Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rower Bym Sobie Kupił

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej.

Znajdzie się tu ktoś mocny w temacie rowerowym, co by mi doradził mądrze przy zakupie?

Jakieś 8-12 lat temu dość ostro pedałowałem i byłem na bierząco w temacie. Teraz chciałbym wrócić do rowerku żeby się trochę rozruszać bo na inny rodzaj sportu nie bardzo mam czas, ale pewnie wiele się zmieniło... I tak się zastanawiam:

-jaka marka wychodzi obecnie najkorzystniej pod względem cena/jakość ?

-cross czy góral ? (przejazdy ok 30km spod miasta jakieś 20km i dalej przez miasto z uwzględnieniem genialnych ścieżek rowerowych, z których niestety trzeba korzystać

-cena do 1,5 tyś w porywach do 2, jeśli faktycznie warto dołożyć do czegoś fajnego

-mam jakieś 184cm i długie kopyta, więc rama raczej z tych większych

-na co zwracać uwagę

-może ktoś sam sprzedaje, albo może poradzić rzetelnego sprzedawcę któy doradzi konkretny model, pomoże fachowo dobrać rozmiar ramy

Edytowane przez piotreklodz (wyświetl historię edycji)

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Opublikowano

jak coś daj znać, mam serwis rowerów i współpracuje z Rometem, mają niezły sprzęt za rozsądne pieniądze, tel masz w profilu

Blacharstwo Lakiernictwo Mechanika Serwis rowerów

Łódź ul. Helska 60

Tel. 530 679 839, 501 529 991

Dla posiadaczy kart członkowskich RABATY !!!!!

Czynne pn - pt 9-17
Sob 9- 13

YAMAHA FJ 1200     icon3.png

Opublikowano

-cross czy góral ? (przejazdy ok 30km spod miasta jakieś 20km i dalej przez miasto z uwzględnieniem genialnych ścieżek rowerowych, z których niestety trzeba korzystać

A może przełajówka? Skoro masz zamiar korzystać w większości z asfaltów. Zresztą przełaj w lekkim utwardzonym terenie też radę daje, a na asfalcie będziesz szybko pomykał.  Lżejszy, bardziej zwinny rower od ciężkiego górala.

Opublikowano (edytowane)

z czystym sumieniem mogę polecić 

SPECIALIZED CROSSTRAIL

jeżdżę takim własnie, turystyczny rower, i do miasta i do lasu po górkach trochę pojeździć. i (przynajmniej w mojej opinii) lekki. :smile:

cena około 2 tys, ja dorwałem w promocji za 1600.. czy 1800.. nie pamiętam. :P kupowałem w Dynamo Łódź.

EDIT: http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/fitness/crosstrail/crosstrail#specs 

Edytowane przez krzychoslav (wyświetl historię edycji)

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano

A może wiesz coś o rowerach na 29 calowych kołach? Ma to sens?

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Opublikowano

wiesz co ja się aż tak nie znam na tym.. zauważyłem temat, a kupiłem sobie nie dalej jak rok temu właśnie taką zabawkę do jeżdżenia, z której jestem bardzo zadowolony, bo jak mówię - do miasta super bo lekko jedzie, a i po lesie można poszaleć bez strachu że się połamie i powygina. :smile: 

jako takiej wiedzy na temat rowerów samych w sobie niestety nie posiadam.. 

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png