boroś Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Jak przekona to TRZA 0 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pęku Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Sam jestem ojcem przedszkolaka więc chętnie pojawie sie na takim spotkaniu. Pozdrawiam i do zobaczenia 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aGaaatKa91 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Tak, wypełnia się jeden krótki formularz i pobiera wymaz z ust (takim patyczkiem jak do ucha tylko dłuższym). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) Na pierwszym spotkaniu i zaraz pobieranie płynów ustrojowych?! Edytowane 7 Marca 2014 przez boroś (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) A Ty od razu chciałeś wymianę? Dziewcze najpierw sprawdzi co z ciebie za ziółko Edytowane 7 Marca 2014 przez pafcio (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aGaaatKa91 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Na pierwszym spotkaniu i zaraz pobieranie płynów ustrojowych?! Ważne, że nie boli 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasher Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 JA ,co prawda jeszcze motocykla nie mam, ale do maja mieć powinienem a dla dzieciaczków zawsze warto się stawić, bo sam pamiętam jak się śliniłem na widok Jawek, MZ-tek czy nawet popularnych motorynek i jaka to była frajda usiąść na takiej maszynie ...ech przeszłość... Co do DKMS to polecam. Ja jestem już od roku zarejstrowanym dawcą komórek macierzystych i oprócz "poplucia patyczków" nic do tej pory ze mnie nie pobierali 1 Cytuj Zapraszam do odwiedzania i wspierania fundacji "Świat z 4" Zapraszam http://swiatz4.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aGaaatKa91 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Ja jestem już od roku zarejstrowanym dawcą komórek macierzystych i oprócz "poplucia patyczków" nic do tej pory ze mnie nie pobierali Ja już od pięciu i też nic 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Znając moje szczęście to jak bym bardzo chciał to pewnie bym się nie doczekał a tu zostaje 10% wątpliwości a oni podobno dwie wielkie igły w szyje wbijają i Agatka powiada że to nie boli 0 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aGaaatKa91 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 oni podobno dwie wielkie igły w szyje wbijają Nawet proszę takich rzeczy nie pisać, bo jeszcze ktoś uwierzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Na jednym z forum wyczytałem, opisywał jak od niego pobierali. To dementuj to, to jest to 10% Zostanie 9% Edytowane 11 Marca 2014 przez boroś (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aGaaatKa91 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) DEMENTUJĘ: I METODA - Przed pobraniem przez 5 dni Dawca przyjmuje czynnik wzrostu G-CSF, aby zwiększyć ilość komórek macierzystych w krwi obwodowej. Jest to substancja produkowana również naturalnie w organizmie człowieka np. w momencie przechodzenia infekcji. Podczas przyjmowania czynnika mogą wystąpić objawy grypopodobne. Komórki pobiera się metodą zwaną aferezą. W dniu pobrania krew Dawcy wyprowadzana jest z jednej ręki, następnie przechodzi przez maszynę, gdzie separowane są komórki macierzyste i wraca do organizmu poprzez drugą rękę. Metoda ta nie wymaga hospitalizacji i jest stosowana w 80% przypadków. II METODA - Od znajdującego się w narkozie Dawcy pobiera się z talerza kości biodrowej (nie jest to rdzeń kręgowy) ok. 1 litra mieszaniny szpiku kostnego i krwi. Mieszanina zawiera ok. 5% szpiku kostnego, regenerującego się całkowicie w organizmie w ciągu ok. 2 tygodni. Dawca przyjmowany jest na oddział zwykle dzień przed pobraniem szpiku. W szpitalu pozostaje 2-3 dni, a jedyne zagrożenie ogranicza się do powszechnego ryzyka związanego z podaniem narkozy. Po pobraniu szpiku istnieje możliwość wystąpienia miejscowego bólu, podobnego do stłuczenia, który po kilku dniach mija. Edytowane 11 Marca 2014 przez aGaaatKa91 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasher Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Panowie...jeździcie super maszynami, codziennie ryzykujecie połamanie kości , a boicie się małej igiełki?? No dobra, może nie takiej małej, ale serio mówiąc, jeśli komuś miałoby to uratować życie, to dałbym się nawet 10 razy pod rząd na żywca kłuć...jak się ma chwila ukłucia do czyjegoś zdrowia ?? No i pamiętajcie ,że L4 dostajecie 1 Cytuj Zapraszam do odwiedzania i wspierania fundacji "Świat z 4" Zapraszam http://swiatz4.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aGaaatKa91 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 ale serio mówiąc, jeśli komuś miałoby to uratować życie, to dałbym się nawet 10 razy pod rząd na żywca kłuć...jak się ma chwila ukłucia do czyjegoś zdrowia ?? BRAWO!! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aGaaatKa91 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Moi drodzy, przepraszam za mały offtop, ale może ktoś z Was mieszka blisko/będzie w pobliżu i zechce się przyłączyć: Od poniedziałku startujemy w przedszkolu z kolejną zbiórką dla zwierzaków. Tym razem będziemy wspierać Fundację Niechciane i Zapomniane, która działa od 2006 roku. W 2013 roku Fundacja otworzyła ośrodek adopcyjny przy ul. Malowniczej w Łodzi.Przez 2 tygodnie (od 31.03 do 11.04) będziemy zbierać:- karmę dla psów - suchą i mokrą- karmę dla kotów - głównie mokrą- karmę dla świnki i koziołka - marchewki, pory, pietruszki, kapusty pekińskie, płatki owsiane, suchy chleb- żwirek dla kotów- koce i kołdry- środki na pchły i kleszcze (krople fiprex, flevox, frontline, obroże kiltix, sabunol)- środki do utrzymania czystości w szpitalu - płyny odkażające typu Domestos, płyny do mycia podłogi, płyny lub proszki do prania koców- ręczniki papierowe, lignina, worki na śmieci, mopy- smycze, obroże- miski- materiały opatrunkowe - gazy jałowe, bandaże nieelastyczne, plastry itp.- leki i suplementy dla psów (szczegółowe informacje można znaleźć na stronie internetowej http://niechcianeizapomniane.org/dary-rzeczowe-2/)Gdyby ktoś z Was chciał pomóc, może skontaktować się ze mną, bądź przynieść dary bezpośrednio do Przedszkola Miejskiego nr 26 w Łodzi przy ul. Potulnej 4.W imieniu swoim i zwierzaków z góry dziękujemy za pomoc Przy okazji będziecie mogli się zapoznać z przedszkolem przed piknikiem Edytowane 28 Marca 2014 przez aGaaatKa91 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
achmed Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 coś już wiadomo bardziej konkretnie kiedy ten piknik....?? 0 Cytuj Blacharstwo Lakiernictwo Mechanika Serwis rowerów Łódź ul. Helska 60 Tel. 530 679 839, 501 529 991 Dla posiadaczy kart członkowskich RABATY !!!!!Czynne pn - pt 9-17Sob 9- 13 YAMAHA FJ 1200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aGaaatKa91 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Piknik odbędzie się 7 czerwca, prawdopodobnie w godzinach 10-13. Potrzebujemy ok. 12 osób, więc jeśli ktoś z Was jest w stanie zadeklarować się już teraz, że może się pojawić to proszę o przesłanie imienia i nazwiska na priv. Potrzebne to jest do tego, że Przedszkole wystawi imienne podziękowania dla tych osób. Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chylon Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Może być problem bo w tym samym dniu obstawiamy DD2 nasze oczko w głowie 1 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk. Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 chętnie bym się pojawił, ciekawy jestem ile nas tam będzie? postaram się być jeżeli nie będę tam tylko sam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aGaaatKa91 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Dlatego termin podawałam już dawno. Rozumiem, że macie inne zajęcia, ale liczę na to że uda się te 12 osób dla dzieciaków zebrać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
achmed Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 na 99 % jestem 0 Cytuj Blacharstwo Lakiernictwo Mechanika Serwis rowerów Łódź ul. Helska 60 Tel. 530 679 839, 501 529 991 Dla posiadaczy kart członkowskich RABATY !!!!!Czynne pn - pt 9-17Sob 9- 13 YAMAHA FJ 1200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Jak nic nie wyskoczy to będę. Przy okazji się zapisze prawko wystarczy, czy musi być dowód? Czy jeszcze coś potrzebuje mieć przy sobie? 0 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk. Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 ja powinienem się na 90% wstawić, napisze do pani Agatki na początku czerwca czy się zjawię czy też nie.. ale myśle że pojadę Termin pasuje bo weekend i godzina też chyba odpowiednia 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aGaaatKa91 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Jak nic nie wyskoczy to będę. Przy okazji się zapisze prawko wystarczy, czy musi być dowód? Czy jeszcze coś potrzebuje mieć przy sobie? W formularzu wpisujemy podstawowe dane - imię, nazwisko, data urodzenia, pesel, adres zamieszkania/zameldowania itp., więc z tego co pamiętam dowód nie jest potrzebny. Chyba że coś się zmieniło. Na początku przyszłego tygodnia będę miała formularze, także jak coś to napiszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Jak nie będę robił to będę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi