Piotr Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Czy mamy tutaj specjalistę od podatków od czynności cywilnoprawnych? Chcę z kimś podpisać umowę zamiany samochodu. Zmieniam swoje Audi A6 na Audi TT. Wartość rynkowa obu aut wynosi tyle samo. Dane auto jest w posiadaniu u każdego z nas dłużej niż 1 rok. Czy wobec ww faktów obowiązuje nas podatek 2% PCC-3? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seweryn Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 http://www.experto24.pl/lifestyle/auto-moto/auto-i-prawo/zamiana-samochodu-czy-trzeba-zaplacic-podatek.html Ostatnio jak byłem u adwokata w niestandardowej sprawie z US poradziła mi żebym złożył zapytanie odnośnie mojej sprawy. Istnieje ryzyko że urząd nie uzna wartości aut. Ja raz musiałem podnieść wartość auta mimo że wymieniona kwota na umowie była prawdziwa. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejCBR Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Bezpieczniej było by to zgłosić, będziesz miał głowę spokojną. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted February 11, 2014 Author Report Share Posted February 11, 2014 dzięki panowie, temat wyczerpany 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts