dober Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Witam, poczytałem troszkę o Waszych motocyklach, o tym co robicie, zrobiliście bądź macie w planach zrobić i doszedłem do wniosku, że może i ja podziele się tym co mam i co się z "tym" będzie działo w najblizszym czasie . Od poczatku, bo tak by wypadało. Moto ściągniete ze Stanów, tam też przerabiane wizualnie, ale nie było to O.C.C - generalnie porażka. Powycinane i malowane błotniki, malowany zbiornik - prace blacharsko lakiernicze na poziomie dziecka w wieku przedszkolnym - fatalne, ale jest jedno ALE ... stan techniczny - perfect . I o to chodziło, to miala być baza wyjściowa. Komuś w drodze morskiej przydała się lampa tylna i boczek na aku (którego jeszcze nie dokupiłem), poza tym dotarł kompletny. Oczywiście w kwietniu szkoda było rozpoczynać prac i zmarnować sobie sezon, tak więc zakupiłem nowiutkie opony (myśląc przyszłościowo o projekcie) i przelatałem na nim 2013 rok. a tym czasem jako, że niebawem rozpoczniemy sezon 2014, nadejlszla wiekopomna chwila i czas zabrać się za robotę (oczywiście w wolnych chwilach - oby tylko zdążyć do końca tego sezonu ) Edytowane 10 Lutego 2014 przez dober (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Wow, piękna machina Jakie planujesz modyfikacje? 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor STG Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Oponki bajka, maszynka z duszą, pogratulować i czekam na efekty. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 piękna maszyna, mam nadzieję że będziesz systematycznie wklejał zdjęcia z postępu prac 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 super maszyna. ciekawe, jak będzie wyglądała jak skończysz nad nią pracować 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dober Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 tak od razu nie będę zdradzał planów , wszystko wyjdzie w praniu. obiecuję umieszczać zdjęcia z postępujących prac, oby tylko cierpliwości straczyło obserwatorom a tak jeszcze przy okazji zapytam, czy może ktoś z Was miałby namiar na kogoś znajomego, który jest w posiadaniu v-stara/drag stara 1100 ? potrzebuję pożyczyć boczek prawy (ten osłaniający akumulator). na kilka dni, aby zrobić forme. na alledrogo nie pojawiła się ta część już od dłuższego czasu, a w serwisie troszkę sobię życzą za oryginał. oczywiście wypożyczony element oddaję w stanie nienaruszonym + brawary / flaszka (co kto woli) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Świetnie się zapowiada! Pokaż kolejne etapy budowy koniecznie! 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemol Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 czy może ktoś z Was miałby namiar na kogoś znajomego, który jest w posiadaniu v-stara/drag stara 1100 ? potrzebuję pożyczyć boczek prawy (ten osłaniający akumulator). na kilka dni, aby zrobić forme. na alledrogo nie pojawiła się ta część już od dłuższego czasu, a w serwisie troszkę sobię życzą za oryginał. oczywiście wypożyczony element oddaję w stanie nienaruszonym + brawary / flaszka (co kto woli) Można rzec iż ostatnim zdaniem mnie przekonałeś 0 Cytuj yamaha-stars.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dober Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 he he he, rad jestem niezmiernie jeżeli byłbyś skłonny do tak zacnego uczynku to chętnie skorzystam zgłosiłbym się za jakieś dwa tygodnie żeby w weekend temat ogarnąć, bo w ten na tapecie mam piaskowanie zbiornika i podkładowanie (to tak pomiędzy regularnymi zajęciami) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Najwazniejsze ze taki dobry stan techniczniczny. Wyglad nadasz mu wedlug swoich upodoban , zobaczymy co stworzysz powodzenia! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 wygląda zacnie ciekaw jestem jak będzie sie prezentować po skończonej robocie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dober Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 ja też jestem ciekaw 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablocom Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 WoW Super srzęt. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dober Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Czas leci, pogoda w tym roku łagodna dla motocyklistów, a ja w lesie. prace idą bardzo powoli z racji licznych innych obowiązków, ale nie poddaje się i mam zamiar wyjechać jeszcze w tym sezonie . Dobra bez żartów, nie idzie to tak jak bym chciał, ale cóż ... powiedziało się A to trzeba przeć dalej - na razie zbiornik wypiaskowany i w podkładzie wraz z kloszem lampy - teraz już tylko przygotowanie do malowania i malowanie - wielkość i kształ siedzenia dobrana (chyba już ostatecznie) - a dziś zdjęte zostały koła, zanim ściągnę opony muszę dorobić błotnik tylny, a następnie felgi do malowania trzeba będzie przygotować Na najbliższe wolne chwile chyba zadań wystarczy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carusek Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Każdy postęp prac cieszy oko Powodzenia! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aru13 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Można rzec "Artysta tworzywo i dzieło" szkoda że przy swojej suzi nie robiłem takich zdjęć, bedzie fajna pamiątka z prac. Powodzenia 0 Cytuj Motocykle są jak wódka..prawdziwa jazda zaczyna się od litra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Bardzo ładniutko 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dober Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 to prawda, warto cyknąć na każdym etapie jakąś fotkę, jak już wszystko będzie się miało za sobą z pewnością miło będzie powrócić do etapu przebudowy oglądając zdjęcia, ale na razie jest to dołujące że tak powoli sprawy sie rozwijają Byle do weekendu i może się znów trochę czasu wygeneruje i coś popchnie do przodu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroNeX Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Czekamy na efekty 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Gronex/640418769324094?fref=ts <-- polub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dober Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Witam, kolejny tydzień mija, ale na szczęście udało się wykonać choć drobne prace. Dziś dopasowałem błotnik do koła tylnego, a jutro zajmę się dotarciem, szpachlowaniem tam gdzie trzeba i w tygodniu ostateczne dopasowanie do wahacza i koła - czyli docięcie po długości, zaokrąglenie na końcach i podkład. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Coraz fajniej! Dawaj dalej! 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Coraz coraz dawaj ,nie ociągaj się 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dober Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 dzięki za motywacje powoli idzie do przodu, dziś koła zapodkładowałem oraz dopieściłem błotnik i w tygodniu będzie można dokonać ostatecznego dopasowania. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Co to za maszyna pod folia na ostatniej fotce ??? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dober Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 a to poczciwa ... WSK-a 175, która cierpliwie czeka w kolejce do przebudowy. Założenie projektu to: " z polskiej myśli technicznej również można wykrzesać nieco fantazji i stworzyć prosty, nieduży, ale dający frajdę z jazdy motocykl (do polatanie wokół komina). ... tak wiem, z motyką na słońce sie porywam , na razie priorytet to drag bo serce boli gdy widze jak inni już jeżdżą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi