po tyłku 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 jeszcze nie mam prawka związku z tym chciałabym sie dowiedzieć jak to w ogóle przebiega ? jest jakaś nauka jazdy ? jak przebiega egzamin ? ile muszę za niego zapłacić ? Złośliwi by powiedzieli, że prawko i umiejętności przynosi Wrozka. Sorry, ale to było naiwne... 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) dziewczyno skąd Ty jesteś że zadajesz takie pytania albo gdzie byłaś jak Cie nie było a tak na poważnie : na początku udajesz się do starostwa po nr PKK idziesz do auto szkoły, żeby zrobić kurs nauki jazdy kat A , cena około 1200-1500zł zdajesz egzaminy: pierwszy egzamin teoretyczny 30zł po zdaniu teorii egzamin praktyczny ,który składa się z 2 części plac manewrowy i ruch drogowy 180zł (zdawalność słaba w wordzie kasy brak ) po zdaniu egzaminow śmigasz do starostwa z wnioskiem o wydanie prawka, płacisz okolo 100zł czekasz max 2 tyg i latasz na legalu jasne ? Edytowane 9 Marca 2014 przez Lans (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 a może tak? 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 :>http://sites.google.com/site/jaquzie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boromir Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Filmik obejrzałem z przyjemnością - ale nie sądzę żebym się przesiadł z 50ki primo 1 - koszt kursu biorąc pod uwagę inne kategorie strasznie wyśrubowany dodatkowy koszt egzaminów - raczej w Łodzi kilka należy doliczyć 2 - w ciągu ost 5 lat robiłem C i D bez żadnych problemów zdałem i muszę powiedzieć że na A - trzeba zasuwać takie figury jak w cyrku <Balszoi> chyba ich pogieło a kiedyś było tak fajnie Pozdro i życzę powodzenia. Edytowane 10 Marca 2014 przez boromir (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitket987 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Rafał fakt, kurs na prawko jest strasznie drogi, ale jazda tą 50-tką też się kiedyś nudzi (zaczyna brakować mocy ). Na tej pojemności wiadomo lekki tuning i można wycisnąć z 100km/h, ale dochodzi właśnie sprawa ewentualnego zatrzymania. Jeden policjant machnie ręką a drugi zabierze dowód i zaczynają się cyrki. Nie mówię już o najczarniejszej wersji spowodowania wypadku z nadmierną prędkością. Koszt faktycznie spory bo około 2tys. ale przeliczając ew. późniejsze problemy/wydatki to nie jest to tak dużo A przecież kursu chyba nie musisz robić w łódzkim WORD, tak bynajmniej mi się wydaje, bo ja mam do wyboru trzy - Piotrków, Sieradz, Cze-wa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Nie przesadzajmy z poziomem trudności egzaminu, co prawda pierwszy termin oblałem ale z własnej winy i to pomimo że egzaminator starał się przmknąć oko. Także ze srogością egzaminatorów w Łodzi to może też bez przesady. Natomiast koszty faktycznie nie małe ale to też trudno się dziwić, w końcu dwa pojazdy muszą być zaangażowane w jazdy miejskie, a na egzaminie nie dość że dwa pojazdy to jeszcze prócz egzaminatora dochodzi kierowca. Plac manewrowy faktycznie wygląda na trudny ale spokojnie jest do ogarnięcia. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoD Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Na kursie masz albo jako plecak (jeden pojazd) albo dwa Moto. 0 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boromir Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Panowie spoxik - ale jak w domu wytłumaczyć debet 2000 chiba trzeba zacząć obmyślać Watykańską intrygę 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoD Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Sprzedaj nerkę Będziesz prawdziwym dawcą 1 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Podepnę się pod temat, a więc: Chcę się zapisać w wordzie na teorię i jakie muszę mieć ze sobą dokumenty? jak nie mam 18 muszę mieć jakieś zgody rodziców? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 W auto szkole nic nie mówili na ten temat? 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebel Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 W auto szkole nic nie mówili na ten temat? On był u Chmielewskiego, dlatego nie wie :-) 0 Cytuj Live slow!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) W auto szkole nic nie mówili na ten temat? Mówili, ale jednym uchem wpadło, a drugim wypadło Rebel, u Chmielewskiego to byłem 2 lata temu na "kursie" Na razie mnie nie załamujcie, paszport tydzień temu się skończył a, A1 nie upoważnia do egzaminu ;/ Edytowane 20 Marca 2014 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi