bartek2000335 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Cześć.Jaki motocykl wybrać. Mam 14 lat i całkiem spore doświadczenie z motocyklami .Jeździłem całe wakacje skuterem piaggio , komarem i wską 125 .Raz nawet yamahą xt 600 więc wiem jak się zmienia biegi .Potrzebował bym najlepiej biegówki tak coś do 3500 zł . A chciałem dodać ,że mam 164 cm wzrostu i waże 49 kg .Proszę nie pisać o jakichś chinczykach bo takie mnie nie interesują .Jedynie markowe honda , yamaha itd.Interesują mnie ścigacze , crossy , supermoto itp. Z góry dziękuje Proszę o szybką odpowiedź . Edytowane 14 Lutego 2014 przez zapierdalacz2000335 (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Za 3500 nie znajdziesz markowej biegówki w dobrym stanie. Ewentualnie popatrz na Derbi Senda, Yamaha DT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Pierw do powitalni zapraszamy Nom ciężko będzie w tych pieniądzach coś znaleźć co wiernie posłuży przez kilka set km Najwyżej kupisz coś do remontu, albo na wykończeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorima Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Cześć Bartek, primo, fajnie, że się jarasz motocyklami w takim wieku secundo, siłą rzeczy /...żeby nie rzec metryki/ sporego doświadczenia mieć nie możesz... ale z całą pewnością możesz z czasem takowe mieć. i tego się trzymaj tertio, polecam jakąś lekką crosową maszynkę, może endurek. Ja mam TW125 i na niej stawiałam swoje pierwsze moto-kroczki daje dużo frajdy, nauczy dobrych odruchów i się wyszaleć poza asfaltem można... i cenowo tez jest cień nadziei, że się zmieścisz pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Kolego z całym szacunkiem ale nie możesz mieć jak to piszesz sporego doświadczenia z motocyklami, to co pisałeś to tylko delikatnie liznęcie. Jak będziesz starszy to zrozumiesz to, że głupio gadasz. Oczywiście fajnie, że interesujesz się motocyklami i każdy przecież od czegoś zaczynał, jw Piękna koleżanka Jorima doradzała Ci coś w 2t to dobry trop. Enduro crosik fajna sprawa możesz polatać na po bocznych drogach i na asfalcie. Jeśli coś bardziej sprecyzujesz rodzaj motocykla to bardziej doradzimy, żeby poruszać się 125ccm wypadałoby mieć prawo jazdy którego póki co w tym wieku mieć nie możesz. Więc nie głupim rozwiązaniem było by kupienie firmowej 50 typu yamaha tzr i postawienie na niej pierwszych poważnych kroków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 yamaha tzr.. ale wątpię żebyś znalazł w tych pieniądzach w dobrym stanie, ciężko będzie. "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzer Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Pomijając powitalnie ZACHĘCIŁBYM do zmiany nick`u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Czytam czytam i ręce opadają 14-latek motocykl ? motorower! nic innego..rs 50/tzr/mtx/rmx etc...był już temat na 4-um..jakie moga wyniknąć konsekwencje jazdy np 125 bez uprawnień! Pomijając powitalnie ZACHĘCIŁBYM do zmiany nick`u Popieral...!!! Jaki motocykl wybrać. Mam 14 lat i całkiem spore doświadczenie z motocyklami .Jeździłem całe wakacje skuterem piaggio , komarem i wską 125 .Raz nawet yamahą xt 600 więc wiem jak się zmienia biegi yyyyy to nazywasz sporym doświadczeniem ? Edytowane 15 Lutego 2014 przez Dann (wyświetl historię edycji) Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorima Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Oj no juz juz ... Chłopak chce latać. Młodziak ale ze sporym zapałem wnosząc po nicku a na 125 oczywiście trza mieć uprawnienia ale jak chłopak w pole miedzy kozy pojedzie i polata po sciegnach to juz tak z prawka nie trzeba go rozliczać a i pózniej uprawnienia sprawniej zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) odczepcie się od chłopaka, uważam że właśnie bardzo rozsądnie zaczyna pytając grzecznie na forum mam syna o rok starszego i przerabiamy ten sam temat więc z chęcią poczytam mądre odpowiedzi na temat witaj na forum i powodzenia w zdobywaniu doświadczenia, również w radzeniu sobie ze starymi, zrzędliwymi kolegami z mojej strony to co mogę doradzić to jakiś cross, endurak i na pola bo robienie tego AM na które wydasz 1000 zł jak nic jest lekko bez sensu kiedy za chwilę może robić A2 i mieć legalnie 125 ( wydając oczywiście kolejne 1000 zł) mój młody obecnie lata po polach quadem Edytowane 15 Lutego 2014 przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji) Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 starzy to może i tak, ale, że od razu zrzędliwi? czołem kolego, 50ccm i jeździsz. cenowo coś znajdziesz, najwyżej trochę podłubiesz. np. http://otomoto.pl/honda-nsr-50-ccm-M3899039.html ps. co do nicka, to prywatna sprawa.. ale ludzie będą brali Ciebie na poważniej, jak go zmienisz W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitket987 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Niedawno miałem podobny problem ale że jestem trochę starszy od kolegi to w tym roku się rozwiąże go prawkiem Jeśli chcesz coś markowego, o dobrej mocy i jeździć tym w "miarę" legalnie to pozostaje jakiś 2-suw o pojemności 50 cm3. Z moich doświadczeń w tym zakresie pojemności mogę polecić Ci takie motocykle jak: Honda NSR, Aprilia RS, Yamaha TZR, Suzuki RG. Z RG jest o tyle fajnie że są modele z silnikiem 80cm3 , rejestrowane na 50cm3. Nie ma co ryzykować jazdy 125cm3, bo konsekwencje tego są spore. Ale mam nadzieję, że wiesz że motorowery mogą jechać do 45km/h także w spotkaniu z policją trzeba zachowywać ostrożność. Co do przedziału cenowego to czasami uda wyrwać się coś w takiej kwocie, choć będzie z tym problem :/ Teraz jest okres przedsezonowy to i ceny poszły w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek2000335 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 odczepcie się od chłopaka, uważam że właśnie bardzo rozsądnie zaczyna pytając grzecznie na forum mam syna o rok starszego i przerabiamy ten sam temat więc z chęcią poczytam mądre odpowiedzi na temat witaj na forum i powodzenia w zdobywaniu doświadczenia, również w radzeniu sobie ze starymi, zrzędliwymi kolegami z mojej strony to co mogę doradzić to jakiś cross, endurak i na pola bo robienie tego AM na które wydasz 1000 zł jak nic jest lekko bez sensu kiedy za chwilę może robić A2 i mieć legalnie 125 ( wydając oczywiście kolejne 1000 zł) mój młody obecnie lata po polach quadem A gdybyś mi mogła powiedzieć jakim był bym bardzo wdzięczny Ponieważ to też mnie interesuje. starzy to może i tak, ale, że od razu zrzędliwi? czołem kolego, 50ccm i jeździsz. cenowo coś znajdziesz, najwyżej trochę podłubiesz. np. http://otomoto.pl/honda-nsr-50-ccm-M3899039.html ps. co do nicka, to prywatna sprawa.. ale ludzie będą brali Ciebie na poważniej, jak go zmienisz Nicku nie mogłem wymyślić ale coś pokombinuje i zmienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Cycki opadają,Ja w twoim wieku latałem na WSK 125 po polach i lasach,za 3500 zł to Simsonka kupisz,były fajne wersje S51 http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek2000335 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 A tak wgl to jakieś quady też byście mi mogli polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzer Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Ja w tym wieku śmigałem na Simsonie 50@70 cm Bo mnie na Derbiaka szkoda kasy było..Ale w sumie teraz pewnie bym poszedł w jakąś crossówke i las.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Gdybym miał dzieciaka w tym wieku to też posłałbym go "w las i teren". Tym bardziej że nie mieszkasz w centrum dużego miasta. Pokory nabierzesz, odruchy sobie wyrobisz a za jakiś czas na 125 wskoczysz i łatwiej sobie poradzisz w ruchu. Mała pojemność da Ci tam więcej frajdy niż na asfalcie. A tak poza tym, coraz dziwniejsza ta młodzież, ale fajnie że jeszcze mają jakieś normalne ambicje i cele Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Dołóż trochę, ja trochę opuszczę z ceny i kupuj moją cbr Za 2 lata będziesz mieć akurat na a1 Po lasach da się pohasać i do ambitniejszej jazdy też się nadaje Edytowane 16 Lutego 2014 przez Olo (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi