Piotr Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Czy mamy tutaj specjalistę od podatków od czynności cywilnoprawnych? Chcę z kimś podpisać umowę zamiany samochodu. Zmieniam swoje Audi A6 na Audi TT. Wartość rynkowa obu aut wynosi tyle samo. Dane auto jest w posiadaniu u każdego z nas dłużej niż 1 rok. Czy wobec ww faktów obowiązuje nas podatek 2% PCC-3? 0 Cytuj
Seweryn Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 http://www.experto24.pl/lifestyle/auto-moto/auto-i-prawo/zamiana-samochodu-czy-trzeba-zaplacic-podatek.html Ostatnio jak byłem u adwokata w niestandardowej sprawie z US poradziła mi żebym złożył zapytanie odnośnie mojej sprawy. Istnieje ryzyko że urząd nie uzna wartości aut. Ja raz musiałem podnieść wartość auta mimo że wymieniona kwota na umowie była prawdziwa. 0 Cytuj
AndrzejCBR Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Bezpieczniej było by to zgłosić, będziesz miał głowę spokojną. 0 Cytuj
Piotr Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 dzięki panowie, temat wyczerpany 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi