Suchy-wolk Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Artykuł: http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3305976,wyzsze-mandaty-w-polsce-zaplacisz-2100-zl-za-przekroczenie-predkosci,id,t.html 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonia Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Strach się bać do tej pory nie miałam żadnego więc jak mnie dopadną mogę zabulić za całe życie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 "Zgodnie z planem polityków będzie to dotyczyć tych, których wyczyny zostaną zarejestrowane przez fotoradary." Fajny sposób na podkręcenie zysków z fotoradarów znaleźli. Widać przynoszą coraz mniej zysków i trzeba coś z tym zrobić.Tylko kiedy politycy zaczną sami podlegać jakimkolwiek karą i ponosić jakąś odpowiedzialność za swoje czyny... 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Typowa finansjera. Nie ma to nic wspólnego z propagowaniem bezpieczeństwa. Nie oddały im się radary to jeszcze trzeba podnieść. A już karygodny jest pomysł uzależnienia tego od zarobków... o tyle dobrze, że chociaż od średniej a nie że biedny zapłaci 500 a bogatszy 2000. MASAKRA... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Nie ma to nic wspólnego z propagowaniem bezpieczeństwa. dokładnie, gdyby zależało im na bezpieczeństwie to stosowaliby progi zwalniające przy szkołach i innych takich miejscach 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero85 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Progi zgodnie z ustawą moga być montowane na drogach, gdzie nie porusza sie MPK i Busy. Więc duzo przypadków odpada. Z resztą chyba większość kierowców przy szkołach zwalnia Próg dobry, ale blokują go przepisy i racjonalizm poruszania się po drogach. Wyższe mandaty dlatego aby kasę napchać. Co Rostowski , za mało wpływów macie bo ludzie bardziej uważają Rzekł bym "Sory, ale mamy taki klimat" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Progi zgodnie z ustawą moga być montowane na drogach, gdzie nie porusza sie MPK i Busy. fakt, o tym nie pomyślałem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawa Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Przecież można zamontować "super progi" vide Wólczańska i te za***iste twory. Autobus bierze między koła, osobówka musi najechać. Hajs, hajs, hajs. P.S. Ministrem Finansów jest Szczurek, nie Rostowski. Vincent zwinął manatki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Przecież można zamontować "super progi" vide Wólczańska i te za***iste twory. Autobus bierze między koła, osobówka musi najechać. Te super progi na Wólczańskiej to jest patologia. Widziałeś, co kierowcy z nimi robią? Progi są omijane środkiem pomiędzy dwoma przejściami dla pieszych. Raz, że powoduje to niebezpieczeństwo dla pieszych to jeszcze można zaliczyć czołówkę z innym kierowcą. Tam jest dżungla, wiem bo widzę nawet po sobie jak tamtędy jeżdżę 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeZet Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Pic na wodę, już niedługo czyli nie wiadomo kiedy i czy w ogóle to wprowadzą. Kompletnie nie ma czym się przejmować tym bardziej, że większość jeździ zgodnie z przepisami ruchu drogowego (przynajmniej tam gdzie są montowane fotoradary ). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero85 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Prostuję, faktycznie jest ministrem Szczurek- sugerowałem się tym Faktycznie progi na Wólczańskiej to jakieś nieporozumienie.. Sensowność ich stawiania w takim miejscu jest wiadoma. Postawił bym fotoradar... a może i zarobi na siebie... wszyscy będą wolniej jeździć.... I to jest POLSKA właśnie ... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 zamiast progów zwalniających, światła spowalniające :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 W kobylej górze jest taki patent jedziesz 50 masz zielone jedziesz trochę sxybciej stoisz na czerwonym , ograniczenia są traktowane przez więkrzość jako sugestie natomiast nie znam ludzi którzy oleją czerwone światło 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawa Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Te super progi na Wólczańskiej to jest patologia. Widziałeś, co kierowcy z nimi robią? Progi są omijane środkiem pomiędzy dwoma przejściami dla pieszych. Raz, że powoduje to niebezpieczeństwo dla pieszych to jeszcze można zaliczyć czołówkę z innym kierowcą. Tam jest dżungla, wiem bo widzę nawet po sobie jak tamtędy jeżdżę Prostuję, faktycznie jest ministrem Szczurek- sugerowałem się tym A bo to było aktualne na daną chwilę, ale generalnie każdy wie o co chodzi, mimo zmian na stanowisku MF zamiast progów zwalniających, światła spowalniające :-) i to chyba by było najbardziej rozsądne rozwiązanie. Z drugiej strony mogłoby zaistnieć niebezpieczeństwo, że po jakimś tam czasie część kierowców po prostu olewałaby takie sygnalizacje i waliło na czerwonym. Generalnie wyszłoby to dopiero w praniu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 rozwiązanie ze światłami spowalniającymi jest super ale niestety jedyną ich wadą jest to że faktycznie powodują zmniejszenie prędkości a nie tak jak fotoradary wpływy do budżetu państwa i z tego powodu marne szanse na spopularyzowanie rozwiązania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 dobry komentarz pod artykułem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 W kobylej górze jest taki patent jedziesz 50 masz zielone jedziesz trochę sxybciej stoisz na czerwonym , ograniczenia są traktowane przez większość jako sugestie natomiast nie znam ludzi którzy oleją czerwone światło Takie rozwiązanie funkcjonuje na al. Ofiar Terroryzmu 11 września, ale mnie osobiście tylko dekoncentruje bo ja dostosowałem prędkość do warunków panujących na drodze, a tu radar mi zarządza "Sorry kierowniku, jedziesz o 3km/h za szybko, hamuj, hamuj, hamuj...". Redukcja biegu wpływa negatywnie na spalanie samochodu 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateoLDZ Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 A moim zdaniem, tym co pisze EI w ogóle bym się nie przejmował Parę razy już się przekonałem jak baaaardzo koloryzują fakty... wiem, że wszystkie brukowce to robią, ale EI z naszych lokalnych gazet robi to chyba najbardziej, a o kompetentności dziennikarzy EI to już w ogóle nie będę się wypowiadał, bo nie to chodzi w tym temacie 1 Cytuj HONDA CBR 1000RR <<<< sprawdź to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) Progi zgodnie z ustawą moga być montowane na drogach, gdzie nie porusza sie MPK i Busy. Więc duzo przypadków odpada. na Karolewskiej jest szkoła, tuż obok "próg" (?) "wysepka" zwalniająca (takie cudeńko jak jest na Wólczańskiej). skutacznie zwalnia, a ulicą poruszają się autobusy 4 lini MPK. można? można. ale jak już było wspomniane.. tu nie chodzi o poprawę bezpieczeństwa, tylko o poprawę finansów.. przykre. EDIT: i tego progu nie da się tak ominąć jak tych na Wólczańskiej.. a przynajmniej samochodem i to chyba by było najbardziej rozsądne rozwiązanie. Z drugiej strony mogłoby zaistnieć niebezpieczeństwo, że po jakimś tam czasie część kierowców po prostu olewałaby takie sygnalizacje i waliło na czerwonym. Generalnie wyszłoby to dopiero w praniu. takie światła są na S7 Warszawa - Radom, tuż przed Radomiem właśnie. dzialają, to fakt. jednak nie raz widziałem ludzi którzy nawet nie zwalniali widząc to konkretne czerwone światło. Po prostu je ignorowali. Edytowane 3 Lutego 2014 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Spoiler Spoiler http://www.filozofiadlajanuszy.pl/wp-content/uploads/2018/12/kurla-kiedys-to-bylo_2018-03-31_11-32-22.jpg 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 To jest pikuś. Teraz zdarzeniówka to 1000 zł... Załóżmy, że lekko puknęliśmy pieszego na pasach. Nic poważanego, upadł tylko na tyłek. Przyjeżdża Policja i za zdarzenie jest 1000 a "potrącenie" 1500, czyli w sumie mamy 2500 Co tam jeszcze, sygnalizator S5, czyli popularne przejście na czerwonym ze 100 na 200. Korzystanie z komórki podczas jazdy z 300 na 500. 0 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zwykła stłuczka z wizytą policji też kosztuje teraz od tysiąca w górę. Załóżmy, że mamy obcierkę z samochodem leasingowanym i musi być policja, to mandat może być wyższy niż koszt naprawy auta. 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi