Skocz do zawartości

V-Star

dober

Rekomendowane odpowiedzi

Ludziska (oczywiście w pozytywnym znaczeniu) mam mały dylemacik, otóż zastanawiam się nad wyborem wersji "wzoru" na błotniku tylnym. W każdym z nich coś mi się podoba i stąd prośba o opinię, który z nich na pierwszy rzut oka Wam odpowiada. Oczywiście ostateczny wybór przypadnie mi, ale warto będzie zobaczyć jak podzielą się głosy.

nr1

nr 2 

kasuję foty bo wybór już został podjęty, wzór nr 3 ;)

Edytowane przez dober (wyświetl historię edycji)

Popatrzyłem na zdjęcia - zdolna z Ciebie bestia  :biggrin: , mało kto ma tyle wiedzy technicznej, manualno-artystycznych zdolności i odwagi, żeby samemu nadać formę swojemu rumakowi - GRATULACJE .

1 mi się podoba bo ze względu na złamanie obrysu jest taka luzacka, ale wybrał bym 2 bo mam wrażenie, że będzie bardziej pasowała do reszty gdzie pozostałe detale mają zamknięte obrysy wypełnienia np. opony nie posiadają napisów gdzieś na obrzeżach tylko ładny równy pasek, który definiuje kształt. 

No ale ja jednak jestem bardziej techniczny niż artysta  :biggrin: , no może kilka talentów by się znalazło  :wink:

PIT dzięki za dobre słowo, ale wszystko okaże się jak motocykl  będzie gotowy. Odkręcić śrubki i rozłożyć na części to wiekszość z nas ogarnie, a później to samo tylko w odwrotnej kolejności   ;)

Mam nadzieję, że efekt całościowy wyjdzie tak jak to mam wryte (bo już inaczej nazwać tego nie mogę) w głowie, a jeżeli przy okazji osobom postronnym również przypadnie do gustu to już pełnia szczęścia i satysfakcja z dobrze wykonanej roboty.

Najważniejsze,że masz swoją wizję i tego się trzymaj :smile:

Podglądam i podziwiam.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Kolejne foty z aktywnej i pracowitej soboty

66fd260dc4c462f8med.jpg

b55896ae23a8e4f0med.jpg

315f87ab1390aaf5med.jpg

fd0ed26dc9514255med.jpg

b7bb07e43e034c69med.jpg

Na początek oczywiście poszedł podkład i dopiero można było się zająć rzeźbieniem kolorów, a na końcu bezbarwny.

dzięki, jutro znów się wyrwę na kilka godzin i coś sie popchnie do przodu. A w sobotę ...  :smile:  ... zobaczymy co dzień przyniesie

widzę że chyba felgi to najszybsze z całej Łódzkiej stawki będziesz miał :biggrin: Bardzo mi się podobają takie projekty ! Moto jedyne w swoim rodzaju i drugiego takiego nie będzie!

Widać, że masz zdolności nieźle pokombinowałeś z tymi kolorami. Oklejanie pewnie trwało wieki  :smile: , ale warto bo efekt zaje**sty te czarne wypusty na czerwoną  część no sztukateria. 

To prawda, czasu z malowaniem i przygotowywaniem zeszło bardzo dużo, ale efekt wynagrodził trud :smile:

W tym tygodniu niestety za wiele nie podziałałem, wszystko z braku czasu.

Wykonałem ostateczne cięcie by nadać jedyną słuszną linię.

41db4c8c82f6c973med.jpg

4b1349b24d87aa3fmed.jpg

Po długiej przerwie związanej ze świętami udało się dokończyć temat zbiornika oraz zacząć siedzenie. Większość oferowanych na necie formatek to proste blachy zagięte na końcu. Postanowiłem nie zaginać, a wyklepać odpowiedni kształt, który mi będzie odpowiadał.

773a6b86bef47df7med.jpg

d88fc6da5e61e6ebmed.jpg

2d377637193aa08cmed.jpg

37e0495bbad95756med.jpg

c6c74c9793c9e353med.jpg