Mur67 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Przez rok nie będzie możliwe zdobycie uprawnień do prowadzenia motoru. Egzaminów na tę kategorię prawa jazdy nie będzie można przeprowadzać od lutego 2012 roku do stycznia 2013 roku Wszystko przez lukę w ustawie o kierujących pojazdami - czytamy w "Rzeczpospolitej". var rTeraz = new Date(1320306258773);function klodka (ddo) { if (rTeraz.getTime()>=ddo.getTime()) document.write('');} Wykreśla ona z kodeksu drogowego rozdział poświęcony kierującym. Normuje on sprawy kategorii prawa jazdy i wymaganego dla nich wieku. Poświęcone tym kwestiom regulacje nowej ustawy o kierujących pojazdami wejdą w życie dopiero 19 stycznia 2013 roku Przez blisko rok w przepisach będzie więc luka. Ministerstwo Infrastruktury ma świadomość problemu. Deklaruje, że gdy Sejm wznowi pracę, zgłosi nowelizację, która naprawi błąd. Takie rzeczy to tylko u nas http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif 0 Cytuj
Micek1968 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 No cóż ...Polska... Żeby było ciekawiej to nie wiem czy wiecie ale chyba od listopada na autostradach (nie-Kulczykowych) obniżyli o połowę opłaty dla motocyklistów... a teraz uwaga... W OKRESIE ZIMOWYM ... 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL
RyjekOcw Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Ale tylko i wylacznie w zime mamy taniej ? 0 Cytuj MOTORY SĄ WSZĘDZIE!!
MateuszZR7 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Nie bo np. na autostradzie Stryków-Konin jest cały czas rabat 50% dla motocykli.Czyli auta 20gr/1km, a motocykl 10gr/1km.Podobno A4 też obniżyło stawki dla motocykli i to też w sezonie. 0 Cytuj
ridrick Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Z tego co dzis słyszałem obniżka nie wynika z ich dobrej woli. Ze względu na dofinansowanie z UE nie mogą przekroczyć jakiegoś progu zarobionej kasy na autostradzie bo będą musieli zwrócić dotacje i dlatego obniżyli ceny.Jest też bardzo prawdopodobne że w tych obliczeniach sie machnęli i za 6 miesięcy podniosą opłatę x4 by wyrównać sobie straty. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
Greg Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 @Micek1968: tutaj jest sprostowanie: http://motoradio.com.pl/2011/11/02/zmiany-w-oplatach-na-autostradzie-a4/a tak sprawa była pierwotnie przedstawiona na interii i rmf: http://motoryzacja.interia.pl/raport/autostrady/budowa-autostrad-w-polsce/news/rmf24-zima-polowe-taniej-na-a4-dla-motocyklistow,1715312 0 Cytuj
Olo Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Mam pytanie czy można się wcześniej zapisać na prawko przed ukończeniem wymaganego roku życia? 0 Cytuj
Gregory Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Tak trzy miesiące przed urodzinami możesz się zapisać na kurs ale egzamin możesz mieć dopiero w dniu urodzin nie wcześniej 0 Cytuj
Olo Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Chciałbym się zapisać na A1, 16 urodziny mam 10.04.2011 i stąd moja obawa :/ 0 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Chciałbym się zapisać na A1, 16 urodziny mam 10.04.2011 i stąd moja obawa :/Nie wszystkie szkoły cię przyjmą. Mnie wciskali kit, że muszę mieć ukończony wymagany wiek, aż w końcu powiedziałem sobie, że poczekam te 3 miesiące. Dostałem od znajomych kontakt do Bajona na Wojska Polskiego i jak się okazało - nie ma problemu, 3 miesiące przed można przyjść (szkoda, że wtedy już było po czasie).Jaki z tego morał? - W pewnych szkołach, są pewne zasady, których nie zna sam właściciel firmy i później przez telefon pracownicy gadają głupoty. Tylko pytanie czy chcesz się z nimi użerać. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Artur Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 U Bajona nie ma problemu bylem u niego ostatnio i się pytałem ja mam w styczniu urodziny a zapisać mogę się już. 0 Cytuj
Muodyv6 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Ej ej ej ja w lutym idę na prawko ;|tzn że co jak mam 18 w maju zaczynam w lutym tzn że jak to bd to jeszcze nie wiadomo bo ansz kraj jest tak poje*** 0 Cytuj
Olo Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Ej ej ej ja w lutym idę na prawko ;|Zapisałeś się już? 0 Cytuj
Muodyv6 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 w maju mam 18 więc nie ma takiej opcji ;/ 0 Cytuj
adany_76 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 jutro idę się zapisać na egzamin z teorii . życzcie powodzenia może się uda 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić....
ridrick Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Ucz Sie to nie będzie potrzebne powodzenie :PPolamania myszki 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
Olo Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Ja jestem z kwietnia, mam nadzieję że w styczniu uda mi się zapisać. 0 Cytuj
Pagbat Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Tu bardziej chodzi o egzamin, bo kiedy rozpoczniesz kurs to już nie jest ważne.@edit. chyba, że mówisz o A1, to tu zmian miało nie być : ) 0 Cytuj
Olo Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Właśnie chcę A1 robić 0 Cytuj
adany_76 Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 powodzenie zawsze jest potrzebne mam już kat b,be,c,ce,t w zawodzie kierowcy pracuję już 15 lat , to trzeba wyeliminować złe nawyki , a to nie tak łatwo SPOKO TESTY ZALICZONE , TERMIN NA JAZDY 5 GRUDZIEŃ GODZ. 7.45 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić....
Muodyv6 Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Właśnie chcę A1 robić Chcesz to ci mogę moje sprzedać;D 0 Cytuj
Olo Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Chcesz to ci mogę moje sprzedać;DDobre, jak mnie złapie policja będzie wszystko na Ciebie 0 Cytuj
Gutek Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Trzymam kciuki, żeby śnieg nie spadł do tego czasu Chociaż godzinę wybrałeś imo nie najlepszą, bo może być jeszcze temperatura na minusie Kolega miał na początku listopada i też się martwił o pogodę, a było ciepło i świeciło słońce, czego również Tobie życzę. Powodzenia ! :)Oczywiście to post kierowany do Adama 0 Cytuj
adany_76 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 godzina nie najgorsza . Wpierdzielę się w korek i postoję 40 minut i po sprawie . 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić....
Pagbat Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Nie chcę cię martwić, ale ja pierwszy egzamin też miałem "o 7:30" na maratońskiej... Z tym, że zaczął się o 10:25 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi