Piotr Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Czy mamy tutaj specjalistę od podatków od czynności cywilnoprawnych? Chcę z kimś podpisać umowę zamiany samochodu. Zmieniam swoje Audi A6 na Audi TT. Wartość rynkowa obu aut wynosi tyle samo. Dane auto jest w posiadaniu u każdego z nas dłużej niż 1 rok. Czy wobec ww faktów obowiązuje nas podatek 2% PCC-3? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 http://www.experto24.pl/lifestyle/auto-moto/auto-i-prawo/zamiana-samochodu-czy-trzeba-zaplacic-podatek.html Ostatnio jak byłem u adwokata w niestandardowej sprawie z US poradziła mi żebym złożył zapytanie odnośnie mojej sprawy. Istnieje ryzyko że urząd nie uzna wartości aut. Ja raz musiałem podnieść wartość auta mimo że wymieniona kwota na umowie była prawdziwa. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Bezpieczniej było by to zgłosić, będziesz miał głowę spokojną. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 dzięki panowie, temat wyczerpany 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi