Skocz do zawartości

Wycinanie W Stali.

ErR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuję firmy która wytnie mi małe dwie rzeczy w stali. Nie wiem czy to wodą, czy laserem, czy inaczej ale potrzebuję czegoś takiego ;) Zna ktoś coś takiego ?

W Gadce Starej jest firma co wycina wodą

Gówno prawda,"wodą"nie wytniesz nic-NAUCZ SIĘ TEGO PROCESU ZANIM DORADZISZ.

Mam myjkę ciśnieniową i chciałem wyciąć zębatkę i nie dało rady.Ew.główkę kapusty przetnę na "pół" :laugh2: :lol: :laugh2:

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

Gówno prawda,"wodą"nie wytniesz nic-NAUCZ SIĘ TEGO PROCESU ZANIM DORADZISZ. Mam myjkę ciśnieniową i chciałem wyciąć zębatkę i nie dało rady.Ew.główkę kapusty przetnę na "pół" :laugh2: :lol: :laugh2:

I tu się panocku mylisz łokrutnie ;)

Podkładałeś kiedy palec pod dyszę karchera? nie polecam :P  rozerwie w piździec. A to "parę barów". Pomysl co zrobi woda zmieszana ze ścierniwem pod ciśnieniem powiedzmy 4000 barów, o średnicy strumienia niecałego milimetra :laugh2:

Edytowane przez Dawid Xrv (wyświetl historię edycji)

• 4 lata później...

Hej, odświeżam kotleta.

Czy znacie jakieś dobre pracownie CNC w Łodzi. Muszę uchwyt do lampy wyciąć, zrobiłem projekt Acad, ale chciałbym w miarę szybko wyciąć elementy z (najlepiej) alu, a niektóre podkładki ze stali. Na razie znalazłem takie firmy w Łódzi i z okolic :

Matrix Metal Maciej Gajda

dakao.pl

prototype.edu.pl

adaks.pl

FiW Wilemborek

Macie może jakieś opinie  otych firmach lub mozecie polecić jeszcze kogoś?

Jarosik w ksawerowie, zawsze u nich wszystko wycinam, mają laser, wode, co chcesz 

Hej, niestety trochę mnie Jarosik zeźlił... ogólnie zawsze staram się zrozumieć problemy w terminach i wykonawstwie, bo ludzie są tylko ludźmi i w życiu zdarzają się różne sytuacje, ale dostałem informację, że nie są w tej chwili w stanie zrobić wyceny ze względu na ilość pracy. Rozumiem, że priorytetowo traktują zlecenia hurtowe, a detalista jest na dalszym planie, ale prawda jest taka, że byłem ich stałym klientem detalicznym od lat. Poleciłem ich wielu znajomym z czego wiem że wyniknęły co najmniej dwa kontrakty hurtowe. A dziś nawet nie wiem, na kiedy będe miał wycene i ewentualny termin.

Cóż, wiele razy widziałem już jak firmy zachłystują się współpracą hurtową. na pewno jest to prostsze i lepiej płatne, gdyż zamówienia sa większe. Ale problem pojawia się wtedy, gdy zaczynają się braki w przepływach finansowych za duże zlecenia. Wtedy przypomina sobie firma o detaliście, z którego może się utrzymać, ale jest za późno.

Nie będę dalej się rozpisywał i wchodził w politykę firmy, natomiast uważam, że słabo to wygląda, kiedy firma nie może określić na kiedy zrobi wycenę. Gdyby mi powiedzieli - 2 tygodnie też bym jakoś to przeżył, gdybym usłyszał, że wogóle nie robią detalu... też OK. Ale mówienie, że nie wiedzą kiedy - sorry.

Nie mówię, że nigdy tam nie pojadę, ale będę się starał zlecać komuś innemu prace.

Póki co zamówiłem w firmie poleconej w drugim poście przez Tomi, czyli http://www.metaliclaser.pl/ .

Cena bardzo dobra i do piątku ma być więc zupełnie spoko.

Odebrałem uchwyty z http://www.metaliclaser.pl/  .

Cóż, jakość raczej średnia w kierunku słabym. Nie wygrawerowali napisów, aluminium średniej jakości (lustro), w trakcie obróbki aluminium zostało porysowane, więc do lakieru, przy wycięciach zostały resztki zrolowanego materiału, które musiałem usuwać pilnikiem/dremlem. Plus - utrzymanie terminu. Ogólnie cena dobra, ale przy takiej jakości delikatnie za wysoka.

Można zamawiać elementy bardziej mechaniczne, schowane , ale nie polecam do elementów ozdobnych.

Jarosik do tej pory robił co najmniej 2-3 oczka wyżej jeśli chodzi o jakość.