Bajzel Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Wpisz tekst ...Panie i Panowie,Od pewnego czasu poszukuje moto dla siebie. Poświeciłem masę czasu na przeglądanie recenzji, oglądanie filmów czy odwiedziny w salonach. Teraz zapytam Was o opinie Mały Background:Szukam moto głównie do miasta jakieś 80%, 20% na wycieczki. Początkowo chciałem kupić coś w styly fazera8, ale jakoś owiewka mi nie leży. Przejeździłem 3 sezony xj6 - poszukuje takiego średniego nakeda.Jeszcze parę tygodni temu w stawce poza z 800 i mt 09 był streettriple ale ostatnio go odrzuciłem z listy.Przemyślenia.Jeśli chodzi o silnik - moc i nm wydają się być podobne. ciekaw jestem tylko jaki w praktyce będzie miała wpływ brak jednego cylindra w Yamasze [ ] (zarówno na dźwięk jak i osiagi). Ustawienia w mt 09 pracy przepustnicy, ciekaw jestem czay bajer czy może sie przydać np. wolniejsza reakcja przepustnicy w deszczu/mokrej nawierzchni.Masa - dramatyczna różnica na korzyść yamaha około 40 kg.... jak myślicie zrobi to różnice na mieście bo na trasie raczej nie. Nie planuje żadnej hardcorowej jazdy na torze etc.Cena - bardzo podobnaWygląd - pojęcie względne - dla mnie kawa więcej plastyku ale taka bardziej drapieżna. Yamaha taka bardziej surowca więcej odkrytych elementów. na korzyść kawa.Pozycja - tutaj mogę tylko powiedzieć to co ogarnąłem w salonach - kawa ma twarde siedzisko i dość twarde zawieszenie co prawda nie jest z 1000 który wydaje się być mega twardy. Yamaha za to ma ciekawą pozycje - w recenzjach zachwalana - może ktoś miał okazje pojeździć??Abs - jak kupowałem pare lat temu xj6 czytałem że kawa ma słaby ABS, jako iż mnie interesuje tylko wersja ABS - ma ktoś może jakieś przemyślenia na ten temat... mało info w necie na ten temat.No i ta Pani z mt 09 z targów minus dla kawy bo ich nie było []Obydwa motocykle wydają sie być "wygranymi" - proszę o przemyślenia jeśli jakieś macie.Nie dajcie mi zostać bez moto na sezon pozdr, Edytowane 2 Marca 2014 przez Bajzel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 miałem przyjemność jechać kawą Z800 całkiem fajnie z yadzka MT09 nie miałem przyjemności , ale znajomy miał MT01 i był mega zadowolony super wygodny i ten dźwięk bajka sam jak bym miał zmieniać pewnie wolałbym odłożyć więcej i kupić mt01 ale to tylko moje zdanie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 MT01 to bezwładny kloc z długoskokową V-ką od czopera, nadający się do straszenia babć na pasach... MT09 to lekki i póki co ponadczasowy motocykl z rzędową 3ką, -40 kg przewagi w masie to kosmos w prowadzeniu i poręczności, bierz fortepian, będziesz pan zadowolony ... i póki co oryginalny 1 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Czytałem o MT09, że kozak jest nie z tej ziemi. Dużo dobrego wszędzie piszą ale ostrzegają przed pazurem Na najmocniejszej mapie ponoć nie da się wręcz jechać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 MT01 to bezwładny kloc z długoskokową V-ką od czopera, nadający się do straszenia babć na pasach... MT09 to lekki i póki co ponadczasowy motocykl z rzędową 3ką, -40 kg przewagi w masie to kosmos w prowadzeniu i poręczności, bierz fortepian, będziesz pan zadowolony ... i póki co oryginalny może masz rację że MT01 to kloc i do straszenia babć na pasach ale ja lubię straszyć babcie na pasach hahaha 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Ja miałem nie tak dawno temu bo jakieś 20 dni podobny dylemat: MT-07 vs Honda NC 700S vs Hyosung GT650P. Wybrałem Hyosunga i nie żałuję, ale czy Tobie by podszedł to już nie wiem. Na pewno możesz się przysiąść jak będziemy latać, tylko czy V-ka i 73 KM to to czego szukasz. Bo jeśli nie to z tego co mówiłeś polecam Fazera. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfeti Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Aidekk Ty kierowałeś się rozumem nie sercem ;P z tego co czytałem i oglądałem no i widziałem bo niestety nie jechałem MT09 faktycznie "ładny" i "zdrowy" sprzęt... tak jak rescuer pisze jeszcze nie spotkałem się z negatywną opinią, chyba, że "wariat" z drugiej strony z750 można w wyprzedaży roczników trafić dużo taniej... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi