piotreklodz Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Hej. Znajdzie się tu ktoś mocny w temacie rowerowym, co by mi doradził mądrze przy zakupie? Jakieś 8-12 lat temu dość ostro pedałowałem i byłem na bierząco w temacie. Teraz chciałbym wrócić do rowerku żeby się trochę rozruszać bo na inny rodzaj sportu nie bardzo mam czas, ale pewnie wiele się zmieniło... I tak się zastanawiam: -jaka marka wychodzi obecnie najkorzystniej pod względem cena/jakość ? -cross czy góral ? (przejazdy ok 30km spod miasta jakieś 20km i dalej przez miasto z uwzględnieniem genialnych ścieżek rowerowych, z których niestety trzeba korzystać -cena do 1,5 tyś w porywach do 2, jeśli faktycznie warto dołożyć do czegoś fajnego -mam jakieś 184cm i długie kopyta, więc rama raczej z tych większych -na co zwracać uwagę -może ktoś sam sprzedaje, albo może poradzić rzetelnego sprzedawcę któy doradzi konkretny model, pomoże fachowo dobrać rozmiar ramy Edytowane 5 Lutego 2014 przez piotreklodz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
achmed Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 jak coś daj znać, mam serwis rowerów i współpracuje z Rometem, mają niezły sprzęt za rozsądne pieniądze, tel masz w profilu 0 Cytuj Blacharstwo Lakiernictwo Mechanika Serwis rowerów Łódź ul. Helska 60 Tel. 530 679 839, 501 529 991 Dla posiadaczy kart członkowskich RABATY !!!!!Czynne pn - pt 9-17Sob 9- 13 YAMAHA FJ 1200
Dawid Xrv Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 -cross czy góral ? (przejazdy ok 30km spod miasta jakieś 20km i dalej przez miasto z uwzględnieniem genialnych ścieżek rowerowych, z których niestety trzeba korzystać A może przełajówka? Skoro masz zamiar korzystać w większości z asfaltów. Zresztą przełaj w lekkim utwardzonym terenie też radę daje, a na asfalcie będziesz szybko pomykał. Lżejszy, bardziej zwinny rower od ciężkiego górala. 0 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) z czystym sumieniem mogę polecić SPECIALIZED CROSSTRAIL jeżdżę takim własnie, turystyczny rower, i do miasta i do lasu po górkach trochę pojeździć. i (przynajmniej w mojej opinii) lekki. cena około 2 tys, ja dorwałem w promocji za 1600.. czy 1800.. nie pamiętam. kupowałem w Dynamo Łódź. EDIT: http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/fitness/crosstrail/crosstrail#specs Edytowane 9 Lutego 2014 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
piotreklodz Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 A może wiesz coś o rowerach na 29 calowych kołach? Ma to sens? 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R =
krzychoslav Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 wiesz co ja się aż tak nie znam na tym.. zauważyłem temat, a kupiłem sobie nie dalej jak rok temu właśnie taką zabawkę do jeżdżenia, z której jestem bardzo zadowolony, bo jak mówię - do miasta super bo lekko jedzie, a i po lesie można poszaleć bez strachu że się połamie i powygina. jako takiej wiedzy na temat rowerów samych w sobie niestety nie posiadam.. 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
Rekomendowane odpowiedzi