Skocz do zawartości

Przedszkole Potrzebuje Motocyklistów - 7.06.2014

Smooth

Rekomendowane odpowiedzi

Dość niegrzeczna forma jak przystało na osobę zapraszającą grupę, która miała by uatrakcyjnić imprezę. Przyzna Pani, że troszkę nie w takt. FŁM nie odmawia podczas takich inicjatyw. Jeśli ktoś może to przyjedzie. A wystarczyło by podać szczegóły. Przynajmniej te, które podać już można. Pozdrawiam

Fragment jest wyjęty z kontekstu, bo dalej są wszystkie niezbędne informacje i na bieżąco staram się odpowiadać na wszystkie dodatkowe pytania. Nie znam się na tym i nie wiem czy chętnie czy niechętnie pomagacie, bo nigdy nie miałam z tym styczności. Wrzuciłam informację na fb licząc na to, że ktoś chociaż podpowie gdzie się z tym zgłosić. Chłopak, który wrzucił post był na tyle miły, ze tematem się zainteresował, a w związku z tym, że było już dość późno (bo jakby nie patrzeć to po północy) nie miałam już siły, żeby się rejestrować i opisywać całą sytuację.

Pozdrawiam.

Łoj czepiamy się Pani Agaty, a zdaje się że niepotrzebnie, bo co prawda info Smootha było dość lakoniczne ale rozwinięte na tyle że wiadomo gdzie kiedy i po co.

Co do ciepłoty silników to nie przesadzajmy w trakcie wszystkich imprez w DD2 raz słownie RAZ zdarzyło się że dziecko dotknęło nogą do kolektora i nauczyło się że trzeba uważać. Niemniej dobrze byłoby wcześniej rodzicom powiedzieć że mają uważać na swoje pociechy bo tam na dole jest ciepło jak diabli i to w zasadzie zaraz po odpaleniu silnika i długo po jego wygaszeniu

Kamil nie ma co się spinać akcja jest dobrowolna masz ochotę jesteś jak nie to nikt Ci złego słowa nie powie ja uważam że dobrze że nas zaprosili koniec kropka

Zrobił się straszny mętlik .Poczekamy będzie dokładna data wtedy wszystko się ustali napewno maszyn nie zabraknie na pikniku .Więc nie ma co teraz wałkować tematu.

Absolutnie mnie źle nie zrozumcie. Jeśli tylko będę mógł oczywiście, że przyjadę. Uważam, że takie akcje są fajne, a dzieciaki zawsze się cieszą. Troszkę ukuła forma, ale już. Bardzo dobrze, że Smooth zapodał ten temat. Czekam na dokładniejsze info co do terminu.

Ja od nikogo w tej chwili nie oczekuję, że powie mi "jestem na miliard procent", bo wiadomo, że to jeszcze cała masa czasu. Zależało mi na tym, żeby zorientować się czy ktoś w ogóle jest zainteresowany tematem czy nie. Tak jak pisałam, nigdy nie miałam styczności z motocyklistami i nie wiem czy chętnie się w takie coś angażujecie. Teraz skoro już wiem, że chętnych  nie brakuje, to proponuję zamknąć temat do momentu aż będę widziała coś więcej na temat terminu, a wtedy z pewnością się odezwę i będziemy omawiać szczegóły.

P.S. - bardzo dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy i jeśli ktoś nadal czuje się dotknięty tym, że było mało informacji to przepraszam :smile:

Jako że mój kochany plecaczek pracuje przy podobnych imprezach i mogę sobie popodglądać co tam się dzieje,  wydaje mi się że dla dzieci w wieku 3-6 lat taka imprezka nie do końća może być ciekawa. Chyba bardziej dla rodziców. Może i niektóre dzieci trochę się pozachwycają motkami, ale wiele z tego mieć nie będą. Wozić też się ich raczej nie powozi bo za małe, i raczej mało który rodzic odda je na przejażdzkę obcemu, nawet jeśli to ma być pyrkanie po ogródku. Pomyśl jak wykorzystać motocykle jako dodatek, bo jako glówna atrakcja w przedszkolu raczej szału nie zrobią.

Przydałby Ci się jakiś weteran z bocznym koszem, albo przeprawowy kład. To dałoby się lepiej wykorzystać dla dzieciaków.

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Na teren przedszkola mogłoby wjechać (tak mi się wydaje) około 10 motocykli, ale wszyscy inni którzy w ramach poparcia akcji Dawców Szpiku chcieliby przyjechać (i może nawet się zarejestrować) też mają taką możliwość.

jak będzie pogoda to pewnie po 10 będzie wjeżdżać ;)

swoja drogą,mam nadzieję,że brany pod uwagę jest poziom decybeli takiej małej grupy

Edytowane przez Kofi (wyświetl historię edycji)
thumb_flm_1400674132__kofi.jpg

Jako że mój kochany plecaczek pracuje przy podobnych imprezach i mogę sobie popodglądać co tam się dzieje,  wydaje mi się że dla dzieci w wieku 3-6 lat taka imprezka nie do końća może być ciekawa. Chyba bardziej dla rodziców. Może i niektóre dzieci trochę się pozachwycają motkami, ale wiele z tego mieć nie będą. Wozić też się ich raczej nie powozi bo za małe, i raczej mało który rodzic odda je na przejażdzkę obcemu, nawet jeśli to ma być pyrkanie po ogródku. Pomyśl jak wykorzystać motocykle jako dodatek, bo jako glówna atrakcja w przedszkolu raczej szału nie zrobią.

Przydałby Ci się jakiś weteran z bocznym koszem, albo przeprawowy kład. To dałoby się lepiej wykorzystać dla dzieciaków.

podzielam obawy i spostrzeżenia

Może nie do końca jest o co się obawiać. Byłem na paru piknikach rodzinnych i tak na prawdę to nie jest impreza zamknięta organizowana przez Przedszkole, ale impreza otwarta dla okolicznych mieszkańców i ich dzieci. Będzie tam na pewno sporo dzieci i młodzieży w wieku powyżej 6 lat (oczywiście jeśli piknik będzie dobrze zorganizowany, ale patrząc po determinacji aGaaatKi to chęci jej nie brakuje).

Rozumiem obawy, ale wydaje mi się, że są niepotrzebne :smile: Na pikniku staram się zorganizować tak dużo atrakcji, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Nie zapominajmy, że jest to piknik rodzinny, więc i dla rodziców musi być jakaś atrakcja ;) Tak jak chylon pisał wcześniej - może przybędzie osób, które Was polubią..a i może w którymś z tych młodszych ludzików obudzicie ducha motocyklisty ;)

Dotarła do mnie również wczoraj informacja, że piknik ma odbyć się 7 czerwca - ale nie jest to jeszcze potwierdzone - jak będzie, dam znać:smile:

Widzę po Waszym zainteresowaniu, że z zaproszeniami trzeba ostrożnie :smile: Ale myślę, że o konkretach będziemy rozmawiać bliżej terminu pikniku :smile:

Myślę, że chodziło o tknięcie iskierki w zamiłowanie... do naszej pasji :biggrin:

Nie lubią NAS tylko ludzie korzystający z "puszeczek" - tylko z "puszeczek"

Poza małymi wyjątkami.

P.S.

Jak czerwiec to się piszę :biggrin:

CGLasNM.jpg

Teraz to naprawdę zaczynam się obawiać, że zastawicie nam cały wjazd do przedszkola :biggrin:

Termin jeszcze nie potwierdzony, ale staram się, żeby jak najszybciej została ustalona data pikniku, ze względu na to że jest jeszcze mnóstwo spraw do załatwienia, a wszyscy pytają o termin (co jest jak najbardziej zrozumiałe..).

rzut beretem ode mnie, wiec deklaruje udzial z checia ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Słuchajcie, bardzo się cieszę, że jest takie zainteresowanie, ale niestety nie damy rady wszystkich pomieścić na raz :sad2: Ale piknik organizowany jest co roku, więc może za kilka lat będę mogła z dumą powiedzieć, że każda chętna osoba nas odwiedziła :biggrin:

Dostałam potwierdzenie, że piknik odbędzie się 7 czerwca, więc myślę że w połowie maja zrobimy po prostu listę osób, które będą mogły pojawić się na 100%.

Przypominam tylko, że potrzebuję osób kontaktowych, otwartych, BEZKONFLIKTOWYCH, bo rodzice na pewno będą chcieli z Wami porozmawiać :smile:
A każdy z Was, kto byłby chętny przyjechać i zarejestrować się w Bazie Dawców Szpiku naturalnie może się zjawić ;)

Każdy motocyklista jest kontaktowy i otwarty :biggrin: aGaaatKa91 masz teraz problem, musisz wybierać :smile:

Znając pasję do jazdy pewnie będzie rotacja. Ci, krórych poznałem podobnie jak ja, nie preferują wystawiania swoich sprzętów na wielogodzinne podziwianie. Lubią się przemieszczać jak rekiny w wodzie ;) z chęcią opowiadają o swojej pasji, ale to może być plus. Rotacja pozwoli na kontakt z większą ilością motofanatyków jak i przewinie się więcej szprzętów.

boroś

ccm250.png LwG!